Xavides Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Posiadam Audi A4 B7 z 2007r. mam własnie takie navi RNS E, lecz nie posiadam map do niej. Moje pytanie jest następujące, gdzie mogę kupic/dostać takie mapy na płycie, tylko aby wszystko smigało
lukgrzeb Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam, Chce podłączyć vaga do Rns-e "na stole" jest możliwość?
Slawek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jest nawet odpowiedz w temacie, wystarczy przeczytać jedyne dwieście parę stron lub próbować wyszukać. Akurat w tym temacie wiedziałem że to jest, bo kiedyś go przeczytałem, tyle że może nie miał aż tylu stron. Na przyszłość polecam szukanie, w końcu coś musi być napisane skoro tyle tego jest. Proszę... http://a4-klub.pl/index.php?/topic/6986-nawigacja-rns-e-od-a-do-z-audi-navigation-plus/page-88#entry3139326
lukgrzeb Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jest nawet odpowiedz w temacie, wystarczy przeczytać jedyne dwieście parę stron lub próbować wyszukać. Akurat w tym temacie wiedziałem że to jest, bo kiedyś go przeczytałem, tyle że może nie miał aż tylu stron. Na przyszłość polecam szukanie, w końcu coś musi być napisane skoro tyle tego jest. Proszę... http://a4-klub.pl/index.php?/topic/6986-nawigacja-rns-e-od-a-do-z-audi-navigation-plus/page-88#entry3139326 Tak widziałem, ale obrazki się nie ładują, Wiem ze + i - do interfejsa, + i - do radia, i wystarczy połączyć tylko jednym kabelkiem k-line z interfejsu do rns-a ?
Slawek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Obrazki nie są aż tak potrzebne. Wg. opisu i podpowiedzi to tak, jeszcze k-line tylko nie do 7 tylko do 15 pinu.
lukgrzeb Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Obrazki nie są aż tak potrzebne. Wg. opisu i podpowiedzi to tak, jeszcze k-line tylko nie do 7 tylko do 15 pinu. Podpiołem i działa,+12v do 16pinu i masa do 4 pinu , dziwne bo k-line jest na 7 a na 15 jest L-line. 15 pin połączyłem z pinem k-line w rns-e
PiterEL Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 A wiecie może czy da się i jak zakodować aby jak mam parktronica przód i tył , to jak działają czujniki i pikają to aby radio się wyciszyło ?
rafi10612 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Poszukaj na forum. Jest p tym temat Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
PiterEL Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) No wlasnie probowalem i troche mi nie wyszlo :-) Tylko czy szukać tego w PDC kodowaniu czy w RNS-E ?Wysłane z mojego Galaxy S6 za pomocą Tapatalk Edytowane 13 Czerwca 2016 przez PiterEL
rafi10612 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Kodowaniem tego nie załatwisz z tego co pamiętam. Z tego co pamiętam to działało na podobnej zasadzie jak mu te przy BT. Podłączenia nie pamiętam. Tematu szukaj przez Google bo ta wyszukiwarka na forum jest słaba. Wpisz sciszanie radia po wbiciu wstecznego Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
PiterEL Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Kodowaniem tego nie załatwisz z tego co pamiętam. Z tego co pamiętam to działało na podobnej zasadzie jak mu te przy BT. Podłączenia nie pamiętam. Tematu szukaj przez Google bo ta wyszukiwarka na forum jest słaba. Wpisz sciszanie radia po wbiciu wstecznego Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Tylko zastanawiam się czy nie da się kodowaniem bo widziałem chyba w PDC opcje w kodowaniu aby wyciszyło nawi ale jak chciałem zakodować to miałem komunikat że poza zakresem coś w tym stylu.
rafi10612 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Jakby się tak dało to większość osób by tak miało zrobione Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
PiterEL Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Bo temat znalazlem na forum ale tam ludzie bardziej o zwykle radio pytali... Wysłane z mojego Galaxy S6 za pomocą Tapatalk
rafi10612 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Z tego co ja wiem to się nie da kodowaniem tego zrobić. Jedynie trzeba trochę kabelkow dorzucić żeby szedł sygnał z modułu ze jest aktywny i wyciszalo radio Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
a4udi Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Hi, I have a RNS-E PU (8P0 035 193D) LED Screen Model. Unfortunately, no pin code. I'm tryin to find the pin code I have to update the device with a CD titled "Audi RNS-E 2010 Unlock.iso" Previously serial number appears on the screen. Serial Number: AUZBZ7K7000389 After Update now have this screen: 8GSRP Please help me. Regards.
m3rvin Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 witam potrzebuję info odnośnie tv free pacjent to rns-e LED z a4 czy taki kabel http://www.ebay.de/itm/TV-DVD-Free-Bild-Video-FREISCHALTUNG-fur-VW-MFD-2-MFD-3-RNS-510-Audi-RNSE-RNS-E-/110582023166?hash=item19bf33c3fe:g:6qoAAOSwcwhVMMIu ogarnie mi to czy są jakieś inne sposoby na tv free? pozdrawiam
razor37 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Siemano , mam symphony II z tego co widze jest can bo wyswietla rds na fisie , kupiłem rns dx mam tuner TMC podłaczyłem wsio jak trzeba do can L i can H tak jak było w symphony oryginalnie pózniej adaptacje w liczniku na kanale 62 dałem 21 czyli 16 plus 4 nai plus radio save wyłaczenie vaga restart i d*pa info na fisie z radia niema , teraz pytanie czy jak kupie RNS e benda takie same problemy ?? Jeszcze jedno skoro radio niegra przez tuner to oznacza to ze tuner walniety jest i niebedzie info na fisie , jak podłacze normalnie do nawi radio gra super , ale jeszcze pytanko na oryginalnym symphony II radio gra o wiele lepiej niz na RNS D , tylko ze na RNS D gra głosniej ..... I czy jak zakupie RNS E bedzie juz info rds na fisie bez zadnych kombinacji itp . Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez razor37
Majkel23 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam, Posiadam RSN-E 2007r w audi tt wraz z fabrycznym modulem bluetooth. Czy ktoś wie jak wyłączyć dzwięk przy podłączenia telefonu z samochodem?? Za każdym razem wycisza on muzyke i inne dzwieki i jest charakterystyczne brzdeknięcie. Koledze w A4 B8 laczy sie w tle, bez zadnych dzwięków. Bardzo prosze o informacje.
PiterEL Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Tez z checia bym sie dowiedzial oraz jak sciszyc dzwiek dzwonka jak dzwoni telefon... bo juz kilka razy dziecko mi obudzilo..
turbobastard Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Chlopaki, mam taka zagwozdke z moim rns-em, raz odbiera satelity, mam po okolo 8 a raz 0 i skoczy czasem na 1-2. Jak wyrusze w trase np 2h to jak na poczatku nie lapie tak juz jest caly czas i pozniej np odpale auto i juz mam satelity, o co tutaj chodzi?
Rekomendowane odpowiedzi