Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pojawialo sie pytanie o rozmiar mianowicie czy na zime lepsze sa opony wezsze. tak, jesli w lecie mamy 205/55/16 no to pasowaloby zaopatrzyc sie w obrecze 15 calowe i oponki 195/65/15. po pierwsze opona zimowa 16 calowa i wieksza jest koszmarnie droga, po drugie 195/65/15 to zalecany rozmiar ogumienia przez producenta, a po trzecie szkoda alu na zime.

co do marki opon to na ten sezon zakupilem po znajomosci ;) fulda kirstal gravito 195/65/15.

klega z pracy zamowil ug7 w jednym ze sklepow internetowych. umowlismy sie ze porownamy gravito i ug7. niestety jedna oponka wadliwa. zlozyl reklamacje i czeka na decyzje

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam taki problem otóż powoli zbliża się termin wymiany opon na zimówki no i kompletnie nie wiem na jakie opony a właściwie na jaki rozmiar wymienić... obecnie jeżdżę na 235/40/18 ... słyszałem opinię, że powinienem wrzucić auto na 205/55/16 tylko znowu felga 16 jak dla mnie trochę za mała jest ... zastanawiam się nad 17" albo na te felgi kupić w takim samym rozmiarze opony zimowe ewentualnie 225/45/18... odrazu uprzedzę, że autem z racji niskiego prześwitu ( ospojlerowanie) nie bedę jeździł po jakiś zaspach, śniegu itp ... proszę o jakąś sensowną poradę, może ktoś miał podobny problem :)

z góry wielkie THX!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Proponuje Michelin ALPIN A3 195/65/15 :th:

Opublikowano

mam taki problem otóż powoli zbliża się termin wymiany opon na zimówki no i kompletnie nie wiem na jakie opony a właściwie na jaki rozmiar wymienić... obecnie jeżdżę na 235/40/18 ... słyszałem opinię, że powinienem wrzucić auto na 205/55/16 tylko znowu felga 16 jak dla mnie trochę za mała jest ... zastanawiam się nad 17" albo na te felgi kupić w takim samym rozmiarze opony zimowe ewentualnie 225/45/18... odrazu uprzedzę, że autem z racji niskiego prześwitu ( ospojlerowanie) nie bedę jeździł po jakiś zaspach, śniegu itp ... proszę o jakąś sensowną poradę, może ktoś miał podobny problem :)

z góry wielkie THX!

Nie wiem jak tam powinna wygladac u ciebie sprawa ale ja u siebie mam narazie!! na lato 205/55/16" i takie tez zakladam na zime , na wiosne juz bedzie 18" :) ale to inna bajka. Co do ciebie to mysle ze 17" to min. opcja :)

Opublikowano

Zdecydowanie polecam. Kilka dni temu kupiłem takie właśnie opony na www.opony.com za 209zł.sztuka. A dlaczego. Przez 3 ostatnie lata jeździłem na takich z 2001r. /kupiłem używane od kolegi/ w rozmiarze 205/55/16, mają jeszcze około 5mm bieżnika i mogłem jeździć dalej, gdybym nie wpadł ostatniej zimy w wielką wyrwę w asfalcie. Teraz kupiłem 195/65/15 i felgi stalowe i mam z głowy ciągłe wyważanie. Opony bardzo dobrze zachowują się na mokrym, w śniegu i brei. Gdy inni stali, ja dalej jechałem.

Opublikowano

Nie wiem jak tam powinna wygladac u ciebie sprawa ale ja u siebie mam narazie!! na lato 205/55/16" i takie tez zakladam na zime , na wiosne juz bedzie 18" :) ale to inna bajka. Co do ciebie to mysle ze 17" to min. opcja :)

u mnie wybór już nieaktualny bo od 1,5 tyg jeżdze na zimówkach 235/40/18 Dunlop SP Winter Sport M3 :)

Opublikowano

Witam ;)

Poprosze o wsparcie w wyborze opon,mianowicie mam zamiar kupic oponki od tegoż jegomoscia :) - oto jego oferta

http://aukcja.onet.pl/show_user_auctions.php?uid=1631928&gr_id=18787

Interesuja mnie okazy w cenie 225zl /szt

Jakies sugestie ktore brac? :) Dodam tylko ze poruszam sie glownie w miescie ,silnie osniezonym raczej tylko do momentu pobudki drogowcow.

Opublikowano

tylko ciekawe co znaczy "prawie nowe". opona moze miec 7mm bieznika ale kiedy lezy kilka lat w jakims skaldzie traci swoje wlasciwosci. guma twardnieje i pojawiaja sie male pekniecia.

zapytaj o rok produkcji opony no i o gwarancje.

a tego co allegrowicz ma w ofercie to po mojemu dunlop 3d jak dla ciebie na jazde po miescie

Opublikowano

Nie ukrywam, ze interesuje mnie najbardziej czy mial ktos kontakt z ta Sava. Wyglada z opisow na calkiem niezla. A i jeszcze jedno jaka jest srednia cena uzywek(ew. nowych) zwyklych stalowych felg 15' do Audi? To maja by 5x112 i jakie ET?

Ja miałem kontakt z Sava S3 Eskimo - 195/65/15 z indeksem H. Jeździłęm na nich niestety tylko jeden sezon BMW 525 (sprzedałem to auto) - wspaniałą opona. Napęd miałem na tył - jak ostro przeginałem to dochodziło do poślizgów - ale kontrolowanych w pełni (wystarczyło tylko gazu popuścić i delikatnie skontrować i poślizg się kończył). Nie miałem z tą oponą problemów ani na śniegu, ani na lodzie (chociaż ostatnia zima krótka była). Gdybym teraz nie dostał opon razem z autem to na pewno bym je kupił.

Opublikowano

tylko ciekawe co znaczy "prawie nowe". opona moze miec 7mm bieznika ale kiedy lezy kilka lat w jakims skaldzie traci swoje wlasciwosci. guma twardnieje i pojawiaja sie male pekniecia.

ale dunlopki 3D dopiero w tamtym roku weszły na rynek wiec starsze nie mogą być :th:

Opublikowano

Hm,niestety ktos mi zawinal sprzed nosa te 3D :shocked: Czy jakies inne z tych szczegolnie polecacie do jazdy po miescie? Gosc ma tez UG 6

Opublikowano

to w takim razie M3. te sa juz 2 lata na rynku.

Opublikowano

male pytanko?

czy kupowaliscie lub czy polecacie kupowanie opon przez internet?

mam na mysli takie sklepy jak:

www.opony.com

www.oponytanio.pl

jezeli tak to na co zwracac uwage jakby co ?

Opublikowano

male pytanko?

www.opony.com

www.oponytanio.pl

To znane serwisy, sklepy internetowe, bierz za pobraniem i będzie wszystko w porządku.

Opublikowano

male pytanko?

www.opony.com

www.oponytanio.pl

To znane serwisy, sklepy internetowe, bierz za pobraniem i będzie wszystko w porządku.

ok super dzieki.

Opublikowano

Dodatkowo zadzwoń sobie do nich i uzgodnisz wszystkie warunki. Miłej jazdy :)

Opublikowano

Dodatkowo zadzwoń sobie do nich i uzgodnisz wszystkie warunki. Miłej jazdy :)

Dokładnie!!! Na opony.com powiedzą Ci nawet, kiedy można spodziewać się kolejnej promocji :naughty: - dzięki temu kupiłem UG7 30 zeta taniej na sztuce.

Opublikowano

A JA ZAKUPILEM KLEBER KRISALP HP I JESZCZE NIE WIEM JAK TO BEDZIE 195/65/15 :oklaski:

Opublikowano

A JA ZAKUPILEM KLEBER KRISALP HP I JESZCZE NIE WIEM JAK TO BEDZIE 195/65/15 :oklaski:

obawiam się ze będzie kiepsko i tak w ogolę NIE KRZYCZ (wylacz CAPS-a)