Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[GOLF IV 1.6] Brak pracy na 3 tłoku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam taki problem ale z golfem IV 1.6 8 a mianowicie silnik nierowno pracuje sprawdzalem nie chodzi na 3 tłoku swieca ok kable tez wymieniłem wtrysk na listwie od 3 tłoka poniewaz wydaje mi sie ze nie dostaje paliwa na 3 tłok swiec jest ciagle sucha podłaczałem pod vaga i nic prosze o jakas pomoc z góry dziekuje!!!!!

Opublikowano
:vaglogi: Najpierw Vag, możesz zamieniać cewki, świece miejscami i wtryski i w ten sposób diagnozować czy jest winy któryś wtrysk świeca czy cewka. Jeśli cały czas będzie to nadal 3 cylinder to okablowanie sprawdzić, moduł zapłonowy. Możesz jeśli potrafisz sprawdzić miernikiem czy na cewki przychodzą impulsy i zasilanie. Nie napisałeś jaki masz kod silnika.
Opublikowano
  • Autor

kod nie wiem czy to chodzi o SE a czy inny kod a miernikiem mam sprawdzac prad na kablach do wtrysku podwpne zaraz vaga jeszcze raz

[br]Dopisany: 06 Luty 2010, 15:05_________________________________________________podłaczylem vaga i jest czujnik challa ale gdzie i jak go wymiwnic lub sprawdzic

Opublikowano

Ale ten błąd złapałeś na zapalonym silniku ? Jak na zgaszonym to tym się nie sugeruj. Szukaj też nieszczelności na układzie ssacym , jakieś pęknięcia na wężykach , nieszczelne uszczelki.

Opublikowano

Jak masz oscyloskop to sprawdź impuls na 3 wtrysku

Opublikowano

moduł zapłonowy

stawiam 100pln na moduł zapłonowy :good:

tak jak ci gregory pisze pozamieniaj cewki , świece , wtryski , postaraj sie wykluczyć jak najwiecej niewiadomych , tez to kiedyśm miałem i u mnie był to moduł zapłonowy

Opublikowano

Te same objawy i u mnie w lecie tez spalil sie modul mocy.

Opublikowano
  • Autor

koledzy czy mowimy o zapłonowym module vaga podłaczylem na zapalonym i jest ten bład sprawdzałem swiece kable zmieniłem wtryski listwe wtryskowa i wszystko ok a swieca na 3 cylindrze jesty sucha wiec stawiam na czujnik halla tylko jak mam sprawdzic to omnomierzem prosze o jakis chemat podłaczenia

Opublikowano

gdyby padł czujnik reszta tez by nie chodziła

jak jest z kompresją?

Opublikowano
  • Autor

kompresja jest 11 atmosfer zamieniałem cewki swiece sprawdzałem,na vagu wyszło ze czujnik halla zmienilem nie pomogło zamieniłem wtyczki od wtryskow i nic wtryski zmienione kable od swiec swiece i nadal nie chodzi na 3 tłoku a moze cos z przepustnica ale jak to sprawdzic?prosze o jakies kolwiek podpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Identyczną sytuację mieliśmy z Golfem szwagra parę miesięcy temu. Okazało się wtedy, że pęknięta była sprężyna zaworowa. Po zdjęciu pokrywy zaworów naciskaliśmy szklanki i ta z wadliwą sprężyną wciskała się lżej niż pozostałe.

Opublikowano

Kompresja swoją drogą wydaje mi się że trochę słaba, niby dopuszczalna w granicach 10-15, więc zbliżasz się do dolnego limitu...

Na wszystkich garach taka sama ?

Opublikowano
  • Autor

na innych nie sprawdzałem a moze musze sprawdzic sprezyne zaworowa dzisjeszcze odkreciłem korektor ssacy z przepustnica i sprawdziłem paliwo wtryski podaja na wszystkie tłoki[br]Dopisany: 14 Luty 2010, 11:15_________________________________________________A i jeszcze jedno wyczytałem ze rozrzad mogł przeskoczyc i moje pytanie czy dlatego by niechodził na 3 cylindrze ?

Opublikowano

Ja bym sprawdził kompreche na wszystkich garnkach, jak wyjdzie że tylko na tym jest taka słaba to może to wskazywać na problemy z zaworami, (wypalony, czy wspomniana sprężyna)

Opublikowano
  • Autor

ok zobacze i moje pytanie jeszcze czy jest mozliwosc ze rozrzad jest zle ustawiony jak wymieniałem halla to zrobiłem swoje znaki ale po wymianie to samo a jest tak od poczatku od kiedy kupiłem auto sprawdze czy nadal jest bład czujnika halla bo moze to rozrzad jest zle ustawiony i dlatego na 3 cylindrze nie chodzi jest taka mozliwosc?[br]Dopisany: 14 Luty 2010, 12:03_________________________________________________Koledzy teraz jest jeszcze lepiej jest bład 537 czyli regulacja sondy lambda ale błedu czujnika halla juz nie ma wiec juz sam nie wiem auto tylko nie pracyje na 3 cylindrze myslalem ze rozrzad ale bład halla juz sie nie pojawia wiec juz sam nie wien co dalej robic

Opublikowano

musisz sprawdzic rozrząd

moze któryś kompensator hydrauliczny padł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

juz rozwiazałem moj problem rozrzad był przestawiony o 3 zeby

Opublikowano

ile przejechales km z nieczynnym cylindrem?

warto wymienic olej...