marcysiek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam Szukałem na forum, ale nie mogłem znależć. Mam problem z silnikiem. Objawy: -nierówna praca silnika; -brak mocy poniżej 3000 obr; -ostatnio zauważyłem, że katalizator - końcówka - rozgrzała mi się do czerwoności; -błąd 00561 - Kontrola dodawania mieszanki - 14-00. Nie wiem co zrobić, gdyz pierwszy raz mam do czynienia z silnikiem z turbo. Cewek zapłonu jeszcze nie sprawdzałem. jak to zrobię to dam znać. Ale na teraz wydaje mi się, że katalizator do wymiany. Pomocy
Buba Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 najpierw regulacja LPG potem bo kazda rzecz o ktorej piszesz byla przerabiana na forum
soczeklol123 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 napewno wywal kata to uwolni troche turbo
marcin(driver) Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 co do nie równej pracy to może warto sprawdzić przepływkę ,podpiąć pod kompa i sprawdzić mu jakie daje dawki paliwa na wtryski i mampe też zobaczyć czy coś się nie zmieniło w niej.
przemo86 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 ja w pierwszej kolejności wywaliłbym kata
tymonA4 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 trzeba by go wrzucić na analizator spalin
domjenick Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Panowie-najpierw Vag,potem dyskusje,bo nikt szklanej kuli tu nie ma,a bez logów-to jeszcze ze dwie strony mozna snuć domysły... marcysiek,zrób logi,kazdej grupy,która Cie niepokoi,dla ułatwienia podam linka-zobaczysz,jakie grupy logować-potem wrzuć na Forum... KLIKNIJ NA TO
marcysiek Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam. Trochę zabawy było. Sprawdziłem vagiem samochód. żadnych błędów poważniejszych nie było. Na jednym warsztacie myśleli ze cewka któraś się spaliła, ale po wymianie na inne nic się nie zmieniło. W końcu podpieli ciśnieniomierz do cylindrów. I tu wyszło szydł z worka Na pierwszym cylindrze brak ciśnienia Dziś odbieram samochodzik z naprawy. zobaczymy jak chodzi :> Fakt trochę kasy poszło, jednak nie tak dużo jak myślałem. W każdym razie dzięki za podpowiedzi. Po tym wszystkim już coraz lepiej się będę znał na tym modelu silnika. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi