darrp Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam, Od pewnego czasu mam problem z nawiewem raz działa , a raz nie. Regulując siłę nadmuchu nic się nie zmienia ( od 0 na maxa). Po jakimś czasie znów wszystko wraca do normy. Po podpięciu Vaga wywala mi błąd : Control Module Part Number: 4B0 820 043 F Component and/or Version: A6-Klimavollautomat D61 Software Coding: 00043 Work Shop Code: WSC 02325 1 Fault Found: 01273 - Fresh Air Blower (V2) 17-10 - Control Difference - Intermittent Wiem co oznacza błąd ale nie wiem gdzie szukać przyczyny. Proszę o pomoc i udzielenie jakiś wskazówek co może być uszkodzone. Pozdrawiam darrp
mstan Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam Do regulacji obrotów silnika wentylatora służy moduł przez który przepływa dość duży prąd . Skoro piszesz że raz jest dobrze a raz nie to powinieneś sprawdzić wtyczki lub sam moduł. Do tego musisz zdemontować schowek za którym jest cała nagrzewnica. Bez trudu odnajdziesz silnik wentylatora i z boku moduł(chyba czerwony).Możesz zajrzeć do działu klimatyzacja , to będzie dział odpowiedni do uzyskania dodatkowych informacji. Pozdrawiam
DajmlerPL Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Darrp uporales sie z tym nawiewem? Kolega ma ten sam blad i identyczne objawy.
GerabbkA Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 wystarczyło poszukać! http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t60390.0.html;highlight=nawiew+szczotki
Rekomendowane odpowiedzi