Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Problem z światłami ksenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem po włączeniu świateł mijania lewy ksenon zaczyna migać i po 2 sekundach świeci

ale jakąś żółtą barwe ma i po chwili całkowicie gaśnie. I teraz pytanie czy to przetwornica czy żarnik?

No i ile ewentualnie kosztowała by naprawa?

Pozdrawiam wszystkich i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

Ps

Dlamnie zaczął sie od awari :>

Opublikowano

witaj .pozamieniaj żarówki ,będziesz wiedział gdzie jest problem :hi:

Opublikowano

:hi: moim zdaniem jest to żarnik miałem podobny problem myślałem ze to przetwornica ale jednak winny był żarnik zapalał sie i świecił przez około 10 sek a nastepnie gasł i juz nie dawał sie zapalić sprawdzałem wszystko połączenia masy i wszystkie łącza elektryczne ale tylko wymiana żarnika pomogła :)

Opublikowano

trzeba sprawdzic-bo u mnie padla przetwornica i objawy byly te same-zapalal sie i po chwili gaslo

Opublikowano

przełozenie zarników jest banalnie proste, nie rózni się zbytnio z wymianą normalnej zarówki więc nie masz się czym stresować :)

Opublikowano

Witam ponownie,dziękuje za zainteresowanie tematem.

Postanowiłem iśc jutro rano do garażu i zamienić żarniki :gwizdanie:

Napisze o postepach. :>[br]Dopisany: 02 Styczeń 2010, 21:21_________________________________________________Witam

otóz w moim wypadku żarnik do wymiany.

Dodam że pózniej po włączeniu swiateł mijania już nawet nie migał

i nie świecił zołta barwą tylko wogóle nie dawał znaku życia wypalił sie biedaczek.

Opublikowano
:) to dałem dobry pomysł. :good::hi:
Opublikowano

Podczepię się pod temat. W mojej B6 jest problem z prawym ksenonem. Przygasa czasami alarmując mnie o tym dźwiękiem w kabinie i na FISie info o prawej lampie. Mianowicie chodzi o to, czasami na zakręcie, czasami jak wjadę w dziurę gaśnie mi światło prawe na sekundę, po chwili się włącza znowu. Za 3 razem gaśnie już totalnie, po wył i włączeniu świateł na nowo znowu świeci normalnie. Czasami jadąc do pracy zgaśnie mi prawe oczko raz, dwa, czasami nigdy, a ostatnio to chyba z 20 razy. Wiecie co to może być nie tak?

Opublikowano

zarnik kaputt

Opublikowano

zarnik kaputt

Na 100%?

Opublikowano

sprawdz jeszcze dokładnie wtyczke, ale nie sadze aby to było to

Opublikowano

Dzięki wielkie za poradę

Opublikowano

Podepnę się :)

Teraz jak jechałem do Polski to czasami ksenon gasł i od razu się włączał ponownie. Zauważyłem, że podczas większej wilgotności problem występował częściej. VAG nic nie wykrył. W czym może tkwić problem?

Opublikowano

Podepnę się :)

Teraz jak jechałem do Polski to czasami ksenon gasł i od razu się włączał ponownie. Zauważyłem, że podczas większej wilgotności problem występował częściej. VAG nic nie wykrył. W czym może tkwić problem?

w tym że żarnik do wymiany

Opublikowano

Zamienić miejscami żarniki, jak przeskoczy na drugą stronę, to do wymiany

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :) Jak będzie chwila to posprawdzam (jak nic nie popsuję :decayed:)

Problem rozwiązany :) powodem były kończące się żarniki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...