krzys8313 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 witam.Mam problem nie mam cieplego nawiewu na kabine moze ktos wie jaka jest przyczyna?dodam jeszcze ze auto grzeje sie do 110st.po czym spada na 90st.czy to normalne?weze od nagrzewnicy gorace plynu nie ubywa dolny waz od chlodnicy zimny jesli ktos cos wie na ten temat prosilbym o rade jak to naprawic.
Agrzesiek4 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 sprawdz nagrzewnice i na moje oko pompa wody juz nie domaga, skoro temp skacze ci na 110 i spada
krzys8313 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2010 jest jakis sposob zeby samemu sprawdzic pompe wody?
zibizab Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Termostat ew. zapowietrzenie ukl. chlodzenia-wersja do spr. to uszcz .pod glowicą jesli wyrzuca plyn zbiorniczkiem wyrównawczym
Agrzesiek4 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 termostat jak pisze kolega wyzej raczej nie dogrzewalby silnika. jesli grzeje ci powyzej 90 stopni i spada to moze byc ze pompa wody niedomaga. po jakims czasie moze byc tak ze jesli nie staniesz i nie wylaczysz silnika to ci sie przegrzeje bo bedzie roslo do max. podjedz do mechaniora sprawdza ci nagrzewnice. sprawdz tez bagnet oleju, jesli nie masz wzwyżki to napewno nie bedzie uszczelka pod glowica, tym bardziej ze zadne plyny ci nie uciekaja.
pasiasty23 Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 Mam podobne objawy , nie wiem jak sie z tym uporac, pompy w ciemno nie wymienie bo to spory wydatek , krzys moze podzielisz sie informacja jak to naprawiles?? lub ktokolwiek inny kto spotkał sie z tym problemem.... pozdr for all
f1mlody Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 witam miałem podobny problemi okazało sie ze pompa wody była walnieta a co do nawiewu to przeczysc nagrzewnice napewno pomoze jak to zrobic jest na forum w dziale zrób to sam
tmarek7 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Myślę że masz zapowietrzony układ chłodzenia. Spróbuj go odpowietrzyć. Na pracującym silniku delikatnie ściągnij przewód wychodzący z nagrzewnicy tak aby powietrze mogło sie wydostać.
pasiasty23 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 no ale obydwa węże od nagrzewnicy sa gorace wiec chyba dziala jak nalezy ? ale ja to zielen z mechaniki tylko takie domysly sobie snuje ....
piotrpz87 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Masz climatronic czy pokrętła na linke? Jeśli climatronik sprawdż silniczki czy wszystkie pracują. A jak na linke to musisz sprawdzić czy się nie załamała lub nie wypieła z prowadzenia i nie otwiera klapki od sterowania powietrzem
pasiasty23 Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 Mam klimatronika, opcja do sprawdzenie tylko nie bardzo mam pojecie gdzie sie znajduja te silniczki.... dodam jeszcze ze climatronik nie pokazuje żadnego błędu , pozdr
Galeon Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 Na 99% pompa wody !!!!Proponuję szybko wymienić, dopóki nie ma poważnieszych konsekwencji.
Rekomendowane odpowiedzi