marekg Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam, Od jakiegoś czasu przy wciśniętym pedale sprzęgła zmieniają się odgłosy dochodzące z silnika tzn słychać jakiś dziwny dźwięk. Podejrzewam łożysko oporowe ale jak znam życie to przy ewentualnej wymianie skończy się na kompletnym sprzęgle. Chciałem zapytać jakiej formy komplet jest godny polecenia, jaki jest koszt oraz mniej więcej robocizna.
wrclaguna Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 ile auto ma przejechane a odzywac sie moze tez dwumas , masz takie chrobotanie przy szybkim dodawaniu gazu
v2.46 Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 witam napewno skonczy sie wymianą całego sprzegla bo przeciez szkoda by było za jakis czas znów tam zaglądac robocizna to ok 200-300 zł zalezy od zakładu,sprzegło do polecenia valeo,luk,sasch jesli nie wyjdzie nic innego z robotą koło 1000zł powinienes sie zamknąc, nie pamietam jai to silnik avb ale jesli diesel to napewno warto zajzec do dwumasa a to jak juz zajdzie potrzeba wymiany troszke kosztuje,pozdro.
wrclaguna Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 witam napewno skonczy sie wymianą całego sprzegla bo przeciez szkoda by było za jakis czas znów tam zaglądac robocizna to ok 200-300 zł zalezy od zakładu,sprzegło do polecenia valeo,luk,sasch jesli nie wyjdzie nic innego z robotą koło 1000zł powinienes sie zamknąc, nie pamietam jai to silnik avb ale jesli diesel to napewno warto zajzec do dwumasa a to jak juz zajdzie potrzeba wymiany troszke kosztuje,pozdro. zgadza sie kompecik z wymiana kosztuje okolo 2000Pln http://moto.allegro.pl/item907448289_kolo_dwumasowe_sprzeglo_audi_a4_passat_1_9tdi_av.html
Proof Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Mam to samo,ale jak przejadę chwilę to ustaje.Tylko taki metaliczny szum jak wcisnę sprzęgło. Oryginalne sprzęgło jest Sachs.
Rako Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Mam to samo,ale jak przejadę chwilę to ustaje.Tylko taki metaliczny szum jak wcisnę sprzęgło. Oryginalne sprzęgło jest Sachs. No u mnie cenka wymiany sprzęgła zamknęła się w 1000 zł. Ale wrażenia bezcenne Wymieniałem na Sachs
marekg Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Opublikowano 5 Lutego 2010 Oprócz tych dźwięków na wciśniętym do końca sprzęgle nic innego się nie dzieje stąd podejrzane właśnie łożysko i zgadzam się, że jak już się tam zajrzy to lepiej zrobić całość. Dzwoniłem dzisiaj do serwisu Sopa i za wymianę sprzęgła na gotowo 1900 złotych z czego 1380 to komplet sprzęgła. Patrzyłem też na cennik Intercars i szczerze mówiąc to cena 1300 byłaby za sprzęgło LUK, a SACHS kosztuje u nich ponad 2000 choć wiadomo że ta hurtownia ma duże narzuty przy detalicznej sprzedaży. Auto ma przejechane 170 tysięcy kilometrów ale nic szczególnego się nie dzieje co wskazywać by mogło na objawy dwumasa, wiadomo okaże się w praktyce. Jak przebieg wskazuje już niedługo odwiedzę warsztat w celu wymiany rozrządu więc powiem żeby pojeździli i posłuchali co z tym sprzęgłem i czy warto już teraz to ruszać. Dodam, że te dźwięki to poza mną mało kto słyszy w przeraźliwym klekocie tego silnika trudno coś jeszcze wysłyszeć
Rako Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Oprócz tych dźwięków na wciśniętym do końca sprzęgle nic innego się nie dzieje stąd podejrzane właśnie łożysko i zgadzam się, że jak już się tam zajrzy to lepiej zrobić całość. Dzwoniłem dzisiaj do serwisu Sopa i za wymianę sprzęgła na gotowo 1900 złotych z czego 1380 to komplet sprzęgła. Patrzyłem też na cennik Intercars i szczerze mówiąc to cena 1300 byłaby za sprzęgło LUK, a SACHS kosztuje u nich ponad 2000 choć wiadomo że ta hurtownia ma duże narzuty przy detalicznej sprzedaży. Auto ma przejechane 170 tysięcy kilometrów ale nic szczególnego się nie dzieje co wskazywać by mogło na objawy dwumasa, wiadomo okaże się w praktyce. Jak przebieg wskazuje już niedługo odwiedzę warsztat w celu wymiany rozrządu więc powiem żeby pojeździli i posłuchali co z tym sprzęgłem i czy warto już teraz to ruszać. Dodam, że te dźwięki to poza mną mało kto słyszy w przeraźliwym klekocie tego silnika trudno coś jeszcze wysłyszeć 2000
marekg Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Opublikowano 5 Lutego 2010 witam napewno skonczy sie wymianą całego sprzegla bo przeciez szkoda by było za jakis czas znów tam zaglądac robocizna to ok 200-300 zł zalezy od zakładu,sprzegło do polecenia valeo,luk,sasch jesli nie wyjdzie nic innego z robotą koło 1000zł powinienes sie zamknąc, nie pamietam jai to silnik avb ale jesli diesel to napewno warto zajzec do dwumasa a to jak juz zajdzie potrzeba wymiany troszke kosztuje,pozdro. zgadza sie kompecik z wymiana kosztuje okolo 2000Pln http://moto.allegro.pl/item907448289_kolo_dwumasowe_sprzeglo_audi_a4_passat_1_9tdi_av.html Czy ktoś z Was kupował takie zestawy na allegro? cena w sumie godna samego kompletu sprzęgła a przecież w tym jest jeszcze dwumas? co to jakaś promocja czy części niższej jakości?
wrclaguna Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 na aukcji pisze " taniej nie znajdziesz " ale napisz jeszcze do TOM77 i spytaj o cene
neon Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 mam taki komplet sachsa za 1720. mój numer 790364232[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 10:01_________________________________________________poprawka 1670pln
kodziro Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 U mnie sytuacja wygląda tak: Przy zmianie biegów jak wciskam pedał sprzęgła słychać lekkie chrobotnięcie (warknięcie), zaznaczam że dotyczy to tylko dynamicznej jazdy. Przy spokojnej nic się nie dzieje. Może kogoś to spotkało, będę wdzięczny za jakieś konstruktywne uwagi. pzdr
smajko Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 U mnie sytuacja wygląda tak: Przy zmianie biegów jak wciskam pedał sprzęgła słychać lekkie chrobotnięcie (warknięcie), zaznaczam że dotyczy to tylko dynamicznej jazdy. Przy spokojnej nic się nie dzieje. Może kogoś to spotkało, będę wdzięczny za jakieś konstruktywne uwagi. pzdr Ja od pewnego czasu mam to samo... ;( Wkrotce udaje sie do mechaniora, zobaczymy co powie, generalnie warto przejrzec sobie w temacie ten wątek: http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_niepokojacy_dzwiek-t17053.90.html
Rekomendowane odpowiedzi