Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wymiana gum w tylnej belce b5 spostrzezenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wlasnie jestem po wymianie wlasnie tych elementow byly sparciale i jak powiedzial mechanior od nowosci w nie nikt nie zagladal. co sie okazalo ?? tyl mi sie podniosl okolo 1.5 cm do gory :shocked:. nigdy bym sie nie spodziewal az takich zmian w wysokosci zawieszenia. :grin:

Opublikowano

kred,

a jak komfort jazdy po wymianie? cos sie zmienilo? ja niedawno wymienilem amory, fakt, lepiej jakos te dziury wybieraja (stare umarly prawie kompletnie) ale nie jest idealnie- costam popukuje czasem i jakos nie wiem... zagladalem do tych tuleii w belce i prawdopodobnie tez mam jeszcze fabryczne (260 tkm, jeden wlasciciel) i zamierzam to wymienic, ale nie wiem czy to wystarczy (czytalem cos o gumach przy mocowaniu amora u gory). napisz prosze czy cos sie zmienilo w komforcie jazdy.

pzdr

Opublikowano

Witam;

a dlaczego kolega Dawajrapa nie wymienił odrazu "tych poduch" czyli łózysk amorków z tyłu???przeciez to sa groszowe sparwy,a napewno zemszczą się przy eksploatacji nowych amorów!!!

A zasadniczo to mechanior dał ciała,skoro przy takim przebiegu nie podpowiedział wymiany.

Pozdrawiam

Wojtek75 :bicz:

Opublikowano

wlasnie jestem po wymianie wlasnie tych elementow byly sparciale i jak powiedzial mechanior od nowosci w nie nikt nie zagladal. co sie okazalo ?? tyl mi sie podniosl okolo 1.5 cm do gory :shocked:. nigdy bym sie nie spodziewal az takich zmian w wysokosci zawieszenia. :grin:

Zastanawia mnie czy mechanior nie popełnił błędu i nie skręcił gumek na podniesionym samochodzie.

Opublikowano

wszystko jest w porzadku a komfort jazdy sporo sie poprawil. czasami w trakcie podrzucania tylem koleiny ,dolki bylo slychac stuki teraz jest wszystko w porzadku.problem byl w tym ze obie sporo juz przezyly byly do tego stopnia zuzyte ze sie prawie rozpadaly(nie wymieniane od nowosci). mala rzecz a cieszy

dodam jeszcze ze mialem problem z zawicha z tylu.mam zawias supersporta gwintowany byl bardzo nierowno wyregolowany. podejrzewalem ze to wina sprezyny co sie okazalo problem tkwil w gumach w belce cala siedziala. ponowna regolacja po wymianie juz jest wszystko ok.

Opublikowano

Witam;

a dlaczego kolega Dawajrapa nie wymienił odrazu "tych poduch" czyli łózysk amorków z tyłu???przeciez to sa groszowe sparwy,a napewno zemszczą się przy eksploatacji nowych amorów!!!

A zasadniczo to mechanior dał ciała,skoro przy takim przebiegu nie podpowiedział wymiany.

Pozdrawiam

Wojtek75 :bicz:

kolego Wojtku75 ;) gdybym wiedzial o tych gumach, napewno zainwestowalbym pare groszy i zrobil jak nalezy. niestety doczytalem sie po wymianie, a mechanika polecal ktos z forum, twierdzac ze facet siedzi 15 lat w zawieszeniach i robi tylko to... okazuje sie jednak co innego, nie wiem czy jest teraz sens rozbierac wszystko, wyciagac amory i zmieniac te lozyska? wymienie tuleje na belce, zobaczymy jak sie zmieni komfort, i <odpukac> gdyby bylo dalej to samo/ew. gorzej to jednak bede musial to chyba zrobic... najlatwiej byloby zmienic przy kolejnej wymianie amorow, ale szybko mnie to nie czeka mam nadzieje...

pzdr,