Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W życiu nie uświadczysz tych 10 lat :grin: Z gwarancją na opony jest tak, że każdy o niej słyszał, ale nikt nie doświadczył ;)

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

hehe może i tak;) dobra reasumując

http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-wr-d3-205-55-r16-91-h#70816215czy te opony są w razie wu do dokupienia gdbym jedną przebił??

są jeszcze ciut droższe d4 ale nic o nich nie wiem...

http://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-snowcontrol-serie-iii-205-55-r16-91-h#75085026czy może te pirelli się opłaca więcej dołożyć??

posprawdzeniu alipn 5 mnie nie stać póki co na nie...

doradzi ktoś

sorry jeszcze zapytam czy konkretnie te opony do 615kg wyrobią do a4??

Opublikowano

Ja polecę w/w nokiany wrd3. Mam, używam i są genialne. Dobrze się spisują zarówno na błocie pośniegowym, jak i na sniegu. Mokra nawierzchnia też nie jest im straszna.

Jedno co, to przy szerokości 205 można już pomyśleć o asymetrycznym bieżniku. Ale to jest już kwestia do wyboru dla Ciebie.

Edytowane przez Maciek0502

Opublikowano

Ja polecę w/w nokiany wrd3. Mam, używam i są genialne. Dobrze się spisują zarówno na błocie pośniegowym, jak i na sniegu. Mokra nawierzchnia też nie jest im straszna.

dobrze gada :thumbup1:

Opublikowano

a miał ktoś te asymetryczne nokiany??

dzowniłem po paru sklepach i co...wszystkie to ruskiej produkcji poza tym , z oponeo koleś namawiał mnie na nokiany d4 najnowsze nokinay w cenie 322zł szt. podobno o 3 db cichsze, i o wiele krótsza droga hamowania d3 mają klase C d4 klase B, co wy o tym sądzicie??

Opublikowano

To nowość. Ciężko ocenić i gdybać przed zimą.

Opublikowano

Przepraszam, mój błąd: model asymetryczny to Nokian WR A3. Modele te ukazały się jednocześnie, stąd moje zakręcenie.

D3 są tylko symetryczne

Opublikowano

wybieram miedzy d3 a d4...różnica 54zł...więc chyba wezmę model nowsze bo to żadna kasa:)

Opublikowano

Pochwal się od razu po zimie wrażeniami :)

Opublikowano

wezmę model nowsze

słuszna decyzja !

Opublikowano

Dobra decyzja. Nokian nie miał w swojej historii problemów z oponami (chyba).

Zjeździłem ich parę kompletów (na ciężarówkach, pojazdach opancerzonych, pseudoterenówce i teraz na audi katuję) i nigdy nie było problemów.

Opublikowano

Nie ma dywagacji, na zimę tylko nokiany! Najlepsze połączenie mega jakości z atrakcyjną ceną

Opublikowano

jestem po jednej zimie na nokianach WR A3 czyli tych asymetrycznych i złego słowa nie powiem. Jedyny mankament ze na deszczu mogły by trzymać lepiej, ale i tak nie ma zle. Wszedzie piszą ze najlepsze sa opony kierunkowe, ale mi np. Michelin alpin 4 wyząbkowały, fulda kristall tez wyzabkowala, przez co opony huczały. Dlatego czy na lato czy na zimę jestem zwolennikiem bieżnika asymetrycznego.

Teraz na zimę kupuje continenal ts850p. Z opinii super opona.

Opublikowano

wyząbkowały się-to sprawdz zawieszenie,amory,końcówki,sworznie itp....od tego zaczyna się ząbkowanie .

dużo dużo tańsze barum polaris3 miałm passata jezdziłem na nich,

mam audi zakupiłem nówki teraz będzie 4sezon i przetrwają jeszcze dwa :)

i rocznie robię 20tys.km.

i nie ma ząbkowania,itp....to po co przepłacać??

Opublikowano

"Ząbkowanie" opon jest zależne od ciśnienia w kołach, musisz mieć za mało wiatru.

Opublikowano

nigdy w życiu - od ciśnienia zbyt małego zjedziesz tylko boki oponki:)

Opublikowano

Krawędzie między lamelkami od strony nacierającej również dostają po nosie. Nie widać tego w oponach 15-18" bo głębokość bieżnika jest stosunkowo niska. 7-8 mm przy nowej oponie. Jak pojeździsz na ciężarówce z bieżnikiem kostkowym, który ma 2-3 cm głębokości to pięknie widać starte krawędzie....

Opublikowano

Jakie oponki zimowe i jaki rozmiar polecacie na felge 18''?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zależy na jaki samochód, jaki napęd. Czy jest możliwość zamontowania mniejszej felgi.

Ogólnie na zimę bierzemy opony możliwie wąskie. Chodzi o zwiększenie siły nacisku.