Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... kurcze ale ten RNS-E jest 100 lat za murzynami . Myślałem że po kupnie tej navi którą tak wszyscy zachwalają mój odsłużony TomTom odejdzie w odstawke a tu lipa, takie słabe pokrycie dróg i ulic że masakra. Połowy numerów domów na mojej ulicy po prostu nie ma w tym mojego :kwasny: . A domy stoją chyba już z 8 lat . I jest tak nie tylko na mojej ulicy. Po co taka navi w samochodzie jak nie można wszędzie dojechać , no i trochę bez sensu jeździć z dwoma navi w samochodzie.

Dobrze że dałem za mojego rns-e śmieszne pieniądze bo teraz bym żałował.

Za cene rns-e można śmiało kupić dobrego pionka albo alpina , zhakować soft wgrać auto mape czy tomtoma i możemy jechać gdzie chcemy . Z samym rns-e bałbym się chyba jechać

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
... kurcze ale ten RNS-E jest 100 lat za murzynami . Myślałem że po kupnie tej navi którą tak wszyscy zachwalają mój odsłużony TomTom odejdzie w odstawke a tu lipa, takie słabe pokrycie dróg i ulic że masakra. Połowy numerów domów na mojej ulicy po prostu nie ma w tym mojego :kwasny: . A domy stoją chyba już z 8 lat . I jest tak nie tylko na mojej ulicy. Po co taka navi w samochodzie jak nie można wszędzie dojechać , no i trochę bez sensu jeździć z dwoma navi w samochodzie.

Dobrze że dałem za mojego rns-e śmieszne pieniądze bo teraz bym żałował.

Za cene rns-e można śmiało kupić dobrego pionka albo alpina , zhakować soft wgrać auto mape czy tomtoma i możemy jechać gdzie chcemy . Z samym rns-e bałbym się chyba jechać

Niestety ale troche jest tak jak mowisz ;(

Opublikowano

Parę lat temu nawet interesowałem się tematem nawigacji, jak CoPilot wchodził do telefonów. Ogólnie zasada była taka, że były firmy (Navteq i Tele Atlas) udostępniające mapy ziemi. Na ich bazie firmy wykupywały licencje, aby korzystać z ich bazy w swoich nawigacjach. Zdaje się, że w 2008 Tom Tom wykupił jedną z nich. Tak więc chyba nic dziwnego w tym nie ma, że firma zajmująca się systemami nawigacji, będzie lepsza od samochodowego sat-nava (czyt. Audi Navigation System), która korzysta z map na licencji i na dodatek korzystająca ze swoich 'programistów' aby stworzyć jakiś tam produkt do współdziałania z samochodami... To jest dokładnie to samo jakbyś spytał się fotografa co jest lepsze: lustrzanka cyfrowa powiedzmy Nikona czy aparat w telefonie...

Opublikowano
Parę lat temu nawet interesowałem się tematem nawigacji, jak CoPilot wchodził do telefonów. Ogólnie zasada była taka, że były firmy (Navteq i Tele Atlas) udostępniające mapy ziemi. Na ich bazie firmy wykupywały licencje, aby korzystać z ich bazy w swoich nawigacjach. Zdaje się, że w 2008 Tom Tom wykupił jedną z nich. Tak więc chyba nic dziwnego w tym nie ma, że firma zajmująca się systemami nawigacji, będzie lepsza od samochodowego sat-nava (czyt. Audi Navigation System), która korzysta z map na licencji i na dodatek korzystająca ze swoich 'programistów' aby stworzyć jakiś tam produkt do współdziałania z samochodami... To jest dokładnie to samo jakbyś spytał się fotografa co jest lepsze: lustrzanka cyfrowa powiedzmy Nikona czy aparat w telefonie...

Dziwię się że rns-e ma już tyle lat i jeszcze nikt nie złamał tego systemu żeby można używać np. map tomtoma

Jedyny plus dla rns-e to tylko to że dobrze wygląda w samochodzie , bo reszta to porażka , zwykłe audio playery za 10 funtów mają te opcje a nawet mają ich więcej. Więc nie wiem czym się tu podniecać że ma się rns-e w aucie. Dziwię się ludziom którzy nadal wywalają ponad 2tyś żeby mieć taką navi :thumbdown:

Opublikowano

Rns-e jest drogie bo to audi, a co do funkcjonalności no to niestety :) Nie sadze aby ktoś z nas kiedykolwiek zdecydował się na oryginalne nowe z salonu :) Z tym TomTomem tez nie ma aż tak dobrze, pokrycie np polski ma mniejsze niż Automapa, a ja w TomTomie nie mam dróg które w Anglii już od lat są zrobione czy jakichś rond itp itd mimo aktualizacji

Opublikowano

A propos może ktoś spotkał się z podobnym problemem, nawigacja tak jakby się przesunęła o jakieś 5km

Odlaczylem je na trochę ale nie pomoglo

Macie jakieś pomysły?

