bumek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam wszystkich Mam dylemat muszę wymienić amortyzatory tył i przód w moim A4 lift rok produkcji listopad 1999 i nie wiem czy do niej idą takie same amortyzatory jak przed liftem czy inne? Niektórzy na Allegro podają, że przedmiotem ich sprzedaży są amortyzatory do A4 od 95 do listopad 99, a inni piszą, że do A4 od 95 do listopad 2000. Jeśli ktoś się orientuje w temacie to proszę o odpowiedz. A dokładnie to A4 1.9TDI 110 KM AVG.
krzysztof61 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 wlasnie wyjalem amortyz tyl , byly u mnie takie sachs 8d9 513 034 f Gas b4d o8 a ja mam auto kombi , wiec nie wiem jak u ciebie , czy bedzie to samo .
mrumi Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Po lifcie (od 02.99, od nr. podw. 8D-X-200001) są inne amorki, zarówno na przedzie jak i na tyle. Sprawdzane w ETKA kiedy szukałem amorków dla siebie Pzdr:)
Cristoforo Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 małe OT ale w spręzynach to już nie ma znaczenia??
mrumi Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 W ETCE sprezyny przed i po lifcie maja ten sam numer 8D0 511 115, natomiast amorki inne, inne jest glownie gniazdo mocowania amortyzatora (z tylu u gory), inne odboje i oslony, przodu jeszcze nie porownywalem dokladnie, ale numery amorkow tez sa inne. Moze jedno do drugiego "na sile da rade zamontowac", nie wiem, ale producent twierdzi ze to inne czesci
zajac19 Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 Witam przepraszam za odgrzewany kotlet .Czy ktoś próbował wstawić amortyzatory z przed liftem do po lifcie ? "Przeraziła" mnie różnica cenowa amortyzatorów tych po lifcie do przed liftowych . Za komplet amortyzatorów "starego typu" + odboje osłony za SACHS około 320 zł a już do po lifcie sam 1 około 230 zł .
andrzejmostowski Opublikowano 16 Lipca 2013 Opublikowano 16 Lipca 2013 Witam przepraszam za odgrzewany kotlet .Czy ktoś próbował wstawić amortyzatory z przed liftem do po lifcie ? "Przeraziła" mnie różnica cenowa amortyzatorów tych po lifcie do przed liftowych . Za komplet amortyzatorów "starego typu" + odboje osłony za SACHS około 320 zł a już do po lifcie sam 1 około 230 zł . Także interesuje mnie odpowiedź na to pytanie mam sedana polifta dziękuję z góry za pomoc
danek7902 Opublikowano 18 Lipca 2013 Opublikowano 18 Lipca 2013 Mam ten sam problem.Czy ktoś próbował te starsze do nowszego?Porównywałem w sklepie i trochę się różni mocowanie górne i nowy amortyzator ma dłuższą obudowe.Skok jest identyczny w starym i nowym.
andrzejmostowski Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 koledzy handlujący częściami pomórzcie sprzedają się wogóle te drogie amory do b5 lift czy wszystcy zakładają od zwykłej b5?? pasuje to wkońcu czy nie w przyszłym tyg musze zrobić zawieche z tyłu a niebede płacił 200zł drożej prędzej kupie do mojego polifta przedliftowe górne mocowania+ amory od zwykłej b5 jeszcze raz pomocy
danek7902 Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 Kupiłem amortyzatory Monroe 23906 gazowe za 115 sztuka.Są to poliftowe.Polecam Ci poszukać w katalogu intercars a potem dany model poszukać na allegro albo gdzieś indziej.
andrzejmostowski Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 temat do zamknięcia pasują tylko poliftowe do polifta chyba że cały zestaw to wtedy tak amory + sprężyny + poduszka górna sprężyny. ponieważ właśnie ta górna poduszka sie rózni w polifice.
Rekomendowane odpowiedzi