Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AWX] Proszę o analizę logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nie wydaje się Wam że mam problem z EGR-em widać że w 003 w próbie statycznej 4 pozycja u mnie równa się 4,8 % a powinna być 40 %.

Opublikowano

Czy nie wydaje się Wam że mam problem z EGR-em widać że w 003 w próbie statycznej 4 pozycja u mnie równa się 4,8 % a powinna być 40 %.

zrob dobrze pomiar to i bedzie wymarzona wartosc ...

Opublikowano

A co jest nie tak z pomiarem ? Czy reszta logów statycznych wydaje się być ok ? Bo na zimnym silniku musze troche dłużej zakręcić sinikiem.

Opublikowano

Przecież jakbym nie czytał tej instrukcji to nie zrobiłbym żadnych logów. Sam na to nie wpadłem jak przeprowadzić cały proces robienia logów i wydawało mi się że wszystko było jak należy stąd moje pytanie :hi:

Opublikowano

Zrob logi grupy 003 statyczne (przed rozpoczeciem logowania zwieksz na chwile obroty do 3000) i 003 Basic Settings

i prosba zebys podpisywal linki ktory jaką grupe oznacza.

Opublikowano

Po wymianie czujnika G62 dalej wydaje mi się że coś jest nie tak ? Czy wskazania temperatury płynu chłodzącego nie są za duże porównując do temperatury paliwa i powietrza ?

20b6ffc1e19d6648m.jpg

oraz

54c818b16751c86fm.jpg

Czy przy zimnym silniku przy odpalaniu pierwszy raz tego dnia w adresie 01 grupa 012 pozycja 3 mam 12.08 V czy to jest ok ?

Opublikowano

biorąc pod uwagę wskazania z G62 i G2 to masz je Ok bo różnica to tylko 4*C więc jest dopuszczalna - chciało Ci się iść do auta o pierwszej w nocy :)

w grupie 012 pozycja trzecia to napięcie zasialające z aku więc jest OK.