Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Na ile ten czujnik jest potrzebny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem puścić tą plastikową rurę całą w alu tak jak idzie od FMIC, z tym że stoi mi na przeszkodzie ten czujnik.

f3586404db556ff4med.jpg

Na ile on jest potrzebny? :decayed:

Z góry dzięki za rady i sugestie :hi:

Opublikowano

czujnik ciśnienia doładowania w każdym bądź razie NIEZBĘDNY!!!

:good:

musisz wyspawać w alu miejsce na ten czujnik i będzie git, z tego co pamietam dżo-dżo miał tak zrobione...

Opublikowano

NIEZBĘDNY!!!

ok dzięki takie coś musiałem usłyszeć :decayed:

musisz wyspawać w alu miejsce na ten czujnik i będzie git, z tego co pamietam dżo-dżo miał tak zrobione...

czyli najlepszym tu chyba rozwiązaniem będzie ścięcie tej rurki z jednej i drugiej strony i wmontowanie w alu? :mysli:

Opublikowano

Zmierz roztaw śrub, wysokość i dotocz odpowiedni zamiennik z alu i dospawaj do orurowania :good: Przejrzyj dział o Fmic pare osób tak zrobiło :wink4:

Opublikowano

to jest czujnik cisnienia G71 i raczej bez niego sie nie obejdzie :wink4:

PS: miałbyś rok młodsze auto i nie miałbyś takiego problemu :kox:

Opublikowano

Zmierz roztaw śrub, wysokość i dotocz odpowiedni zamiennik z alu i dospawaj do orurowania :good: Przejrzyj dział o Fmic pare osób tak zrobiło :wink4:

dokładnie o takie rozwiązanie mi chodziło :wink4:

Opublikowano

oczywiście jest to czujnik G71/G72 czujnik ciśnienia doładowania i temperatury powietrza doładowanego, bez info z niego sterownik silnika nie będzie w stanie m.in. wysterować zmiennej geometrii turbosprężarki aby dać odpowiednie ciśnienie doładowania co skończy się trybem awaryjnym i przyspieszeniem a'la SDI :naughty:

Opublikowano

zobaczę jak to zdejmę czy będzie się dało ładnie dorzeźbić z alu ten kawałek :)

jeżeli nie to zrobię tak jak mówiłem.. zetnę zostawiając kawałek rurki z jednej i z drugiej strony i naciągnę na tą rurę aluminiową ściskając silikonem i złączkami :gwizdanie:

to jest czujnik cisnienia G71 i raczej bez niego sie nie obejdzie :wink4:

PS: miałbyś rok młodsze auto i nie miałbyś takiego problemu :kox:

Wiem o tym wiem... :wallbash:

oczywiście jest to czujnik G71/G72 czujnik ciśnienia doładowania i temperatury powietrza doładowanego, bez info z niego sterownik silnika nie będzie w stanie m.in. wysterować zmiennej geometrii turbosprężarki aby dać odpowiednie ciśnienie doładowania co skończy się trybem awaryjnym i przyspieszeniem a'la SDI :naughty:

to jest już wystarczający argument by to zostawić :decayed: