koper711 Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam, tak nagle bez jakiegokolwiek "dłubania" przy elektryce od pewnego czasu pray kierunkowskaz miga 2 razy szybciej niż normalnie. Lewy OK, jak włącze awaryjne oba migaja normalnie. Jest to trochę denerwujące. Co może być przyczyną, czy Vag pomoże?
Cuber Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 bo masz pewnie spaloną żarówkę od kierunku! sprawdz czy wszystkie działają!
sajmon8526 Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 dokładnie polecam sprawdzenie wszystkich żarówek od kierunków.To musi być to na bank
HiRide Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Z tym to roznie bywa bo u mnie ostatnio przestal swiecic kierunek w blotniku.Co ciekawe stalo sie to od razu po wymontowaniu przezemnie kierunku z diodami led od nowego audi a8.Taki kierunek ma odpowiedni uklad dzieki czemu fis nie wywala bledu.Kierunek swiecil ladnie przez miesiac ale musialem go wymontowac zeby cos tam usprawnic w obudowie.Masa byla ale zero +.Auto odpalilem zeby wstawic je do garazu i ku mojemu zdziwieniu kierunek zaczal znowu dzialac ale juz na normalnej zarowce.Vag pokazywal tylko ze zarowka jest spalona a wcale nie byla.Cuda.....
Pawlo 2004 Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 HiRide ale w kolegi przypadku to napewno przepalona zarówka
ykk Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Daj znac, bo jesli to przepalona zarowka to zamykam i kosz
Zmija Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Ja tez mam problem z kierunkiem lewym przednim. Swiecil pozniej przestal po pewnym czasie znow dzialal i pozniej przestal i juz niechce mu sie dzialac... co to moze byc cos ze stykami itp czy jeszcze cos innego?
Detter Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zmija: Miałem to samo w b6... Winą okazały się nie stykające blaszki od oprawki żarówki. Wymontuj lampę, wyciągnij żarówkę od kierunkowskazu (razem z oprawką). Na oprawce masz dwie takie cienkie blaszki z zaokrągleniem płaskim śrubokrętem lekko je nagnij aby bardziej odstawały od tej oprawki (ale nie przegnaj żeby się nie połamały) no i zmontuj wszystko z powrotem. Przerabiałem już to w obydwu lampach, do dziś mam spokój.
MoorPH Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 DOkładnie.. Ja obstawiam żarówke w błotniku.. Tylko uważaj by nie wepchnąć jej do środka.. Jest poźniej troche zabawy by ja wyciagnać.. :/ Przerabiałem juz to..
Tomeczek19 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam, mam również podobny problem, ponieważ prawy przedni kierunek świeci normalnie, za chwile wywala błąd na fisie, że jest przepalona żarówka, a wtedy cała prawa strona miga dwa razy szybciej i po pewnym czasie przestaje świecić kierunek z przodu. Żarówka jest na 100% nie przepalona. Oprócz tego na fisie wywala błąd, że nie ma przednich pozycji (świecą normalnie) ten problem też mi się od czasu do czasu pojawia ;/. Pomoże ktoś?
jacek70 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Może to być wina zaśniedziałych styków w oprawce lub w żarówce. Może jak jest wilgoć to działa a po chwili migania nagrzewa się i robi się brak styku przez co wywala błąd. Sprawdź i przeczyść styki. A nóż widelec to go boli.
Tomeczek19 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Miałem trochę czasu na diagnozę problemu i efekt jest taki, że nie ma masy wewnątrz lampy przedniej (prawej) dla kierunkowskazu. Rozwiązania widzę dwa albo łączyć kable masowe albo próbować wyciągnąć całe złącze i się bawić w lutowanie? ;/ Jeśli tak to mam prośbę od razu, wyciągał ktoś to kiedyś? Jeśli tak to w jaki sposób?
Rekomendowane odpowiedzi