Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witajcie panowie, wczoraj udało mi się uruchomić zablokowane rns-e, już się uruchamia ok, problem w tym ze pyta o pin za każdym razem co jest irytujące, soft jaki pokazuje ze ma teraz w sobie to x-440 czy jakoś tak, czy to tego wina? tylko to mi przychodzi do głowy, mam płytę z wersja650 ale nie upgraduje go.:co:

Pierwsze w jakim samochodzie używasz tej nawi ?

Jak odblokowałeś tą nawi -- na pewno jakąś płytką :whistling:z niewiadomego pochodzenia :wink:

Jak wgrywasz do nawi nowy pin to automatycznie uszkadza się soft i musisz wgrać nowy

Na pewno po odblokowaniu nawi pokazuje ci tak SW: X--- czyli uszkodzony soft .

Programy do odblokowywania RNS-E najczęściej mają soft SW: 670 i wyższe i to po to żeby można było odblokowywać jak najnowsze navigacje . Np. jak byś miał navi z polskim menu SW: 750 bo takie się najczęściej spotyka to nie ma szans żeby odblokować tą navi za pomocą płytki bez vaga.

Jeżeli posiadasz w navi soft wyższy niż ten który chcesz wgrać to bez waga się nie obejdzie .Musisz podłączyć vaga do samochodu wchodzisz w Navigation-37 lub Radio-56 potem Adaptation-10 potem wybierasz Channel-97 potem musisz zmienić wartość z 0 na 1 (czyli wpisujesz 1 , test , save, save , done), zamykasz połączenie vaga z samochodem i możesz włożyć płytkę z nowym softem. Włóż płytkę i nic nie ruszaj wszystko samo się uruchomi ( może to potrwać nawet do 3-4 minuty zanim się uruchomi :wink: ).

Z jakiego żródła masz ten soft o którym piszesz , jeżeli się nie wgrywa to może jest coś w nim uwalone.

Widzę że jesteś z UK , jak coś to mogę pomóć :wink:

Od nie dawna bawię się w naviservis i już nie jedną nawi przywróciłem do życia

img5750u.jpg

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
witajcie panowie, wczoraj udało mi się uruchomić zablokowane rns-e, już się uruchamia ok, problem w tym ze pyta o pin za każdym razem co jest irytujące, soft jaki pokazuje ze ma teraz w sobie to x-440 czy jakoś tak, czy to tego wina? tylko to mi przychodzi do głowy, mam płytę z wersja650 ale nie upgraduje go.:co:

Jak odblokowałeś tą nawi -- na pewno jakąś płytką :whistling:z niewiadomego pochodzenia :wink:

Jak wgrywasz do nawi nowy pin to automatycznie uszkadza się soft i musisz wgrać nowy

Programy do odblokowywania RNS-E najczęściej mają soft SW: 670 i wyższe i to po to żeby można było odblokowywać jak najnowsze navigacje . Np. jak byś miał navi z polskim menu SW: 750 bo takie się najczęściej spotyka to nie ma szans żeby odblokować tą navi za pomocą płytki bez vaga.

Jeżeli posiadasz w navi soft wyższy niż ten który chcesz wgrać to bez waga się nie obejdzie .Musisz podłączyć vaga do samochodu wchodzisz w Navigation-37 lub Radio-56 potem Adaptation-10 potem wybierasz Channel-97 potem musisz zmienić wartość z 0 na 1 (czyli wpisujesz 1 , test , save, save , done), zamykasz połączenie vaga z samochodem i możesz włożyć płytkę z nowym softem. Włóż płytkę i nic nie ruszaj wszystko samo się uruchomi ( może to potrwać nawet do 3-4 minuty zanim się uruchomi :wink: ).

Z jakiego żródła masz ten soft o którym piszesz , jeżeli się nie wgrywa to może jest coś w nim uwalone.

http://img543.imageshack.us/img543/3010/img5750u.jpg

Mikasz co Ty opierdzieliłeś jakiś Angielski RTV AGD:decayed:
Opublikowano

Sprzątam w angielskim ASO :polew::polew::polew:

Jak bym ci napisał za jakie śmieszną kaskę to wszystko kupiłem to byś nie uwierzył :kox:.

Opublikowano

Schowaj ten nóż do masła...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano

No kuźwa tam pewnie pełno takich gratów można wyrwać a u nas na zjebanym alledrogo lipa z takimi rarytasami że masakra:facepalm:

Opublikowano

Sprzątam w angielskim ASO :polew::polew::polew:

Jak bym ci napisał za jakie śmieszną kaskę to wszystko kupiłem to byś nie uwierzył :kox:.

to dawaj mnie tu za dobry kesz napęd:naughty:

Opublikowano

Mikaszi jakbyś tak daleko nie mieszkał... Poki co ratuje się pomocą kolegi barrowiec1. A o ten pin pyta mnie cały czas w b5, w b6 już nie i to pewnie w tym cały ambaras

Opublikowano

Michale z Bostonu :grin:

Jak bawisz się w UK Naviservis i trochę tego rozebrałeś, to może będziesz mógł mi pomóc...

