Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spoty Puławskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiesz ale tutaj nikt się nie zatrzymał, nikt nie zwolnił i nie spytał czy wszystko ok :gwizdanie:

Dla mnie to stado baranów, nic więcej. Czym ma wk***ić człowiek, który chce pomóc?

2 samochody stały, w tym tylko jeden na awaryjnych(mój), nawet trójkątów nie mieliśmy tyle żeby dobrze ostrzec innych :kwasny:

Nie wiem może ludzie tak bardzo się bali, że może będą musieli kogoś reanimować. Ja czegoś takiego nie rozumiem, ale dla niektórych najlepiej podwinąć ogon i udawać, że się nic nie widzi.

A później gdy sami będą potrzebować pomocy to płacz, że nikt się nie zatrzymał.

Co innego jest jak są odpowiednie służby albo widać, że coś się dzieje. A co innego jak widzi się człowieka, który ledwo uszedł z życiem i nie wiadomo czy nie ma osoby potrzebującej pomocy a po prostu się przejeżdża.

• Odpowiedzi 6.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wiesz pomóc powinien kazdy, ale nie kazdy potrafi, a taki co nie potrafi lepiej niech nie dotyka :wink4: bo tylko większej szkody moze narobić. Wiesz wiedza nt reanimacji jest wymagana, ale również jest to odpowiedzialność za czyjes życie, a niech takiemu nieudolnemu przechodniu cos nie wyjdzie i winą obarczą jego bo zamiast pomóc skrzywdził nieświadomie :gwizdanie: Wiec zatrzymuje sie ten kto naprawde moze pomóc(jak juz ktos stoi i próbuje pomóc) a nie tylko chciałby ale jedyne co moze zrobic to zadzwonić po pogotowie rozkładajac ręce :wink4:

Ale jeśli sprawa wyglada tak że jest wypadek i NIKT sie nie zatrzymał tylko przejezdzaja i robią zdjecia to POPIERAM twoje zdanie :good:

Dobra spierdzielam spać bo jutro armagiedon od 5 rano :witch1:

Opublikowano

Wiesz pomóc powinien kazdy, ale nie kazdy potrafi, a taki co nie potrafi lepiej niech nie dotyka :wink4: bo tylko większej szkody moze narobić. Wiesz wiedza nt reanimacji jest wymagana, ale również jest to odpowiedzialność za czyjes życie, a niech takiemu nieudolnemu przechodniu cos nie wyjdzie i winą obarczą jego bo zamiast pomóc skrzywdził nieświadomie :gwizdanie: Wiec zatrzymuje sie ten kto naprawde moze pomóc(jak juz ktos stoi i próbuje pomóc) a nie tylko chciałby ale jedyne co moze zrobic to zadzwonić po pogotowie rozkładajac ręce :wink4:

Ale jeśli sprawa wyglada tak że jest wypadek i NIKT sie nie zatrzymał tylko przejezdzaja i robią zdjecia to POPIERAM twoje zdanie :good:

Dobra spierdzielam spać bo jutro armagiedon od 5 rano :witch1:

Ludzie myślą, że jak nie potrafią pomóc to lepiej się nie dotykać. A jakieś 50% warzyw dałoby się uratować gdyby ktokolwiek odważył się udzielić pierwszej pomocy.

Za nie udzielenie pomocy są kary (martwe prawo) a za próbę nieskuteczną próbę udzielenia pomocy nic nam nie grozi :gwizdanie: Odpowiedzialność za nieumiejętne udzielenie pomocy dotyczy tylko odpowiednich służb :wallbash:

Każdy kto zdał egzamin na prawo jazdy powinien umieć udzielić pierwszej pomocy, nawet nie o to chodzi żeby kogoś zaraz reanimować tylko po prostu ułożyć go w pozycji bezpiecznej.

Mnie tego i w pracy i w szkole nauczyli dlatego jestem bardzo wyczulony na egoistów, którzy boją się pomóc bo rzekomo mogą odpowiadać jeśli nie uda się pomóc. Ludzie po prostu nie zdają sobie sprawy, że pierwsze minuty po wypadku są najważniejsze, jak pogotowie przyjeżdża nawet po 10-15 minutach i dopiero reanimuje pacjenta to nie ma co się łudzić, będzie warzywo bo niedotlenienie mózgu zrobi swoje (o ile dana osoba w ogóle przeżyje).

Po prostu trzeba się postawić w sytuacji osoby, która jest ofiara :gwizdanie: Czy Ty jako ofiara wolałbyś żeby ktoś mimo wszystko próbował Cię ratować czy lepiej żeby sobie pojechał i ewentualnie zadzwonił po pogotowie? Mówię przykładowo....

Wszystko jest fajnie dopóki nie dotyczy to nas albo naszych najbliższych.

Sorry za morały ale nie mam niską tolerancję na tego typu sprawy i zawsze wychodzę z założenia, że trzeba komuś pomóc bo nigdy nie wiadomo czy ja nie kiedyś nie będę potrzebował takiej pomocy.

Opublikowano

I wp***u 2-1 dla mnie :wallbash: powinno być 3:0 ale tępa janina uj***ła cała grupe "bo poniewaz" termin poprawkowy Niedziela 17.07 od 8 rano :gwizdanie:

:wallbash:

Opublikowano

I wp***u 2-1 dla mnie :wallbash: powinno być 3:0 ale tępa janina uj***ła cała grupe "bo poniewaz" termin poprawkowy Niedziela 17.07 od 8 rano :gwizdanie:

:wallbash:

Szkoda :confused4:

Już widzę lamenty Rafałka :> tak czekał by Cię zobaczyć a tu znów się nie uda :> :wink4:

Kowi, rzuć okiem do Havoka tematu bo chyba mu dałem radę odnośnie alufelg a on ma aludekle :doh1:

Opublikowano

Nie no nie przekreslam wypadu do LU, wkońcu bedzie chyba w popołudniowych godzinach, ja sie wybiore z rana tam zrobie co mam zeobić, pewnie i tak mnie up***doli :sick3: i obrone będe miał we wrześniu :wallbash:

Jutro dzień drugi batalii :gwizdanie:

zaraz zobacze przegladam zaległosci narazie :wink4: noi jaram sie ta A4 kolegi rajan :kox::slina::evil:

Najlepsze pytanie przechodzącego goscia "to wasze autko da sie tym jeżdzić :shocked: " wyobraź sobie ze nawet skręca :polew: :polew: :polew:

A za taka kase co ona ząłozył ta zawieszke to i ja bym sie pokusił i co najlepsze do Q jest :slina:

Opublikowano

norbert wpadaj na spontana do Janowca bo własnie się wybieram :naughty:

Opublikowano

to se pogode wybrałes :gwizdanie:

Gość norbertdriver
Opublikowano

Trzeba było dać znać na tel., bo akurat tu nie zaglądałem

Opublikowano

Trzeba było dać znać na tel., bo akurat tu nie zaglądałem

byłem już :decayed: ale jutro jadę do Oblas po oponki[br]Dopisany: 10 Lipiec 2011, 19:35_________________________________________________to kiedy jakiś spocisz? :mysli:
Gość norbertdriver
Opublikowano

wtorek, środa? Jak najszybciej :>

Opublikowano

Norbert doszły już końcówki :mysli:

Opublikowano

fele już on board :decayed:[br]Dopisany: 11 Lipiec 2011, 12:15_________________________________________________

wtorek, środa? Jak najszybciej :>

w środę mogło by być lub w sobotę :mysli:
Gość norbertdriver
Opublikowano

Środa 18-19? Załatwiaj Ludzi

Opublikowano

Robimy najazd na Puertosa do staw(dęblin) :mysli::naughty::kox::decayed: siedzi chłopaczyna w nowym domu :decayed:

Opublikowano

Robimy najazd na Puertosa do staw(dęblin) :mysli::naughty::kox::decayed: siedzi chłopaczyna w nowym domu :decayed:

kiedy ? w niedzielę :polew:
Opublikowano

:przebiegly::thumbdown: Ty uju :decayed: w niedzielę masz być na "czarnej mszy" w Lublinie :decayed::witch1:

Opublikowano

nie w niedziele

Opublikowano

:przebiegly::thumbdown: Ty uju :decayed: w niedzielę masz być na "czarnej mszy" w Lublinie :decayed::witch1:

:tongue4: