Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to co kupiles to zapewne jakaś lipa skoro niedziała , no chyba ze faktycznie brudny laser ale w to wątpie:wink:

generalnie musisz mieć vagulca i wywołac uptade- adaptacje , kanał 97 i zmienić z 0 na 1 i dopiero wkladac płytke z sw:naughty:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jakieś pomysły co mogę zrobić aby połączyć vaga do navi? bo mi coś w tym przypadku nie chce to współdziałać, wszystkie inne dostępne w aucie moduły łączą się z vagiem oprócz tego

Opublikowano
jakieś pomysły co mogę zrobić aby połączyć vaga do navi? bo mi coś w tym przypadku nie chce to współdziałać, wszystkie inne dostępne w aucie moduły łączą się z vagiem oprócz tego

a masz w ogóle podłączoną linię K do navi.

Opublikowano

domin79 dzięki za szybką odpowiedź. Pytanie o vaga i oprogramowanie możesz coś polecić?Samochód audi a4 avant, 2.0 tdi 170km? Czy aktualizacja softa powinna znajdować się na płycie z mapami?

Może jest ktoś z okolic Jaworzna z vagiem i mógłby mi to sprawdzić?oczywiście jakoś zawsze się dogadamy:wink:

Opublikowano

a masz w ogóle podłączoną linię K do navi.

5 pin w sekcji B, tak jest podłączony, sprawdzałem, ma u mnie brązowo-bialy kolor. gdzieś czytałem ze to może być przez nieoryginalny kabel (nie ross-tech) do vag ?

Opublikowano

a przypadkiem nie wyświetla ci się błąd: "too many communication errors"?

Opublikowano
domin79 dzięki za szybką odpowiedź. Pytanie o vaga i oprogramowanie możesz coś polecić?Samochód audi a4 avant, 2.0 tdi 170km? Czy aktualizacja softa powinna znajdować się na płycie z mapami?

Może jest ktoś z okolic Jaworzna z vagiem i mógłby mi to sprawdzić?oczywiście jakoś zawsze się dogadamy:wink:

vcds 10.6 a co do aktualizacji to masz ją na tej płytce z niby mapami:wink:

Opublikowano
a przypadkiem nie wyświetla ci się błąd: "too many communication errors"?

Wiesz co wyświetlało mi się to podczas próby połączenia bodajże z module HVAC czy coś takiego (ale to chyba klima, poza tym sprawdzałem ten moduł pod nowszym vag-com i już poszło bez problemów).

Napisałem wcześniej iż jestem pewien ze pin k-line jest podpięty ale sprawdziłem to dzisiaj i się stety niestety myliłem bo nie jest, z tego piątego pinu w sekcji B odchodzi niebiesko czarny kabelek, no i tu się zaczynają schody, jest to przejściówka iso i ogólnie są tam 3 czy 4 takie same kabelki o tych samych kolorach spiete i oklejone czarna taśma i pojęcia nie mam który na wyjściu na 4 pojedyncze kostki który dokładnie jest to kabelek, drugi schodek to taki ze żaden z tych niebieskich kabelków nie podpina się pod żadna z kostek idących dalej do auta, tj nie wiem pod który kabel lub pin w aucie mam ten k-line połączyć, czy w ogóle było coś takiego przewidziane w moim modelu jakby nie było z 1997 roku?

Opublikowano

Czy oryginalnie jest w 97r tego nie wiem ale możesz to sprawdzić miernikiem który przewód jest połączony z gniazdem diagnostyki

Opublikowano

kurde, miernik mam, ale az takim specem w tej kwestii nie jestem zęby to sprawdzić tak jak mówisz. Gdzieś czytałem na forum ze ludzie podpinali sie pod k-line od climatronika?

Opublikowano

możesz tez tak zrobić

Opublikowano
możesz tez tak zrobić

Ale to chyba było w b6 a w moim b5 orientujesz się gdzie tego kabelka szukać może?

Opublikowano

Na schemacie jest opisany jako pin A1 przewód zielono-fioletowy, ewentualnie w liczniku wtyczka zółta pin20

Opublikowano
Na schemacie jest opisany jako pin A1 przewód zielono-fioletowy, ewentualnie w liczniku wtyczka zółta pin20

dzięki stary, sprawdzę to.

Opublikowano
Opublikowano

Panowie mam wielką prośbę, czy mógł by mi ktoś podesłać na maila [email protected] pliczek z softem na polskie menu do rns-e . Kurcze próbowałem to ściągnąć z internetu ale jest tego tyle że nie wiem które jest dobre i jak to w ogóle nagrać na płytkę CD . Bardzo bym też prosił o jakąś instrukcje jak krok po kroku to nagrać na płytkę to znaczy czy w jakimś programie czy wypalić to jak normalną płytkę z muzyką .

Moja navi jest z 2008 roku nr 8E0 035 192 T .

Nie miałem do niej kodu pin ani żadnej płyty z mapkami i odblokowałem ją płytką (wypaloną w programie Alkohol120%) do przyuczania nowego pinu.

Wszystko poszło ok , ale coś mi się zdaje że chyba nie mam żadnego softu , mam nadzieję że nic nie spieprzyłem bo po sprawdzeniu wyświetla mi się to:

Version:

SW: X---

HW: 47

map: tu nie mam nic

Z góry dzięki za wszelką pomoc

Opublikowano

Włoz plytke z mapa 2012.Wgra najnowszy soft.

Opublikowano

wystarczy:wink: do tego jeszcze cany do licznika i wsio:wink:

Opublikowano
Włoz plytke z mapa 2012.Wgra najnowszy soft.

Trzeba mieć taką płytkę :confused4:

Opublikowano

W podpisie masz pomorskie.Wpadnij na spota to sie wgra.