Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy opony 245/40/18 to dobry pomysł ;/ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !!!

Mam możliwość kupienia oryginalnych felg Avusa 18x8 ET48 nr.etka 4D0 601 025 T z oponami 245/40/18, jednak boje się ze będą za szerokie oponki i koleinach bedzie mnie nosić ;/ Co o tym sądzicie?

Opublikowano

225/40R18 jest optymalne, 245/40 to trochę dużo :mysli:

Opublikowano
  • Autor

a moze byłby ktos chetny na zakup opon MICHELIN PILOT SPORT 245/40/18 7-7,5mm bieżnika DOT0508

Opublikowano

a moze byłby ktos chetny na zakup opon MICHELIN PILOT SPORT 245/40/18 7-7,5mm bieżnika DOT0508

Jak chcesz je sprzedać to załóż temat w dziale sprzedam (jeśli jeszcze nie założyłeś).[br]Dopisany: 20 Listopad 2009, 17:21_________________________________________________

225/40R18 jest optymalne, 245/40 to trochę dużo :mysli:

ale są na forum osoby co tak jeżdżą i nie narzekają :gwizdanie:
Opublikowano

Ja mam 235 i też w koleinach nosi, wcześniej miałem 225 i też nosiło... Więc skoro już masz 245 to zakładaj bo zmiana na 225 dużo nie zmieni i tylko kasę stracisz.

Opublikowano
  • Autor

rozumiem,, czyli nosic i tak bedzie... ale czy nie bedzie nigdzie szorowac przy et 48 i tak szerokim "kapciu" ? ps zawias s-line

Opublikowano

na 245 da sie jezdzic i to nawet komfortowo,sam mam takie z tylu...z przodu nie mam tylko dlatego ze nie weszly w bude b5 mam 225,a dystansu nie chcialem zakladac....na 245 wyglada jakby byl wyzszy profil niz na 225 choc na obu sa po 40

Opublikowano

na 245 da sie jezdzic i to nawet komfortowo,sam mam takie z tylu...z przodu nie mam tylko dlatego ze nie weszly w bude b5 mam 225,a dystansu nie chcialem zakladac....na 245 wyglada jakby byl wyzszy profil niz na 225 choc na obu sa po 40

No bo jest wyższy profil w mm. 40 oznacza %, więc przy większej szerokości będzie też większa wysokość.
Opublikowano

245 to balon i ja bym taki opon nie zakladal do 2.0TDI :gwizdanie:

Opublikowano

Nawet do S4bym nie zalozyl.

Bedzie balooon i wizualnie kupa :embarrassed::)

Opublikowano

Tymbardziej że te Avusy mają 8" szerokości, a to mało jak na 245.

Opublikowano

Ja mam na 8,5 calach 235/40 i nie wygląda to dobrze, balon straszny. Taka opona to do allroada dobra :wink4:

Opublikowano
  • Autor

jesli wiekszosc ludzi na 8 cali zaklada 225 a ty zalozyles 235 na 8,5 cala to chyba nie powinno to wygladac zle

Opublikowano

Jako były posiadacz Golfów GTI jestem fanem naciągniętych opon , wiec do swoich kół planuje opony 215/35 . Ale plus szerokiej opony jest taki, że bardziej chroni ranty felg przed obtarciami

Opublikowano

Jako były posiadacz Golfów GTI jestem fanem naciągniętych opon , wiec do swoich kół planuje opony 215/35 . Ale plus szerokiej opony jest taki, że bardziej chroni ranty felg przed obtarciami

Takie parametry opony, to pasują na felgę 19'' w A4... przy 18'' profil powinien zostać 40...
Opublikowano

przy 245 rzeczywiscie jest lekki balon ale mi to bardziej lezy bo na 225 i 8,5cal.opona nie chroni rantow i mozna byle gdzie zachaczyc......

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

245 troche za szeroka , 225 jest optymalne , 2 rozmiary to nie mało

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

do 18" najlepiej założyć 235

Opublikowano

225/40/18 tylko i wyłącznie, 245/40/18 to pewnie rozmiar z A6, na koleinach 225 ani 245 nie nosi, sprawdź jaką masz zbieżność

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

piszecie ze 225/40 jest optymalnie ... to dlaczego w takim razie producent przewidzial 235/40 ?