sajmon8526 Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 cześć wszystkim mam ogromniewkurzający problem i nie wiem o to moze być.Może któryś z kolegów miał podobny problem.Otóż chodzi o to ze jak jade po dziurach to słysze dosyć głośne sutkanie gdzies pod deska rozdzielczą.Nie wiem to co jest ale mniejwiecej to rozchodzi sie na srodku tam gdzie jest nawiew nie mam pojecie co to moze być.Myślałem ze to gdzies od poduszki po lewej stronie bo smarowałem sobie wentylator nawiewu i myslałem ze nie dokręciłem mozowania od poduszki ale wszystko jest ok.Próbowałem jeszcze reke wepchać gdzie sie da ale ciasno jak cholera i niczego nie wyczułem ehhhh a to tak mnie wkurza bo wszedzie cichutko i nic nie stuka tylko gdzies tam.A to siara.wszyscu lubią mieć cichutko w swojej niuni.Wiec moze macie jakies pomysły co by mogło mi tam stukać?Może ktoś kiedyś rozbierał tam co nieco czy deske zdejmował i wie co by mi mogło tam latac?pozdrawiam
Maraas Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Sprawdź czy akumulator nie puka w ścianę grodziową, tznn czy jest dobrze umocowany bo potrafi bardzo głośno hałasować
sajmon8526 Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Opublikowano 7 Lutego 2010 hmmm o tym nie pomyślałem ale kurcze ruszałem nim chyba nawet wczoraj to sie nie ruszał ale sprawdze jeszcze.Ale to tak stuka jakby pod deska tam gdzie jest kratka nawiewu na szybe hmmm.Moze jeszcze jakies pomysły.Może wykrece zegary i moze tam gdzies reka dojde co by to było hmmm nie wiem.Jak myslicie?Może cos sie odkreciło tam nie wiem ...
buniek2307 Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zobacz czy gumy które trzymają tłumik czy się nie powyciągały. ja miałem ten problem wymieniłem gumy bo tłumik pukał mi o blachę ochronną od zbiornika i tak samo mi pukało bo dżwięk się rozchodził.
sajmon8526 Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Opublikowano 8 Lutego 2010 ok też sprawdze.Ajeżeli chodzi o mocowanie akumulatora to nie ma tam mocowania tylko jest postawiony,żadnych mocowan tylko dziury na sróby ale ni pozatym.Apod kokpitem jest cos co mogłoby sie poluzować i mogłoby stukać?Jak uważacie?[br]Dopisany: 08 Luty 2010, 17:44_________________________________________________ale wiecie tan odglos rozchodzi sie gdzies pod kokpitem.
CZERWONAniunia Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Mam ten sam problem....rozwiazales to jakos ,dowiedziales sie skad dochodzi to pukanie?? Mnie to juz do szlu doprowadza!!!
sajmon8526 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 niestety nic nie znalazłem.ale u mnie dwięg rozchodzi sie jak po kokpitem.Nie wiem co tam mogłoby latac.Ale to jest taki wkurzajace że....
CZERWONAniunia Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 no ja tez sie wkurzam...u mnie dzwiek pukanie tez gdzies z porzodu pod kokpitem:) Czasem przy odpalaniu i jak jade po nierównosciach
sajmon8526 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 chetnie bym wyjał kokpit ale nie wiem co i jak za bardzo zeby to sprawnie zrobić wtedy bym wszystko sobie sprawdził.ale moze to cos innego zauwazyłem ze mam jeszcze nie przymocowaby akumulator i moze to on acz kolwiek nie wiem ale i tak wydaje mi sie ze to gdzies tam gdzie jest nawiew na szybe przednią.
MATIUS Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 też mam taki problem takie głuche pukniecia najczęsciej jak ruszam i zmieniam bieg na 2 lub 3 i jak jade nap na 1,2,3 odpuszcze gaz i zaraz nacisne to takie stukniecie pojedyńczę.... zawieszenie w pożądku chyba... bo jak jade po dziurach nic nie stuka...niewiem już co to może być... sprawdzę akumulator i czekanm na wolny kanał u znajomego
sajmon8526 Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Opublikowano 10 Lutego 2010 jeden kolega też mi polecił aku sprawdzić i okzazało sie ze nie mam blachy która mocuje.Musze sobie taka dorobić przymocować i sprawdzic na dziurach jak bede jechał.Ale wrażenie mam takie jak by gdzies ze pod kokpitem tam gdzie nadmuh na szybe jest ze tam cos stuka kurde.hmmm nie wiem.Na równej jest ok ale takie mocniejsze drgania na naszych polskich drogach a zwłaszcza teraz w zimie to to moze człowieka do sząłu doprowadzić.Ehhh
Maraas Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Bardzo prosta sprawa, jeden niech siedzi w środku a drugi porusza akusem.
sajmon8526 Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Opublikowano 10 Lutego 2010 dokładnie tak zrobie.zobaczymy czy to jednak ten aku tak stuka czy też nie.Hmm
Rekomendowane odpowiedzi