domjenick Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jak w temacie-interesuje mnie jak to wygląda w realu,bo na jednych stronkach we Wrocławiu oferują taki kurs w 70 godzin,na innych 140,czy ktos jest po takim Kursie? Jak długo taki kurs trwa? http://www.swiadectwobadaniaprawojazdykatc.eu/blog/show/Kwalifikacja-Wstepna-280-godzin-czy-Przyspieszona-140 http://www.abc-naukajazdy.com.pl/pl/dokumenty/kategoria_C
soczeklol123 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 chodzę teraz na prawo jazdy kategorii C i mam 20 godzin teori i 30 godzin jazd tak jak bylo to na kategorie B co prawda kurs jest refundowany przez projekt z uni znaczy ze odbywamy go w szkole i jazdy mamy w firmie ktora wybierze szkola . ale samo C to jest nic do tego trzeba zrobic kurs na przewozenie ładunkow itp ... z tego co wiem taki kurs kosztuje okolo 6000 zl i ma w sobie 280 godzin tzn np : 4 na torze poslizgowym 20 z przewozonym piachem 15 z czym innym itp ale moge sie mylic pozdro
domjenick Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 rozumem-chodzi mi o taki kurs,jak w moim przypadku,przyjeżdżam do PL i chce taki kurs-jak długo to trwa,bo musze wtedy zorganizować plan zajęc i czas ,wiem,że najpierw "C" potem na przyczepy generalnie chodzi mi ,jak długo trwa taki kurs przyśpieszony,sama kategoria "C" ile godzin i czy moge np 30 godzin praktyki zrobić w tydzień,czy to musi być 30 godzin,ale po godzinie dziennie-to juz jest różnica,bo wtedy to jest 30 dni...teoretyczne,bo w praktyce to by bylo 6 tygodni...
GILI Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jest jakiś czas od złożenia kwitów w szkole nauki jazdy do następnego złożenia ich w ośrodku egzaminacyjnym. Najlepiej niech ktoś zgłosi cię w Pl, na kurs,a potem jak zjedziesz to walniesz 30 godzin w tydzień i pojedziesz na egzamin. Jak wszystko pójdzie z planem to w 3tygodnie się wyrobisz,bo jest jeszcze kolejka przystępujących do egzaminu.
Patrykbor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tak jak gili napisał to może ci się udać ale musisz znaleźć szkołe co na takie coś pujdzie .Przyczepy szybciej zrobisz bo niemasz teori . A co do KW popytaj u ciebie czy jest tam wymagana bo u Norków nie ,jeżeli nawet jest wymagana może jest tam na wyspach tańsza
soczeklol123 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 jest takie cos jak egzamin wewnetrzy duzo szkol tak robi ze jak zdasz go u nich tzn te testy wszystkie to niemusisz chodzic a 30 godzin jazd to zalezy na kiedy sobie wyznaczysz itp slyszalem rowniez ze kursant niemoze jezdzic wjecej niz 2 godziny dziennie ale oni nieprzywiauja do tego uwagi ze wzgledu na szybsze ukonczenie kursu przez kursanta co za tym idzie oni wezma pieniadze i beda mieli jedna osobe miej pozdro
Patrykbor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 slyszalem rowniez ze kursant niemoze jezdzic wjecej niz 2 godziny dziennie Własnie słyszałeś Ja po 4h jedziłem i tyle było pisane na karcie
soczeklol123 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 no ja tez jezdzilem po 4 godziny ale podobno jak jakas inspekcja sie o tym dowie to lipa ale ogolnie o takim przypadku nic niewiem takze jazdy jak ktos sie postara to raz dwa mozna wyjezdzic
domjenick Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 w dwa tygodnie dałoby rade?
soczeklol123 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 oczywiście jak co dzień przez 2 tygodnie będziesz jeździł minimum 3 godziny to tak . tylko potem jeszcze czekanie na wyznaczenie egzaminu to zalezy od woru ile bedziesz czekal no i czy za pierwszym zdasz jaky wszytsko dobrze poszlo i byś się sprężył to kurs w miesiac zrobiony
GILI Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 w dwa tygodnie dałoby rade? kto w przód liczy,ten dwa razy liczyTrochę mniej optymizmu w tej sprawie, licz się z poślizgiem w terminach i daj sobie tydzień nadto, bo wątpię,żebys się w trzech wyrobił,to już była czysta teoria i raczej miesiąc jest bardziej realny. Najpierw skontaktuj się ze szkołą jazdy w Pl, a potem planuj
domjenick Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 Najpierw skontaktuj się ze szkołą jazdy w Pl, a potem planuj wszystko obgadane-chodzi tylko,czy da rade-dzieki wszyatkim
MAJKI Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Musisz znaleźć taką szkołe co tak na reke idzie, nie mozna jezdzic wiecej niz 2godz dziennie i o ile wam wpisywał po cztery to pewnie albo nie mieli jeszcze kontroli albo mieli drugie inne karty i sobie to ladnie wpisywali zeby wszystko było cacy. Po drugie tam gdzie ja robiłem C,E to było nas na kursie prawie 30 osób wiec ciezko było dzien po dniu umówic sie na jazdy, no chyba ze Ty bedziesz miał wolne i nie bedziesz musiał dygac do roboty to wtedy poranne godziny są twoje bo pracujacym one nie pasują. Zapytaj w WORDzie w którym bedziesz zdawał ile sie czeka na egazmin bo u nas w Katowicach czekałem miesiac od momentu złożenia papierów. Ja mialem to szczescie ze załapałem sie na kurs na przewóz rzeczy jeszcze wg starych przepisów i za 900zł :gwizdanie: bo samo prawko to sobie mozna w buty wsadzic chyba ze potrzebujesz na własny użytek albo pracujesz u producenta jakiś wyrobów i ma on swój transport do rozwożenia tego
Rekomendowane odpowiedzi