Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] zielony czarnowóz a4 140ps:) Nowe zdjęcia!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czarny

pisałeś że spalanie wysokie,czyli jakie???i jak po programie,zmniejszyło się spalanie? o ile?

---------- Post dopisany at 16:21 ---------- Poprzedni post napisany at 16:21 ----------

czarny

pisałeś że spalanie wysokie,czyli jakie???i jak po programie,zmniejszyło się spalanie? o ile?

Opublikowano

Kilka slow apropo o 2.0 TDI przeklejone skądś tam ( generalnie ogolnie chyba 2.0 tdi jest awaryjne a BLB ma poprostu problem z pompa ktora wymaga wiekszej uwagii co jakis czas)

- 2.0 TDI 8V bez wałków wyrównoważających (np. BMM, BGW) - zero problemów mechanicznych w układzie korobowo - tłokowym, czasem (bardzo sporadycznie) pękające głowice na mostku pomiędzy zaworami a końcówką pompowtrysku, wyrabiające się gniazda pompowtrysków, awaryjne turbiny i problemy wynikające z DPF,

- 2.0 TDI 16V bez wałków wyrównoważajkących z popmpkami Bosch (np. BSY, BKD, AZV) - pękają głowice do 2007 r, siadają pompki z końcówką "B", awaryjne rumuńskie turbiny, kiwające się na boki pompowtryski, drgania na obrotach jałowych,

- 2.0 TDI 8V z wałkami wyrównoważającymi (np. BPW) - problemy te same co z BMM + awarie napędu pompy oleju,

- 2.0 TDI 16 V z wałkami wyrównoważającymi i pompkami Bosch (np. BLB, BRE) - problemy te same co z BKD + awarie napędu pompy oleju i wałków wyrównoważających,

- 2.0 TDI 16 V z wałkami (BKP, BMR, BRD) lub bez wałków wyrównoważających (BMN) ale z pompkami piezo od Siemensa - analogiczne problemy jak dla tych z Boschem + problemy z pompkami (utrata mocy, zapychanie się dysz).

Generalnie najmniej awaryjny jest BMM, najbardziej BKP i BMR. Bardzo przyzwoity jest BKD roczniki od 2007

Opublikowano

Ja osobiście polecam 2.0tdi-przynajmniej jedzie, w pracy śmigam skodówą 1.9tdi 105ps i stwierdzam,że na dłuższych trasach i podczas wyprzedzania to niezła masakra jest, od 100km/h te auto wogóle nie jedzie, spalanie ok 6, u mnie przy 190ps spalanie w granicach 7,5 przy czym nieporównywalnie inna jazda,mojego mam już prawie dwa lata i bez większych problemów

Opublikowano

ja tam śmigam BPW i na chwilę obecną jest fajnie :):)

Opublikowano
  • Autor
czarny

---------- Post dopisany at 16:21 ---------- Poprzedni post napisany at 16:21 ----------

czarny

spalanie roznie ;) jak deptam sobie np trase atobana 140-160 poza 120, czyli np trasa opole zakopane tam duzo jazdy( korki) opole i pozniej jeszcze a4 na slask to na 1 baku zrobie 1200 km, a jak deptam na szybko wszystko to 1050 minimum fis pokazuje duzo duzo wiecej ale jak policzyc to srednio na baku niecale 6;)

walki wywalone bez problemow;)

wlasnie malowana maszynka jest :banan:

Opublikowano

I mówisz, że Ci dużo pali ja jeszcze nigdy tyle na baku nie zrobiłem przy kole 18" max co mi się udało to 950km chociaż FIS zawsze więcej pokazuje :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

nie mówiłem że dużo pali;) fis duzo pokazuje z na glebokiej rezerwie tankuje do pelna kasu licznik i jade do rezerwy to tyle peknie;):kox:

---------- Post dopisany 24-05-2012 at 11:17 ---------- Poprzedni post napisany 23-05-2012 at 07:45 ----------

troszkę fotek dorzucam ;)

sam2797i.th.jpg

sam2801n.th.jpg

sam2816.th.jpg

sam2803t.th.jpg

---------- Post dopisany at 11:17 ---------- Poprzedni post napisany at 11:17 ----------

troszkę fotek dorzucam ;)

sam2797i.th.jpg

sam2801n.th.jpg

sam2816.th.jpg

sam2803t.th.jpg

Opublikowano

Coś małe to koło jak ten wzór to rozmiar większy powinien być :whistling:

---------- Post dopisany at 15:10 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ----------

Aha i ta dokładka taka coś zwichrowana się wydaje.

---------- Post dopisany at 15:10 ---------- Poprzedni post napisany at 15:10 ----------

Aha i ta dokładka taka coś zwichrowana się wydaje.

Opublikowano
  • Autor

kólko 17, wiem treaz ze jak kupować będe to 18 następnym razem;)

a dokładka ta środkowej połce nie ma wąsów musze coś z tym zrobić ale nie mam czasu:facepalm: