Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jak pozbyć się immobilizera ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje autko ma już swoje lata i jak to w tym wieku zdarzają się różne ciekawe rzeczy i jedna z takich ciekawostek jest działanie immobilizera mianowicie po przekręceniu kluczyka standardowo święcą się wszystkie kontrolki i żeby odpalić silnik należy nacisnąc przycisk na pilocie od immo i w tym zaczyna się problem po naciśnięciu pilota gaśnie dioda przymocowana do deski rozdzielczej natomiast nie gaśnie kontrolka (taka przy obrotomierzu taki samochodzik z kluczykiem mryga do mnie z sympatii pewnie ) po przekręceniu kluczyka do opory silnik odpala i odrazu gaśnie wg mnie (choć może się mylę) jest jakiś problem z immobilizerem

próbowałem sposobów w stylu czyszczenia styków cewki w stacyjce, odłączaniem zasilania, wymiany baterii itp ale usterka co jakiś czas powraca ostatnio przez pół godziny próbowałem odpalić samochód.

koniec końców zadzwoniłem do elektryka powiedział że wg niego to może być immo i żeby to sprawdzić może mi go wymienić za 460zł natomiast za 500 może mi go całkiem zdemontować

z tego wynika moje pytanie czy można jakoś samodzielnie zdemontować immobilizer jeżeli tak to jak to zrobić z góry dziękuje za każdą wskazówkę

Opublikowano

mianowicie po przekręceniu kluczyka standardowo święcą się wszystkie kontrolki i żeby odpalić silnik należy nacisnąc przycisk na pilocie od immo i w tym zaczyna się problem po naciśnięciu pilota gaśnie dioda przymocowana do deski rozdzielczej natomiast nie gaśnie kontrolka

w seryjnych wersjach nie bylo immo na przycisk-to pewnie jakis dokladany alarm z taka opcja-w tym przycisku szukalbym problemu
Opublikowano

a ta kontrolka migająca wg opisu w (sam naprawiam swoje audi) jest to od immobilizera i w zasadzie w stacyjce jest to kółeczko (cewka) a i jeszcze jest na przycisk bo jest to z tego co wiem ten bryloczek serwisowy w przypadku zgubienia oryginalnego kluczyka czy jakoś tak (bo w sumie z tym i jednym kluczykiem kupiłem samochód)

Opublikowano

zrob zdjecie pilota-to ci powiem,czy to ori-przycisk na pilocie byl,ale do podczerwieni :wink4:

Opublikowano

Problem ewidentnie z fabrycznym immobilizerem i pestką w kluczyku. Nie ma raczej nic do tego dodatkowe zabezpieczenie w postaci pilota.

Samemu nie zdemontujesz fabrycznego immobilizera.

Opublikowano

Tak mniejwiecej wyglada jest "trochę" zmasakrowany ale taki dostałem dlatego najchętniej bym całkowicie ten wynalazek odłączył i został przy samym kluczyku najlepiej

1Hc_HS.jpg

gNx3A.jpg

Opublikowano

to nie jest oryginalny pilot,problem jest w tym przycisku i -jak szogun0 pisze-problem z polączeniem transpondera w tym pilocie i spirala dookola stacyjki-chyba gdzies jest przerwa-moze wywal to ustrojstwo i zamiast odpinac immo-załóż sobie jakis inny alarm z pilotem scyzorykiem-pelno tego w necie,a jakosc-pewnie lepsza niz to,co juz masz zainstalowane :wink4:

Opublikowano

I właśnie chyba tak zrobię zamontuje nowy autoalarm i nie będę się rozdrabniał :good:

Wielkie dzięki za poświęcony czas

Pozdrowionka

Opublikowano

To da się tego pozbyć czy nie np w moim aucie?

Opublikowano

W sprawie pozbycia sie fabrycznego immo, to kolega "szogun0" ma wiedzę na ten temat ale raczej sie nią nie podzieli :decayed:

Opublikowano

Mnie to szlag trafia jak jest wilgotno to pyka mi cały czas przekaźnik od świec choć wymieniłem na nowy i i tak samo jak kontrolka od świec żarowych mryga kontrolka od imo :( Nie wiem już co mam robić. Mam:

- nowe świece

-nowy aku Cantra

- nowy przekaźnik od świec

- nowa kostka stacyjki

i dalej to samo ciężko pali i migają kontrolki