U mnie mapy czyta, ale strasznie głośno chodzi, i tyrkoce. Rysuje mi płytkę gdzieś tak z 0.5cm od krawędzi zewnętrznej płytki.

Dzisiaj na szybko odkręciłem górną pokrywkę i przy wkładaniu płytki napęd dociska ją do dołu a po chwili odchodzi parę mm do góry i wtedy jest te tyrkanie. Jak ręką docisnąłem napęd do dołu to przestało...

Opublikowano
Michale z Bostonu :grin:

Jak bawisz się w UK Naviservis i trochę tego rozebrałeś, to może będziesz mógł mi pomóc...

U mnie mapy czyta, ale strasznie głośno chodzi, i tyrkoce. Rysuje mi płytkę gdzieś tak z 0.5cm od krawędzi zewnętrznej płytki.

Dzisiaj na szybko odkręciłem górną pokrywkę i przy wkładaniu płytki napęd dociska ją do dołu a po chwili odchodzi parę mm do góry i wtedy jest te tyrkanie. Jak ręką docisnąłem napęd do dołu to przestało...

Pierwsze to napisz mi czy coś przy tym napędzie grzebałeś , rozbierałeś , rozkręcałeś , może wymieniałeś laser ?

Najlepiej żebyś pstryknął jakieś zdjęcie w którym miejscu jest to tyrkotanie

Może napęd wypadł z jednego z gumowych amortyzatorów albo jakaś sprężynka spadła .

Dodałem zdjęcie , zobacz czy napęd siedzi w tych trzech gumowych amortyzatorach zaznaczonych na czerwono i czy masz sprężynkę w miejscu zaznaczonym na niebiesko ( sprężynka ta stabilizuje położenie napędu względem obudowy)

dvddriver.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów wlasnie zakupilem rnsa a fabrycznie mam symphony 2 oraz navi bns. tak dla pewnosci chcialem sie upewnic do podlaczenia potrzebuje zlaczke iso adapter antenowy ale bez diversity? oraz antene gps fakra kodowanie i bedzie chodzilo?

Opublikowano

si , do tego odłącz małą navi bo będą sie gryzły:wink:

Opublikowano

Czyli tej drugiej anteny nie trzeba podłączać do radia?

Opublikowano
Czyli tej drugiej anteny nie trzeba podłączać do radia?

diversity też podłanczsz , tyle że do tego jest przygotowany adapter anteny zwykłej , w niej w tym białym fiucku podłączanym do rna jest miejsce na div:wink:ADAPTER ANTENOWY AUDI RNS-E AUDI RNS E FAKRA (2822012018) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

puste miejsce w białej kostce to na antene div:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie kolego moze byc i tamten pierwszy bo wkladasz div w to puste miejsce.

---------- Post dopisany 05-01-2013 at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany 28-12-2012 at 00:05 ----------

Witam ponownie kolegów zamontowalem u siebie rns-e i wszystko smiga jak nalezy ale mam jeden problem z zestawem glosnomowiacym cullman jak podlacze telefon w zestaw i chce zadzwonic wycisza mi navi i nic wiecej nie slychac na navi pojawia sie skreslony glosnik tak jak by byla wyciszona dodam ze na symphony 2 wszystko chodzilo moze wiecie jak to rozgrysc bede wdzieczny.

Opublikowano

Mam błąd 02261 i info na wyświetlaczu. Robiłem reset i nic, płyta żadna nie wychodzi. Próbowałem włożyć inną DVD i nic.

Co jeszcze można zrobić ? Może to być zablokowana płyta ?

d261fb2cac3a.jpg

d89d11575269.jpg

Opublikowano

Coś z płytą jest nie hallo może porysowana albo źle nagrana:whistling:

Opublikowano

..pewnie napęd yebnięt..., ewentualnie siedzi płytka i niechce wyleżć , weż vaga i poszukaj w adaptacjach wyjmowania płyty(teraz niepamiętam który to kanał):facepalm:

Opublikowano

Domin Ty nie pamiętasz, teraz to mnie zawiodłeś:grin::grin:

Opublikowano
Nie kolego moze byc i tamten pierwszy bo wkladasz div w to puste miejsce.

---------- Post dopisany 05-01-2013 at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany 28-12-2012 at 00:05 ----------

Witam ponownie kolegów zamontowalem u siebie rns-e i wszystko smiga jak nalezy ale mam jeden problem z zestawem glosnomowiacym cullman jak podlacze telefon w zestaw i chce zadzwonic wycisza mi navi i nic wiecej nie slychac na navi pojawia sie skreslony glosnik tak jak by byla wyciszona dodam ze na symphony 2 wszystko chodzilo moze wiecie jak to rozgrysc bede wdzieczny.

musisz poprzekładać w przejściówce piny od telefonu, zielony i czarny kabelek:wink: