Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Listwy/dekory do wnętrza carbon czy szczotkowane alu ?

Listwy Szczotkowane Alu czy Carbon 9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Listwy Szczotkowane Alu czy Carbon

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam u siebie poki co zwykle czarne listwy i przymierzam sei do podmianki - nie bardzo moge sie zdecydwac. Tapicerka juz zakupiona czarna alcantara, reszta elementów w samochodzie w kolorze soul - czarnym. Jak myslicie co bedzie lepiej wygladalo, listwy carbonowe czy szczotkowane alu z sline'a ? Jakbym wymienil na szczotkowane alu calosc prezentowałaby sie tak :<br><br>

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=871296093. <br><br> A tu juz podobny config, tyle, ze siedzenia maja sreodek w niebieskiej alcantarze<br><br> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9947374. <br><br> Czekam na opinie

Opublikowano

Ja również za carbonem :good:

Opublikowano

Ja tez za carbonem :kox:

Opublikowano

ja bym wolał alu, zawsze jakis kontrast :cool1:

Opublikowano

szczotkowane alu-karbon mi jakoś nie leży...

Opublikowano

Jedno i drugie jest pieknie.GDzie dostaniesz carbon??

Opublikowano
  • Autor

tego jeszcze nie wiem - widzialem na ebay'u niemieckim i amerykanskim, tylko ceny troche zaporowe

Opublikowano

tego jeszcze nie wiem - widzialem na ebay'u niemieckim i maerykanskim, tylko ceny troche zaporowe

no niestety z tym musisz się liczyć.

Opublikowano
  • Autor

to jest w sumie inna sprawa, ze aluminium łatwej dostępne i ceny bardziej przyziemne.

Opublikowano

w tym carbonie jakos tak smutno jest noi fura tez średnio sportowa więc ja optuje za aluminium.

Opublikowano

Według mnie tylko alu szczotkowane ,widziałem w aucie u znajomego i wygląda rewelacyjnie :hi:

Opublikowano

alu ma moc :evil:

Opublikowano

Alu :good:

Opublikowano

Jak dla mnie to też alu :good:

Opublikowano

Te listwy które wkleiłeś w S4 to nie jest prawdziwy carbon. Prawdziwy montowany był tylko w RS4 i wygląda tak:

IMG_7073.JPG

IMG_7064.JPG

IMG_7059.JPG

IMG_7049.JPG

Bardzo ciężko trafić na aukcjach pełen komplet. Bardzo trudno też dobrać do niekompletnego zestawu carbonowego brakujący element. Wynika to z tego, że każdy komplet robiony był z jednego arkusza włókna węglowego. Inny arkusz mógł się różnić już splotem. Podobnie bardzo ciężko dobrać brakujące elementy do listew drewnianych ponieważ robione są z jednego kawałka forniru.

Ze względu na te wszystkie trudności, oraz na cenę samych listw carbonowych (komplet nowych listew carbonowych w ASO kosztuje prawie 5tys PLN)radziłbym Ci jednak zakup szczotkowanego aluminium. Tylko też poluj raczej na cały komplet (z otoczką mieszka, dekielkiem przedniej popielniczki i tylną popielniczką).

Wychodziło kilka odcieni szczotkowanego aluminium i będzie Ci ciężko dobrać brakujący element.

Opublikowano
  • Autor

co to znaczy "prawdziwy" ? patrze w katalog S4 i standardowo byly wrzucane tam listwy carbonowe, zarówno w B6 jaki w B7 ? Kolor 7v7 - carbon, z reszta Etka tez to wypluwa. Nie chce sie sprzeczac, bo z innych Twoich postow widze, ze masz pojecie, ale wyjasnij mi o co chodzi z tym "prawdziwym"

Opublikowano

alu bardziej dostępne i w mniejszych cenach... NAwet nasz kolega ma cały komplecik - widziałem w dziale SPRZEDAM... :gwizdanie: Co do wyglądu to i to jest spox. Może taj jak kolega wyżej wspominał - będzie kontrast do czarnej tapicerki - weź ALU... :good: