Opublikowano 31 Grudnia 201114 l Czyli bez roznicy pod ktore podepne - jedno zostaje wolne Podziekowal
Opublikowano 31 Grudnia 201114 l Czyli bez roznicy pod ktore podepne - jedno zostaje wolne Podziekowal czarna kostka 12pin. będzie pasować tylko w jedno gniazdo, zielona 12pin. ma inny kształt (dokładnie przyjrzyj się gniazdom w sterowniku)
Opublikowano 31 Grudnia 201114 l dokladnie tak jak mowisz - pasuje w jedno miejsce Weszlo do jednego wiec do drugiego juz nie wkladalem tylko zapytalem Podziekowal za wyklad
Opublikowano 2 Stycznia 201214 l PDC działa bez zarzutu po zakodowaniu braku haka. Teraz tylko jak macie ustawiony dźwięk przód tył? inne tony. U mnie przód i tył adaptacja - 04. Ten sam dźwięk. Kwestia ustawienia typu zderzaka. Czym się różni zderzak s-line od s4. Z tego co wiem to ten sam element różni się tylko grillem. U mnie jest grill s4.
Opublikowano 1 Lutego 201214 l czy mogłby mi ktoś podpowiedziec gdzie mozna kupić gotową wiazke na 16 pin??
Opublikowano 3 Lutego 201214 l Autor czy mogłby mi ktoś podpowiedziec gdzie mozna kupić gotową wiazke na 16 pin?? KUFATEC
Opublikowano 6 Lutego 201214 l Witam Planuje montaż czujników parkowania na tył, nie posiadam niestety oryginalnej wiązki do zasilania sterownika, połączenia z zegarami i złączem diagnostycznym. Czy mógłbym prosić o dokładne rozpisanie długości i grubości przewodów jakie będą potrzebne do zrobienia wiązki tak jak jest to zrobione dla czujników przedniego zderzaka. Przewody które będą potrzebne to (tyle znalazłem w tym temacie): - 45m przewodu o przekroju 0,35mm - 4m przewodu o przekroju 0,22mm Czy to wszystko?? Dzięki Pozdrawiam
Opublikowano 6 Lutego 201214 l Autor Niestety nie mam tych danych - sugeruj się tym co podałem w tutorialu (zarówno w części opisującej przód jak i na końcu manuala gdzie opisuję tył - podawałem orientacyjne długości potrzebnych przewodów). Grubości masz podane przy kabelkach na schemacie (dwa ostatnie rysunki w pierwszym poście).
Opublikowano 7 Lutego 201214 l Mam problem. Lewy skrajny tylni czujnik nie reaguje. VAG pokazuje 255 wartość na nim non stop. I teraz pytanie. Czy to wina samego czujnika. Czy sterownik który kupiłem jest walnięty. Nie ma żadnych błędów system pracuje prawidłowo.
Opublikowano 7 Lutego 201214 l Autor Prawodpopodobnie walnięty skoro nie reaguje... Możesz podmienić czujniki znajdujące się przy sobie i zobaczyć jaki będzie efekt.
Opublikowano 20 Lutego 201214 l czas na kolejny modzik... właśnie udało mi się zakupić przedni zderzak z PDC (niestety bez sprysów, ale na początek...) i z tego co na szybkiego zobaczyłem to wiązka jest o nr 8E0 971 095 A, nie wiecie może czy coś ona ma dodatkowego (co może mi się później przydać ) czy czegoś nie ma co mi będzie potrzebne?? Czy to może być tylko inna literka ze względu na anglika?? z której strony są wtyczki do wiązki zderzaka? od strony pasażera czy kierowcy?
Opublikowano 20 Lutego 201214 l Autor Panel konektorów jest w angliku po tej samej stronie co w naszych - dlatego wyprowadzenie dla systemu PDC jest identyczne. W kwestii wiązki, której numer podałeś - model z końcówką "A" nie jest już produkowany (zastąpił go kabelek "C"). Tak czy inaczej "A" to full opcja (czyli z poza tym co w serii obsługuje też front PDC i Homelinka). Potrzebny Ci jeszcze adapter 8E1 971 065 C i wiązkę na przód masz gotową. BTW - policz ile masz w niej wtyczek. 10 czy 11?
