solaris1984 Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam. Kupiłem sprowadzone autko. Niestety posiada ono baaaardzo mały prześwit szczególnie na przodzie. Kilka razy już przetarłem podwozie Letnie miał opony 205 a teraz jak zmieniłem na zimowe 195 to jeszcze niżej siedzi przód. Czy możecie mi doradzić jak sprawdzić jakie są wsadzone tam sprężyny i amory na przodzie i tyle. A także ewentualnie na jaki zestaw w razie czego wymienić?? Z tego co widzę to tylnie amory i tak już padnięte są na 90%. Proszę o jakieś konkretne porady a nie w stylu opcja szukaj
Kowi87 Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 Wjedź na kanał i zobacz jakie masz oznaczenia na amorach, i jakiego koloru spreżyny, i jesli jeszcze widoczne oznaczenia to też spisz i wrzuc na forum a nawet w google Jak nie zalezy Ci na wygladzie auta a cenisz komfort(aż za bardzo) to poszukaj ori zawieszki 1BA
Cristoforo Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 trzeba ściągnąć koło i zobaczyć pstryknij jakaś fote ale mam przeczucie że ktoś na zwykłe amorki zasadził sportowo-obnizajace sprężyny zrób fote sprężyn i jak auto nisko stoi [br]Dopisany: 22 Listopad 2009, 13:27_________________________________________________upewnij sie czy amorki+sprezyny od avanta 2000 rok podejdą do twojego auta jesli tak to mam na sprzedaz taki zestaw ori z mojej audi po wymianie na gwintowane zawieszenie sprawnosc maja ok 65%
loloA4 Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 posiadam ten sam problem co kolega,auto sztywne na maksa.rak robilem tylnie amory to widzialem ze sprezyny nie sa ori raczej bo byl bialy napis na nich A4 i jakis nr .sprezyny czarne,amorki mialem KYB z tylu wiec ktos u mnie sprezyny zmienil tylko dlatego to wszystko,teraz pytanie czy ma ktos na sprzedaz komplet do mnie sprezyn? ewentualna zamiana lub cos:) bedzie lepiej tlumic drgania jezeli sam przod zrobie sprezyny a tylne zostawie te co mam? chociaz nie bardzo bo pewnie roznica wysokosci bedzie
solaris1984 Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Opublikowano 22 Listopada 2009 Postaram się zrobić zdjęcia jak ściągnę koło. Ale dzisiaj patrzyłem i sprężyny są czarne czyli niby ori.
elmo814 Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 moze cos bylo wymieniane na nizsze , kupcie http://moto.allegro.pl/item826326547_zestaw_4_amortyzatory_audi_a4_orginal_qap.html, i do tego ori sprezyny uzywki i powinno byc ok , szkoda kasy na inne zestawienie
Rekomendowane odpowiedzi