miki_v6 Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Mam taki problem, zakupilem VAGA na USB w AUTOSOFT i nie moge go przetestowac w programie VAG-COM. Probowalem roznych wersji: 3.11 , 409, 5 . i nic, nie wykrywa interfejsu. Zainstalowalem drivery zgodnie z instrukcja i lipa. Mial ktos podobny problem jak ja? Podobno jest taki program : ODBTESTER a niestety nie moge go nigdzie znalezc, moglby mi ktos go podeslac? moj email: [email protected]
Baltazar Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 liedyś wyczytałem na jakimś forum nie pamiętam już jakim że własnie jest problem z kablem na USB i lepiej kupić kabel na COMa... jest mniej problemów, poszperam w necie może znów trafie na to forum tam chyba opisali ten przypadek i co zrobić, jak znajde to wkleje linka. pzdr
Gość Goodspit Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Baltazar ja mam akurat na USB kabelek i działa bez najmniejszych problemów. Ja bym raczej zadał to samo pytanie co pre_pl, czy aby podłączył do auta? Bo jak nie podłączy to nic nie zoabczy. Ewentualnie pokazać mu port pod którym ma być widoczny VAG.
Baltazar Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Ale ja nie mowie ze u każdego jest taki problem kolego ;] ale wiesz to już chyba by była przesada żeby sprawdzać na nie podłączonym ;p nie uwazasz?;]
pre_pl Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 żeby sprawdzać na nie podłączonym to nie przesada, zwykłe przeoczenie i wiele osób ten błąd robi niestety
Baltazar Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 hehehe no to nie wiedziałem...jakoś cieżko mi to sobie wyobraźić ale cóż... bywa jak to sie mówi przyroda ;]
szogun0 Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 żeby sprawdzać na nie podłączonym to nie przesada, zwykłe przeoczenie i wiele osób ten błąd robi niestety Panowie, Żeby przetestować interfejs wystarczy podać na odpowiednie piny zasilanie. Więc nie widzę potrzeby podłączania do samochodu
miki_v6 Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Opublikowano 19 Maja 2007 To znaczy ze musze podlaczyc interfejs zeby wogole ustawic mu konfiguracje w VAG-COM? Bez podlaczania do auta sie nie da wykryc interfejsu w VAGu?
Gość Goodspit Opublikowano 20 Maja 2007 Opublikowano 20 Maja 2007 No pewnie że musisz podłączyć, leć do auta i działaj Powodzenia
miki_v6 Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Opublikowano 20 Maja 2007 Polaczylo sie ale moj program ma nie wszytskie opcje uruchomione, chyba jest okrojony, moglby mi ktos udostepnic lepsza wersje VAG? Moj email: [email protected]
Rekomendowane odpowiedzi