Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Co to za czujnik na desce rozdzielczej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio przy czyszczeniu samochodu zauważyłem coś takiego, nie mam pojęcia co to jest, ale wygląda to na jakiś czujnik, wie ktoś co on 'czuje'? Wesołych Świąt!

fd184c8092606d78m.jpg

Opublikowano

Czujnik z klimatyzacji :good:

Opublikowano

Aaaa, temperatury ta?:)

Opublikowano

Aaaa, temperatury ta?:)

No coś tam z temperaturą przy szybie :kox:

Opublikowano

Czujniki klimatyzacji są umieszczone nad wyświetlaczami klimatronica (takie małe krateczki), a to jest poprostu nalany garb z plastiku po to ze jak rzucisz np. mapę na deskę to nie zatka całkowicie wylotu powietrza.

Tak było we wszystkich audi i vw jakie widziałem , chyba że u ciebie jest coś czego jeszcze nie spotkałem.

pozdrawiam

:mysli: Ja gdzieś czytałem że to jakiś czujnik jest ale głowy sobie nie dam za to obciąć bo sam nigdy tego nie sprawdzałem czy faktycznie tak jest :)

Opublikowano

Czyli jaką on ma funkcje?

Opublikowano

Czyli jaką on ma funkcje?

ten jest czujnikiem od klimatyzacji-reguluje nawiew,a od temperatury jest w podsufitce-reguluje tepmerature,jak ustawisz na "auto"
Opublikowano

czujnik nasłonecznienia w aucie tak jak inni pisali

Opublikowano

Haha czyli dalej nie wiemy bo każdy mówi co innego :evil:

Opublikowano

dokładnie nazywa się to czujnik słoneczny pozwala regulować klimatyzacją poprzez mierzenie intensywności nasłonecznienia kabiny

Opublikowano

jak slonce swieci w przednia szybe obniza temp nadmuchu, ugotował bys sie inaczej, zanim by zareagował czujnik temp, a to w klimatroniku to wlot powietrza do czujnika temp

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...