rob3rt3 Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam klubowiczów,niedawno kupiłem żonie A4 i okazało się że w liczniku jest spalonych kilka żarówek.Po ich wymianie świeci AIR-BAG,dodam ze jest tylko jedna.Po podpięciu VAG-COMa wyszły błędy kturych nie mogę skasować;588-- ------- Airbag Igniter - Driver Side -N95 Resistance to High 65535 ------- 128Controller Malfunction 1025- ------- Triggering for On Board Diagnostic lamp malfunctioning Open or Short to Ground SPORADYCZNY 532-- ------- Battery voltage Signal to Low SPORADYCZNY Co może być przyczyną?
pysio4 Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 często air-bag się zapala przy za niskim poziomie napięcia akumulatora...
mcm Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 sprawdź kostkę pod siedzeniem kierowcy
pj_pe_jot Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Obejrzyj mój temat odnośnie błędu 588 i sprawdz taśme poduszki. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t95615.0.html;highlight=naprawa+ta%B6my+poduszki
rob3rt3 Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Opublikowano 28 Listopada 2009 A jaki byłby błąd na vag-comie gdyby air-bag był wystrzelony?[br]Dopisany: 26 Listopad 2009, 16:24_________________________________________________Czy nikt nie ma bitego auta?
darkopolo Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 W sterowniku poduszki zapisana by była "crash data",ale i to można wykasować.
szogun0 Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 Wszyscy tu pitolicie bez sensu i do tego nie na temat. Pierwszy błąd świadczy o uszkodzeniu wewnętrznym sterownika AIRBAG. Drugi świadczy o problemie z żarówką kontrolki AIRBAG. A trzeci mówi o spadku napięcia.
krolu Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 W sterowniku poduszki zapisana by była "crash data",ale i to można wykasować. po pierwsze nie wolno a po drugie nie jest to tak prosto wykasować...
darkopolo Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 W sterowniku poduszki zapisana by była "crash data",ale i to można wykasować. po pierwsze nie wolno a po drugie nie jest to tak prosto wykasować... Kupujesz VAG-Crash data i KASUJESZ.Jak powszechnie wiadomo większość handlarzy i blacharzy po dzwonie nie wstawia nowych sterowników tylko kasują crash data ale czy jest pewność, że taki sterownik będzie działał poprawnie?
rob3rt3 Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 Witam panowie,w końcu sprawdziłem taśmę air-bag i okazało się że wszystko z nią jest OK.I mam pytanie;czy problem morze tkwić w zapalniku?Oczywiście podpiąłem VAGA i wyskoczył błąd -588,którego nie mogę skasować.
Rekomendowane odpowiedzi