Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AKE] Jakie oznaczenie felg do Audi a4 B6 6 J 7J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jaki rodzaj felg do audi a 4 b6 6J czy 7J bo chcem kupic.prosze o odpowiedz.

Opublikowano

Zależy jaki chcesz mieć efekt końcowy.

Zależy jakie masz oponki.

Po samym "Audi A4 B6" nic Ci nie powiemy.

Ja bym brał 7J

Opublikowano

Nawet nie podałeś średnicy felgi...

Opublikowano

i ja się dołączę do tematu,

posiadam opony 205/55 r16 i felgi stalowe 6,5J ET42 i znalazłem ładne alufelgi 16 7,5J ET40 i nie bardzo się w tym orientuję o co chodzi w tym ET czy jak mniejsze ET to bardziej wsunięta czy bardziej wysunięta czy jak wstawię te alusy to nie będą mi za bardzo obcierać albo nie będą za bardzo wysunięte?

Opublikowano

Z ET nie ma problemu, felga będzie o 2mm bardziej wysunięta i mimo szerokości większej o cal nic nie będzie obcierać. Natomiast jeżeli założysz oponę 205/55 na 7,5'' szerokości felgę, to będzie mocno naciągnięta. Lepiej by to pasowało do opony 215.

Opublikowano

i ja się dołączę do tematu,

posiadam opony 205/55 r16 i felgi stalowe 6,5J ET42 i znalazłem ładne alufelgi 16 7,5J ET40 i nie bardzo się w tym orientuję o co chodzi w tym ET czy jak mniejsze ET to bardziej wsunięta czy bardziej wysunięta czy jak wstawię te alusy to nie będą mi za bardzo obcierać albo nie będą za bardzo wysunięte?

Tutaj masz co nieco o znaczeniu ET... :cool1:http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t5262.0.html;highlight=znaczenie+et+felgi
Opublikowano

dziękuję Wam za szybką odpowiedź teraz sobie już jakoś poradzę tylko ciężko znaleźć ładne felgi nie przekraczające 7 cali ale i tak wielkie dzięki

Opublikowano

Większość ori Audi 16'' ma 7J.

Opublikowano

a jeszcze przepraszam że dalej Was tu męczę ale czy jak wstawie te felgi co sobie upatrzyłem r16 et40 7,5j i dam opony 215/55/16 to czy nie będzie mi obcierać?

Opublikowano

nie bedzie

Opublikowano

7J zdecydowanie lepsze od 6J :wink4: