simon877 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Prosze o pomoc. Powiedzcie mi co może byc nie tak, czy może sie coś reguluje w silniku, bo po regeneracji turbiny i wyprużnieniu katalizatora, auto zaczeło palić 19L benzyny na 100 km. Wczesniej przed robotą nie przekroczyło nigdy 16 l. 1.8T quattro 150 KM
simon877 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2010 Sprawdzałem juz wszystko z sondą jest ok.
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 czujnik wody, sonda, termostat jakie wskazania ma sonda i jaka jest temp. na vag-u podczas jazdy?????
simon877 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2010 Napiecie na sondzie waha sie pomiedzy 0,2 a 0,9V, to chyba dobrze, a temperatura na vag-u to nie wiem.
Buba Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 zrob logi to zobaczymy jak przy obciazeniu sie sprawuje
Korzeń Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Może po prostu po wymianie Turbo przypomniały Ci sięe młodzieńcze lata i katujesz auto do odcięcia. A to sprawiło, że auto więcej pali.
Pucek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 nie wypróżnia się katalizatora, jak już to wstawia się rurkę zamiast... dokładne sprawdzenie stanu podzespołów Vagiem, przepływka, sonda, dokładne logi ja jak pałuję przy tym samym silniku i napędzie to 14 litrów max, nawet nie wiem czy nie tak czasem mniej
gcienki Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 miałem ten sam problem ale ale nie w turbo. Pomogła wymiana czujnika temperatury cieczy chłodzącej.
simon877 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Czujnik już zmieniałem przy robocie turbiny bo nie wskazywał mi na tablicy temp cieczy w chłodnicy. Nie katuje turbiny do odcięcia. Poradzcie gdzie moge kupic ta rurke zamiast kata.
Pucek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Czujnik już zmieniałem przy robocie turbiny bo nie wskazywał mi na tablicy temp cieczy w chłodnicy. Nie katuje turbiny do odcięcia. Poradzcie gdzie moge kupic ta rurke zamiast kata. to tak zwany test pipe/down pipe droga sprawa, około 300 zł trzeba wydać a i jest to robione w "garażu" a nie z sklepu najlepiej to weź wykręć katalizator i daj wspawać w niego rurkę, ale to podwyższone spalanie to raczej na pewno nie z jego powodu dokładna diagnostyka silnika...nic innego! ps. jak chcesz to mogę dać namiar na taką rurke, wszystko wyspawane, na flanszach, odkręcasz katalizator i przykręcasz to a jak wygląda sprawa z termostatem? normalnie na 90 silnik masz zagrzany?
gregory Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Może po prostu po wymianie Turbo przypomniały Ci sięe młodzieńcze lata i katujesz auto do odcięcia. A to sprawiło, że auto więcej pali. Trudno mi sobie wyobrazić aby sprawne seryjne 1.8T w budzie B5 nawet Q i nawet podczas butowania spaliło więcej jak 14l/100. Masz coś nie tak z silnikiem.
Korzeń Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Może po prostu po wymianie Turbo przypomniały Ci sięe młodzieńcze lata i katujesz auto do odcięcia. A to sprawiło, że auto więcej pali. Trudno mi sobie wyobrazić aby sprawne seryjne 1.8T w budzie B5 nawet Q i nawet podczas butowania spaliło więcej jak 14l/100. Masz coś nie tak z silnikiem. Kumpel jezdził na Taxi z napędem FWD i palił mu 17 benzyny
simon877 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 z temperatura ciężko trzeba dugo pojeżdzic aby pokazało na zegarach 90 stopni, tak z 30 minut. A tak wogle to jaki ma wpływ termostat na spalanie? I jeszcze jedno gdzie w okolicach wrocka mozna pojechć na dokładną diagnostyke silnika, w razie czego?
gregory Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Może po prostu po wymianie Turbo przypomniały Ci sięe młodzieńcze lata i katujesz auto do odcięcia. A to sprawiło, że auto więcej pali. Trudno mi sobie wyobrazić aby sprawne seryjne 1.8T w budzie B5 nawet Q i nawet podczas butowania spaliło więcej jak 14l/100. Masz coś nie tak z silnikiem. Kumpel jezdził na Taxi z napędem FWD i palił mu 17 benzyny Jeśli 1.8T miałoby zjeść 17l to 4.2 V8 powinno z jakieś 30. Panowie pora się obudzić. 1.8T to nie 4.2 V8 i ani nawet 2.8 Sprawne podczas spokojnej jazdy weźmie 8-9l a niesprawne potrafi nawet 16. Problemem jest to, że wiele ludzi nie wiem że coś jest nie tak z silnikiem bo się nie zagłębia w to tylko tankuje, a potem pisze że 1.8T tyle normalnie palą. Moje nawet tyle nie zje.
simon877 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 To powiedzcie mi czemu, tak cienko grzeje jechałem dzis do kudowy (100 km) od wrocka i temperatura nnie przekroczyła 90 stopni nawet kreski wczesniejszej nie przekroczyła a jechałem prawie 1h 20 min.
Dev Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 To powiedzcie mi czemu, tak cienko grzeje jechałem dzis do kudowy (100 km) od wrocka i temperatura nnie przekroczyła 90 stopni nawet kreski wczesniejszej nie przekroczyła a jechałem prawie 1h 20 min. termostat siadł, trzeba podłaczyc Vag-a i zobaczyc jak sie nagrzewa podczas jazdy
Gość elvis80 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 ło qr** ile pali 1,8T????????????????/ hej to ile 2,0 fsi??????????????????????/ odpowiedzcie prosze
Rekomendowane odpowiedzi