2fast4you Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Auto znanego forumowicz Macka vel Sql poruszajacego sie po drogach Lublina kuszac niewinne malolatki najpiekniejszym i kultowym kolorem rs blau. Auto kupione w PL salonie zaraz po prezesie sss. Z biegiem lat niestety naprawiane przez osoby ktorym powinno sie powierzyc kosiarke do trawy a nie jedno z 6000 szt kultowych aut. Generalnie problemami tego auta byly rozne wycieki + uszkodzone kolektory wydechowe. Postanowilismy po rozmowie zrobic wersje lzejsza tych kolektorow a dokladnie kopie mtm gdyz Maciek nie przewiduje znaczacych modow w tym aucie. Oto lista mojej pracy 1. Uszczelnienie silnika , dekli 2. wymiana sprzegla na oem 3. wyspawanie kolektorow wydechowych - kopia mtm 4. remap 5. sportowe poduszki pod silnik 6. podpora skrzyni 7. wymiana lap skrzyni 8. przerobienie wydechu - wyciecie katow i srodkowego tlumika 9. usuniecie systemu sai 10.wymiana turbin Po wyjeciu motoru zastalismy jeden wielki syf wiec zaczelismy od .... spa . Zaraz po tym okazalo sie ze turbosprezarki sa w fatalnym stanie wiec postanowilismy je troche zmodyfikowac a dokladnie powiekszyc wirniki o 2mm , oraz znalezlismy uszkodzenia w kolektorze wydechowym. O dziwo auto jezdzilo a luz wzdluzny byl najwiekszy jaki do tej pory widzialem w tych autach. Troche fotek Maciek mial 2 dni przed przyjazdem do mnie wymieniane uszczelki pod deklami ... hmmm komus nie poszlo ? Motor po myjni A tak to wyszlo finalnie. Autmo mialo zryty program mtm ktory pokazal 394 hp . Na lato jak widac juz zapowiedzialem intercooler bo niestety 69 st w dolocie to jakas masakra. Jacek na chinolu ma 34 przy temp zew 12.
GRazny Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 rejestracje chyba pominąłeś w wykresie... chyba że nie przeszkadza... cóż pisać... piękne autko... piękny kolor... pozazdrościć... a z tych turbinek to tak ciekło? że jakiś nalot na obu na dole?
szogun0 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ehhh, zapuszczony był trochę ten silnik.
bakuś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Kocham ten kolor, kojarzy mi się z RS2... Ale żeby tak zapuścić takie auto...
wojtas-audi Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 No piekna robota , czekamy na dalsze mody
stefannurek Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Siema Adas wlasnie to autko zainspirowalo mnie do zakupu 2.7 BiT. Pamietam jak jeszcze do liceum chodzilem i z jezykiem na brodzie i ze slinotokiem obserwowalem na ulicach lublina wlasnie to niebieskie cudo . Fajny wykres profi robota po modach wydechu zacznie wkoncu ryczec jak moje:) Widze ze koledzy z forum nie stoja w miejscu i coraz wiecej modza z autkami co cieszy i mobilizuje mnie do pogoni za moca Bede musial jeszcze raz sie pojawic w piasecznie bo zaczyna mi sie juz nudzic Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi