Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] Wymiana sprężyn i amorów (przód i tył)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem sprowadzone autko. Niestety posiada ono baaaardzo mały prześwit szczególnie na przodzie. Kilka razy już przetarłem podwozie :wallbash:

Letnie miał opony 205 a teraz jak zmieniłem na zimowe 195 to jeszcze niżej siedzi przód.

Czy możecie mi doradzić jak sprawdzić jakie są wsadzone tam sprężyny i amory na przodzie i tyle.

A także ewentualnie na jaki zestaw w razie czego wymienić?? Z tego co widzę to tylnie amory i tak już padnięte są na 90%.

Proszę o jakieś konkretne porady a nie w stylu opcja szukaj :tongue4:

Opublikowano

Wjedź na kanał i zobacz jakie masz oznaczenia na amorach, i jakiego koloru spreżyny, i jesli jeszcze widoczne oznaczenia to też spisz i wrzuc na forum a nawet w google :good:

Jak nie zalezy Ci na wygladzie auta a cenisz komfort(aż za bardzo) to poszukaj ori zawieszki 1BA

Opublikowano

trzeba ściągnąć koło i zobaczyć

pstryknij jakaś fote

ale mam przeczucie że ktoś na zwykłe amorki zasadził sportowo-obnizajace sprężyny

zrób fote sprężyn i jak auto nisko stoi [br]Dopisany: 22 Listopad 2009, 13:27_________________________________________________upewnij sie czy amorki+sprezyny od avanta 2000 rok podejdą do twojego auta

jesli tak to mam na sprzedaz taki zestaw ori z mojej audi po wymianie na gwintowane zawieszenie

sprawnosc maja ok 65%

Opublikowano

posiadam ten sam problem co kolega,auto sztywne na maksa.rak robilem tylnie amory to widzialem ze sprezyny nie sa ori raczej bo byl bialy napis na nich A4 i jakis nr .sprezyny czarne,amorki mialem KYB z tylu wiec ktos u mnie sprezyny zmienil tylko dlatego to wszystko,teraz pytanie czy ma ktos na sprzedaz komplet do mnie sprezyn? ewentualna zamiana lub cos:)

bedzie lepiej tlumic drgania jezeli sam przod zrobie sprezyny a tylne zostawie te co mam? chociaz nie bardzo bo pewnie roznica wysokosci bedzie

Opublikowano

u mnie tez czarne a nie ori