Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Nie mogę otworzyć z zewnątrz drzwi pasażera :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś zauważyłym coś jak dla mnie nietypowego i dziwnego zarazem...

Sprawa wygląda następująco:

Zamykam auto z pilota - wszystkie drzwi zamknięte...

Otwieram auto z pilota - otwieram wszystkie drzwi bez problemu...

NAtomisat sprawa komplikuje sie kiedy zamknę drzwi od środka z tego przycisku na drzwiach kierowcy...

Zamykam auto z przycisku w środku - wszystkie drzwi zamkniete - podwójne pociągnięcie za klamki owiera drzwi od środka...

Zamykam drzwi od środka z przycisku...po czym je otwieram z przycisku iiiiii..... wszystkie drzwi sie otwierają (mozna je otworzyć jednokrotnym pociągnięciem klamki wewnętrznej)....wszystkie można otworzyć z zewnątrz...wszystkie prócz tylnych po stronie kierowcy :/

Z zewnątrz nie mogę ich otworzyć z klamki...zaś od środka konieczne jest podwójne pociągnięcie za klamkę...

Nie miałem jeszcze kiedy podłączyć VAGa - jutro to zrobie...

Pytanie czy komuś podchodzi cos do głowy.... :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Szczerze powiem ze troszke mnie to wnerwia.... :evil: :evil:

Możliwe ze przewód od anteny CB ktory przechodzi przez uszczelkę drzw w czymś przeszkadza???

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Zobacz czy nie masz wlaczonej blokady tzw .przed dziecmi w drzwiach. jest w tylnych lewych i prawych drzwiach, moze ktos Ci przekrecil.

Opublikowano

qrcze...sprawdzalem juz to... :/

blokada jest wyłączona :/

Opublikowano

przewód od CB na pewno to nie jest, :mysli: może warto by zajrzeć pod tapicerkę tych drzwi :mysli: :mysli: podepnij tego vaga

Opublikowano

Jestem po olędzinach tych nieszczesnych drzwi...

VAGowanie nic nie dało...w starownikach nei ma zadnych błędów :/

Blokada "rodzicielska" w drzwiach wyłączona...

Jutro chyba bedzie trzeba zdjąć boczek z drzwi i zobaczyć fizycznie co tam sie nawyrabiało...

Macie jakąś instrukcje jak sie to zciaga??

Boczek jest z roletka wiec moze byc tu jakis kłopocik....?

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie....

Obok przełącznika "kontroli rodzicielskiej" jest taka jakby zaślepka z symbolem kłódki... Do czego to to służy?

Nie da sie tego jakos wyciagnac...ani przekręcić.... wiec co to jest ?? jak jutro znajde chwile czasu postaram sie zdjac ten boczek i ruszyc temat zacinającego otwierania drzwi....

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie....

Obok przełącznika "kontroli rodzicielskiej" jest taka jakby zaślepka z symbolem kłódki... Do czego to to służy?

dsc03653w.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Witam.

Miałem to samo, czyli brak możliwości otwarcia drzwi z wewnątrz auta.......

Problem się rozwiązał po ściągnięciu boczku drzwi.....polegał na tym ,że spadło cięgno klamki.

Pozdrawiam :>

Opublikowano

Czy udało się uporać z tym poblemem ? U mnie wystepuje dokładnie ta sama sytuacja - po odblokowaniu drzwi z wewnątrz (przyciskiem u kierowcy), nie można otworzyć z zewnątrz drzwi z tyłu, po stronie pasażera. Od środka trzeba dwa razy za klamkę ciągnąć. W module komfortu mam 2 błędy, dotyczące obu tylnych drzwi, jednak fizycznie problem występuje tylko z tymi po prawej stronie. Błędy:

01561 - Left Rear Door 61-10 - Won't De-Safe - Intermittent
01562 - Right Rear Door 61-00 - Won't De-Safe

Jeszcze nie rozbierałem tych drzwi. Próbował ktoś może czyścić styki w wiązce idącej do drzwi ?

Opublikowano

powiem szczerze,ze problem sam sie jakos rozwiazal.nie mialem zadnych bledow w pamieci.nic nie kasowalem. ktoregos dnia zapomnialem ze blokowalem drzwi-ja za klamke a one sie otwieraja...bylem z lekka w szoku bo myslalem ze bede musial wszystko rozbierac... ot niespodzianka :)

Opublikowano

Ja dzisiaj spróbuję przeczyścić wtyki i dam znać czy coś to dało