mich24 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam dziś sprawdziłem na spokojnie rozrząd i okazało się że wał korbowy z pompą się pokrywa a wałek rozrządu jest lekko przesunięty ten frezowany rowek z tyłu wałka nie pokrywa się idealnie z płaszczyzną głowicy czy może być to przyczyną gorszego odpalania gdy jest zimny
Wihajster Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 czy może być to przyczyną gorszego odpalania gdy jest zimny oczywiście :gwizdanie:
mich24 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2009 witam mam pytanie jak prawidłowo ustawić wał żeby pokrywał się znak na kole bo tam jest i kreska a jakieś 1 cm dalej zero co się ma dokładnie pokrywać z prawą stroną obudowy jak patrzymy z przodu bo jedni piszą ze jak ta kreska się schowa to jest dobrze, a inni piszą że jak 0 jest na prawej stronie obudowie, to ja już sam nie wiem [mod]proszę nie zakładać nowego wątku tylko kontynuować ten[/mod][br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 14:31_________________________________________________dodam że ja mam ustawione tak że jak 0 pokrywa się z prawą stroną obudowy to wszystkie znaki się pokrywają , a jak ta kreska się pokrywa z prawą stroną obudowy to wałek rozrządu jest nieco przestawiony jak to ma być prawidłowo ustawione?
tom2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja mam pytanie nawiązując do tematu. Czy trzeba ściągać osłonę rozrządu żeby sprawdzić czy jest prawidłowo ustawiony ? Miałem ściągniętą jak ustawiałem kąt wtrysku ale nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić ustawienie rozrządu. Ta osłona ciężko się ściąga i zakłada ...
krzysiek23 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_fotostory_rozrzad_popychacze_pompa_wody_termostat-t45532.0.html
mich24 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2009 więc po co jest ta kreska z prawej strony ?
marewel Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 więc po co jest ta kreska z prawej strony ? Do ustawienia zapłonu na lampę.
Rekomendowane odpowiedzi