Opublikowano 20 Lutego 201214 l podziękował... BTW - policz ile masz w niej wtyczek. 10 czy 11? Z tego co na szybkiego zobaczyłem to 11... 4xczujnik, 2xklakson, 2xprzeciwmgłowe, kostka 10pinowa do czujników i 2 jeszcze nie wiem na co...
Opublikowano 20 Lutego 201214 l Autor BTW - policz ile masz w niej wtyczek. 10 czy 11? Z tego co na szybkiego zobaczyłem to 11... 4xczujnik, 2xklakson, 2xprzeciwmgłowe, kostka 10pinowa do czujników i 2 jeszcze nie wiem na co... Jedna z tych dwóch niewiadomych to 4-pinowa kostka 8E0 971 934 do Homelinka. Tej ostatniej sam nie kumam - 1J0 973 824 4-pinowa (i ta jest do reflektora ).
Opublikowano 4 Marca 201214 l nr kabli z pinami : A : 000 979 009 (E) - małe żeńskie do kostki PDC, głośnika i włącznika B : 000 979 132 (E) - do niebieskiej w słupku A C : 000 979 134 (E) - do niebieskiej w słupku A jakoś te z aalllee nie podejszły...
Opublikowano 18 Marca 201214 l Witam. Gdzie zamontowany jest głośnik tylnego systemu PDC w sedanie ?? W którym dokładnie miejscu ?? Jakim tańszym głośnikiem można go zastąpić ( za ori w serwisie powiedzieli ponad 70 zł ). I jeszcze jedno: czy błędy z PDC (np wypiety/ uszkodzony jeden z czujników wyświetlane są na FIS-ie tak jak np. w przypadku spalenia żarówki.
Opublikowano 22 Marca 201214 l Hej, mam takie pytanko. W swoim A4 B7 Avant mam czujniki parkowania z tyłu i z przodu, lecz system nie działa. Gdy włączę przycisk w środku przez chwilę piszczy i zielona diodka miga. Podłączyłem VAG to takie błędy mi zwrócił: 2 Faults Found 01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor 009 - Open or Short to Ground Freeze Frame Fault Status: 01101001 Fault Priority: 3 Fault Frequency: 1 Reset counter: 78 Mileage: 0 km Time Indication: 0 Date: 2000.01.01 Time: 00:00:00 01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor 002 - Lower Limit Exceeded Freeze Frame Fault Status: 01100010 Fault Priority: 3 Fault Frequency: 1 Reset counter: 78 Mileage: 0 km Time Indication: 0 Date: 2000.01.01 Time: 00:00:00 Najpierw myślałem, że winne są czujniki, gdyż w przednim grillu dwa lekko popękane. Wymiana nic nie dała. Potem myślałem, że może coś z wiązką, lecz wiązka w przednim jak i tylnym zderzaku wygląda na nieruszoną. Ma ktoś jakieś pomysły co może być nie tak i gdzie może tkwić przyczyna? Czy z tych błędów, które podał VAG da się wywnioskować co jest przyczyną i gdzie wystąpiła awaria? z góry dzięki za pomoc i przepraszam, że nie w tym temacie, ale w temacie analizy Logów nikt nie odpisywał. Pozdro Łukasz
Opublikowano 22 Marca 201214 l Gdzie wykupic abonament na fotki schematow do podpiecia PDC tyl najlepiej na www.a4-klub.pl : schematy są na pierwszej stronie: Wiązka tylnego zderzaka: http://WWW.bye-clan.neostrada.pl/A4K/PDC/rear.jpg Sygnały PDC: http://WWW.bye-clan.neostrada.pl/A4K/PDC/switch.jpg Zasilanie: http://WWW.bye-clan.neostrada.pl/A4K/PDC/fuse.jpg
Opublikowano 22 Marca 201214 l Podziekowal Za stary juz jestem nie to co TY No i pika Dzieki za pomoc