zientek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam Na wyświetlaczu pojawiła się ikona przekreślonego koła w kolorze pomarańczowym.W ASO przy przeglądzie wykasowano mi błędy ale po przejechaniu kilku km znowu się błąd pojawił. Czy ktoś może spotkał się z tym problemem ?
piotrsob1 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 A masz czujniki ciśnienia w kołach ? Od tego proponuję zacząć sprawdzanie, u mnie w zimówkach były i wszystko śmigało aż miło, po zmianie na letnie koła kupa... brak czujników i objaw jak u Ciebie, problem rozwiązany, kontrola ciśnienia wyłączona Vagiem
zientek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 Błąd skasowali w ASO ale po przejechaniu kilku km od serwisu błąd znowu się pojawił.Byłem wczoraj i powiedzieli że musze kupić nową antene do czujnika która się znajduje w tylnym zderzaku koszt 300 zł antena + 300 zł robocizna.
piotrsob1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Błąd skasowali w ASO ale po przejechaniu kilku km od serwisu błąd znowu się pojawił.Byłem wczoraj i powiedzieli że musze kupić nową antene do czujnika która się znajduje w tylnym zderzaku koszt 300 zł antena + 300 zł robocizna. A tak bardzo Ci ta kontrola ciśnienia potrzebna?
mich65 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Może tylko w jednej z czujek skończyła się żywotność a nie od razu antena się popsuła. Czujki w kołach są na baterie i ich żywotność to około 4 lata. Musiałbyś zdiagnozować moduł 65 - TPMS Ciekawy opis jest na http://www.audi-portal.com/en/diagnostic/ecu_12026.html#1 ew dodatkowe informacje na http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_A4_%288E%29_Tire_Pressure_Monitoring
Sztomel Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Błąd skasowali w ASO ale po przejechaniu kilku km od serwisu błąd znowu się pojawił.Byłem wczoraj i powiedzieli że musze kupić nową antene do czujnika która się znajduje w tylnym zderzaku koszt 300 zł antena + 300 zł robocizna. skurw...., znowu naciągają na wydatki, przecież te czujniki mają to do siebie, że sygnalizują nieprawidłowość przy byle pier**le np. zmianie opon z letnich na zimowe (a zwłaszcza jak zmienisz tylko na jednej osi), zbytnim obciążeniu jednej strony samochodu bagażem, różnymi bieżnikami na oponach przedniej i tylnej osi, itp. itd. i wcale nie oznacza to uszkodzenie któregokolwiek z czujników, najlepiej wykasować programowo to niby udogodnienie i ma się spokój raz na zawsze jak to ma piotrsob1 zrobione.
Rekomendowane odpowiedzi