Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kędzierzyn-Koźle i okolice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jakie letnie polecacie letnie kapcie na 18calowe koło...ma być 225/40/18...max 235:) Cena tak max 450/szt. Mam kilka typów, ale może coś poradzicie:)...wybór przepotężny...

Jezdze juz chocho na NEXENACH i goraco polecam jakosc i cena!! rozmiar jesli juz to szukaj 225/

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 170,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak z hałasem itp??

Moje typy to:

Kumho KU39 225/40 R18 92 Y XL. Opony Kumho . Oponeo.pl

Falken FK 453 225/40 R18 92 Y XL. Opony Falken . Oponeo.pl

Federal SS595 225/40 R18 88 W. Opony Federal . Oponeo.pl

Roadstone N3000 225/40 R18 92 Y XL. Opony Roadstone . Oponeo.pl

Firestone FHSZ90 225/40 R18 92 Y XL, FR. Opony Firestone . Oponeo.pl

Toyo Proxes T1-R 225/40 R18 92 Y. Opony Toyo . Oponeo.pl

Kumho zbiera super opinie, TOYO nie muszę przedstawiać, a jeżeli chodzi o lekko tańsze to np. federala używają drifterza, ale jak się mają cywilne oponki to nie wiem. Z najtańszych roadstone. Oponki będą oczywiście 50zł/szt tańsze bo przez forum:D

Opublikowano

18 ? felgi kupiłeś ??? ja kupiłem w tamtym sezonie ojcu nexen N 3000 i bardzo fajne oponki mogę polecić śmiało :naughty:

ja bym brał 235 bo słyszałem że najlepiej się spisują na drodze :wink:

Opublikowano
18 ? felgi kupiłeś ??? ja kupiłem w tamtym sezonie ojcu nexen N 3000 i bardzo fajne oponki mogę polecić śmiało :naughty:

Niestey nie zgodze sie ze 235 sa naj,najlepszy kompromis to 225 kilka sezonow juz mam za soba i jak pisalem wyzej tylko i wylacznie NEXEN lub ROADSTONE(toz to samo :wink: )

Opublikowano

Felg jeszcze nie kupiłem, ale oponki będą motywacją:D A wybór padnie chyba na TOYO Proxes:)...zamawiając je przez forum cena zejdzie poniżej 400:D

Opublikowano

Niestey nie zgodze sie ze 235 sa naj,najlepszy kompromis to 225 kilka sezonow juz mam za soba i jak pisalem wyzej tylko i wylacznie NEXEN lub ROADSTONE(toz to samo :wink: )

zgadzam się że to jest ot samo hehe :naughty: ja jeździłem też na 225 i było ok ale jak u kumpla na 235 to jakoś lepiej w koleinach to autko jechało nie wiem czemu ale tak to odebrałem :)

Opublikowano

zgadzam się że to jest ot samo hehe :naughty: ja jeździłem też na 225 i było ok ale jak u kumpla na 235 to jakoś lepiej w koleinach to autko jechało nie wiem czemu ale tak to odebrałem :)

Rozumiem tylko na logige im szersza opona muldy i koleiny to buja po jezdni ??!! Ale jesli jest lepiej na 235 to bier i sie nie zastanawiaj.

Opublikowano

Hmmm...no ale pakować 235 do afna...teraz to prawie nie jedzie, a na takim laciu to już w ogole:P Wziąłem pod uwagę 225 bo felgi pewnie będą szersze niż 8J...a np na 9J będzie dobrze wyglądać:D

Opublikowano
Hmmm...no ale pakować 235 do afna...teraz to prawie nie jedzie, a na takim laciu to już w ogole:P Wziąłem pod uwagę 225 bo felgi pewnie będą szersze niż 8J...a np na 9J będzie dobrze wyglądać:D

I tu tez bede ripostowal :grin:

Na 17' 235/40 jezdzilem. Teraz na 18' 8,5 225/ kurcze jade nie jest zle ale momentalnie odczulem spalanie opor sily toczenia a gdzie tam do 9j :facepalm:

Opublikowano

Czyli najlepiej szukać 18 cali i 8j?:)

Opublikowano
:thumbup1: Tak bym zrobil gdybym dzis szukal,a narazie ma 8,5 takze jeszcze mozna.
Opublikowano

panowie ja natomiast na swoje 18 8j wsadzam raczej oponki 215 i 35 p bo jakoś tak mi sie wydaje że bedzie w pytke :naughty:

Opublikowano
panowie ja natomiast na swoje 18 8j wsadzam raczej oponki 215 i 35 p bo jakoś tak mi sie wydaje że bedzie w pytke :naughty:

Owszem w pyte to wyglada jak oponka jest z naciagiem ale nie mam mowy o komforcie :naughty:

Opublikowano

no wiem komfort brak ale w końcu to prezencja wygrywa z komfortem jak na razie :naughty: (temat jeszcze do przemyślenia) :decayed:

Opublikowano

Ja mam teraz 215 założoną na 8J i jest delikatny naciąg, ale naprawdę delikatnie...jak chcecie to wrzucę fotki później:D

Opublikowano

zapodaj delikatny naciąg może być o to mi w sumie chodzi :naughty:

Opublikowano

Zapodam...kolega ma 215 na 9J i to jest koks:D

Tymczasem...KAT-a już nie ma...:banan:...tak to teraz chodzi:)

Opublikowano

ile kosztowało pozbycie się jego ???

Opublikowano

Robocizna 40zł...a materiał kto co woli:D Ja poszedłem na łatwiznę i kupiłem od gruchota z allegro zamiennik...160zł+KW.

---------- Post dopisany at 16:37 ---------- Poprzedni post napisany at 13:18 ----------

Tak wygląda 215 na 8 calach:

2012_10_10_15_10_25.jpg

<br /><br />

Opublikowano
w opolu może będzie najlepiej co wy na to ???gdzieś na A4 może :naughty:

ja myślałem żeby się spotkać na A4 na stacji Shell ( za zjazdem Opole/Nysa)

---------- Post dopisany at 18:30 ---------- Poprzedni post napisany at 18:29 ----------

Panowie jakie letnie polecacie letnie kapcie na 18calowe koło...ma być 225/40/18...max 235:) Cena tak max 450/szt. Mam kilka typów, ale może coś poradzicie:)...wybór przepotężny...

ja jeźdzę na Pirelli P7, tylko że 16