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

kalibrowałeś rozmiar kółek:wink:

Opublikowano

Nie, nie link nie działa, ale pokazywał ok, ale w sobotę przelaczylem na mapę i była przesunięta tj, pod domem pokazuje jakbym był pod praca

Opublikowano

restarta robiłeś???i to najlepiej jeszcze podczas jazdy:naughty:

sprawdzałeś ile satek łapie???

Opublikowano

Nie sprawdzałem jeszcze a jak się robi reset?

Opublikowano

wciskasz gałe głośności i trzymasz aż pyknie w głośnikach:wink:

Opublikowano
Rns-e jest drogie bo to audi, a co do funkcjonalności no to niestety :) Nie sadze aby ktoś z nas kiedykolwiek zdecydował się na oryginalne nowe z salonu :) Z tym TomTomem tez nie ma aż tak dobrze, pokrycie np polski ma mniejsze niż Automapa, a ja w TomTomie nie mam dróg które w Anglii już od lat są zrobione czy jakichś rond itp itd mimo aktualizacji

...to trzeba się zaopatrzyć w navi Tomtoma która czyta i mapy tomtoma i automapę ( mojego brackiego kolega robi różne cuda z nawigacjami ma jakieś programy które uwalają wszystkie softy w obojętnie jakiej nawi i można wgrać inne , próbował też z rns-e ale niestety nie jest do przejścia :decayed: ).

A tak odnośnie mojej poprzedniej wypowiedzi odnoszącej sie do rns-e . To może trochę się myliłem z tym pokryciem dróg. Zrobiłem dzisiaj trasę 600km i jestem bardzo zaskoczony prowadzeniem . Przybliżenie skrzyżowań i zjazdów robi robotę . Opcja tmc bezcenna (znaki informują że na jakimś tam odcinku jest zamknięta droga i nawi już szuka innej drogi :naughty:). No i fotoradary też stoją tam gdzie nawi pokazuje, szkoda tylko że nie ma jakiegoś ostrzeżenia dźwiękowego .

Opublikowano

Mikaszi a jak masz ustawione że Ci pokazuje te skrzyżowania bo ja niby to mam ale coś mi nie działa chyba że na mojej wiosce są za małe skrzyżowania:grin:

Opublikowano
Mikaszi a jak masz ustawione że Ci pokazuje te skrzyżowania bo ja niby to mam ale coś mi nie działa chyba że na mojej wiosce są za małe skrzyżowania:grin:

:polew:

Poczekaj zaraz pójdę i pstryknę fotkę jakie mam ustawienia

Opublikowano

Joł joł:wink:

Opublikowano

Nie piknęło :-(. A co do sat to chyba nie łapie wcale :-[ peganepe.jpg

Opublikowano
Nie piknęło :-(. A co do sat to chyba nie łapie wcale :-[ http://img.tapatalk.com/d/12/11/13/peganepe.jpg

:shock3: co to jest na wyświetlaczu pierwszy raz coś takiego widzę ja mogę też tak zrobić:decayed:
Opublikowano

weż tak jakbyś chciał włączyć navi (prowadzenie) i wciśnij informacje , po przekręceniu gałką w dół zobaczysz swoją pozycje i liczbe satelit:wink:

---------- Post dopisany at 21:42 ---------- Poprzedni post napisany at 21:41 ----------

Nie piknęło :-(. A co do sat to chyba nie łapie wcale :-[ http://img.tapatalk.com/d/12/11/13/peganepe.jpg

:shock3: co to jest na wyświetlaczu pierwszy raz coś takiego widzę ja mogę też tak zrobić:decayed:

tryb serwisowy:wink: nie właż tam bo coś sp***doli...:polew::polew::polew:

---------- Post dopisany at 21:43 ---------- Poprzedni post napisany at 21:42 ----------

...to trzeba się zaopatrzyć w navi Tomtoma która czyta i mapy tomtoma i automapę ( mojego brackiego kolega robi różne cuda z nawigacjami ma jakieś programy które uwalają wszystkie softy w obojętnie jakiej nawi i można wgrać inne , próbował też z rns-e ale niestety nie jest do przejścia :decayed: ).

A tak odnośnie mojej poprzedniej wypowiedzi odnoszącej sie do rns-e . To może trochę się myliłem z tym pokryciem dróg. Zrobiłem dzisiaj trasę 600km i jestem bardzo zaskoczony prowadzeniem . Przybliżenie skrzyżowań i zjazdów robi robotę . Opcja tmc bezcenna (znaki informują że na jakimś tam odcinku jest zamknięta droga i nawi już szuka innej drogi :naughty:). No i fotoradary też stoją tam gdzie nawi pokazuje, szkoda tylko że nie ma jakiegoś ostrzeżenia dźwiękowego .

a a jednak powoli sie przekonujesz:grin::grin::grin:

Opublikowano

Dobrze że mi mówisz bo ja to lubię czasem coś nagrzebać:decayed:

Opublikowano

:polew:

Poczekaj zaraz pójdę i pstryknę fotkę jakie mam ustawienia

I prosze

img5095x.jpg