Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Przestawiony rozrząd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś sprawdziłem na spokojnie rozrząd i okazało się że wał korbowy z pompą się pokrywa a wałek rozrządu jest lekko przesunięty ten frezowany rowek z tyłu wałka nie pokrywa się idealnie z płaszczyzną głowicy czy może być to przyczyną gorszego odpalania gdy jest zimny

Opublikowano

czy może być to przyczyną gorszego odpalania gdy jest zimny

oczywiście :gwizdanie:
Opublikowano

witam mam pytanie jak prawidłowo ustawić wał żeby pokrywał się znak na kole bo tam jest i kreska a jakieś 1 cm dalej zero co się ma dokładnie pokrywać z prawą stroną obudowy jak patrzymy z przodu bo jedni piszą ze jak ta kreska się schowa to jest dobrze, a inni piszą że jak 0 jest na prawej stronie obudowie, to ja już sam nie wiem

[mod]proszę nie zakładać nowego wątku tylko kontynuować ten[/mod][br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 14:31_________________________________________________dodam że ja mam ustawione tak że jak 0 pokrywa się z prawą stroną obudowy to wszystkie znaki się pokrywają , a jak ta kreska się pokrywa z prawą stroną obudowy to wałek rozrządu jest nieco przestawiony jak to ma być prawidłowo ustawione?

1WSLE0.jpg

1WSO89.jpg

Opublikowano

Ja mam pytanie nawiązując do tematu. Czy trzeba ściągać osłonę rozrządu żeby sprawdzić czy jest prawidłowo ustawiony ? Miałem ściągniętą jak ustawiałem kąt wtrysku ale nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić ustawienie rozrządu. Ta osłona ciężko się ściąga i zakłada ...

Opublikowano

więc po co jest ta kreska z prawej strony ?

nyREi.jpg

Do ustawienia zapłonu na lampę.