manqm Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Po wlaczeniu ogrzewania na HI temp spada,tak wmiare szybko.Czy to normalny objaw? jak na polu zimno to normalne.po dłuższej jeździe temp. powinna wrócić do normy
zyga100 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 panowie możecie dokładnie powiedzieć który przewód należy ściągnąć sby odpowietrzyć ten układ chłodzenia
vauxhall95 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 Wlasnie ze w garazu,od razu po zmianie termostatu.W garazu zimno az tak nie jest
Gość majki-m Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 panowie możecie dokładnie powiedzieć który przewód należy ściągnąć sby odpowietrzyć ten układ chłodzenia Układ powinien Ci sie sam odpowietrzyć,jezeli chodzi Ci o odpowietrzenie nagrzewnicy to przy scianie grodziowej, pod maską masz dwa przewody wchodzace do kabiny w takiej harmonijce,na jednym z nich jest taka plastkowa rurka pod którą jest otworek,gdy układ jest odpowietzony przez ten otworek powinien leciec płyn.
vauxhall95 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 Tak ale nie zawsze tak jest.Nie raz wogole nie chce leciec tedy plyn.Uklad chyba sam sie odpowietrza przez korek na zbiorniczku wyrownawczym.
audi.wielun Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 panowie możecie dokładnie powiedzieć który przewód należy ściągnąć sby odpowietrzyć ten układ chłodzenia Patrząc ściągnij lekko tego z lewej,w nim jest otwór przez który polecą burzyny a potem płyn Jak jest zawalona nagrzewnica to nie oczekuj efektów,zawsze polecą burzyny i nie odpowietrzysz. Wtedy musisz ją przepłukać w odwrotnym kierunku do obiegu.Ja podłączyłem wąż ogrodowy do rurki z lewej strony i puściłem Wodę pod ciśnieniem,do rurki z prawej strony założyłem kawałek węża spustowego poza auto. Po tym zabiegu wszystko wróciło do normy
Daimos Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 dodam jeszcze od siebie, że aby poprawnie odpowietrzyć okład powinno się doprowadzić silnik do temperatury otwarcia termostatu i podnieść kilkakrotnie obroty do ok 2000
Rekomendowane odpowiedzi