Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak to jest z tym chiptuningiem 1.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe, ktoś to sprawdzał? ;]

I jakim kosztem i czego kosztem? ; ]

Opublikowano

CTV zaraz wpadnie i powie, ze sie da :polew: w CTECH'u sie nie udalo uzyskac wiecej jiz 2KM i 3NM[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2007, 23:24 _________________________________________________VTECH'u oczywiscie

Opublikowano

Ja wierze ze da rade:) Zreszta niedlugo zamontuje i jak bede mial kase to wybiore sie na hamownie i sie okaze co warte te chipy do 1.8

Opublikowano
  • Autor

W mastersie podobno sprawdzaja przyrost.Tylko nie wiem czy na zyczenie czy zawsze po tunie.

Opublikowano

Ja wierze ze da rade:) Zreszta niedlugo zamontuje i jak bede mial kase to wybiore sie na hamownie i sie okaze co warte te chipy do 1.8

czekamy na wynik :cheesy:

Opublikowano

"dobrym wynikiem jest uzyskanie 2-4 koni". Tak mi odpisali kiedyś, na moje zapytanie odnośnie czipa do 1.8, z Jetronika (oddział Mastersa)

Opublikowano

Niestety wiara jest kluczem w cipowaniu takich silników, efekt placebo

Opublikowano

boże kochany... . Tyle już było na forum. Skoro nowy program daje słabe rezultaty to co dopiero czip z allegro.

Jak tak bardzo interesuje cię czip z allegro to napisz do gościa i zaproponuj taki układ: jedziecie na hamownię, jeśli jego spekulacje z aukcji co do mocy i momentu będą prawdą to dasz mu 500 zł za niego jeśli nic nie da czip to on pokrywa koszty hamowni i dostaje go z powrotem.

by pre_pl :

1181768557_5833.gif

Opublikowano

Wlasnie ten chip lezy u mnie w aucie i czeka na montaz;] Gadalem z paroma goscmi co zamowili i zamontowali w silniku 1.8 i kazdy z nich ocenia go pozytywnie nawet po paru miesiacach. Przyspieszenie jest lepsze z nizsyzch obrotow sie lepiej zbiera a spalanie takie jak bylo takie jest - wiadomo nie ma co wymagac...Ale wydaje mi sie ze skoro mam dawac z profesjonalnym zakladzie kolo 1000zl a tu miec to samo za 300zl...

Opublikowano

Wlasnie ten chip lezy u mnie w aucie i czeka na montaz;] Gadalem z paroma goscmi co zamowili i zamontowali w silniku 1.8 i kazdy z nich ocenia go pozytywnie

a byli na hamowni ? :evil:

Opublikowano

Wlasnie ten chip lezy u mnie w aucie i czeka na montaz;] Gadalem z paroma goscmi co zamowili i zamontowali w silniku 1.8 i kazdy z nich ocenia go pozytywnie

a byli na hamowni ? :evil:

chętnie zobaczę wyniki pomiarów.

Kolegom chyba podświadomość mocno działa ;]

Opublikowano

obserwuje temat. Panowie nie piszcie pozniej: mam problem z.....

do takich spraw trzeba podejsc ostrozniej. Po 1 jakie parametry zmienia ten chip, ska ta moc?

Opublikowano

O ile jeszcze w dieslu samo podlanie paliwem daje rezultaty widoczne (box i gowniane chipsy) to w benzynie sprawa jest o wiele trudniejsza. Nie mowie ze nie ale chcialbym sprawdzic realna moc po chipsie z allegro.Bo bardzo mozliwe ze chips ten np zmienia tylko charakterystyke pedału gazu (czyli zamiast 20% komp daje 30%) i wtedy wrazenie jest jak by lepiej sie zbieral :grin:

Ale tak BTW: to slyszalem ze akurat te 1.8 20V bardzo dobrze reaguja na chipsy i przyrosty ok 10KM sa do osiagniecia....

Opublikowano

box i gowniane chipsy

chaba na odwrot... gowniany box...

to slyszalem ze akurat te 1.8 20V bardzo dobrze reaguja na chipsy i przyrosty ok 10KM sa do osiagniecia....

no to mnie teraz pocieszyles... :polew: a ja juz chcielm z kompresorem kombinowac... :polew: :polew:

Opublikowano
chaba na odwrot... gowniany box...

chodzi o boxy generalnie (box to zło) oraz czipsy z allegro

no to mnie teraz pocieszyles... a ja juz chcielm z kompresorem kombinowac...

coś mi przychodzi do głowy Golfiak kolegi 'prnit' z tdiracing.pl, zaraz poszukam co on ma w sygnaturce wpisane... :cheesy:[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2007, 09:17 _________________________________________________

Golf 4 1,8 4Motion (pod 140HP)

o, nie wiem co to ma znaczyć tylko ;)

jak ktoś chce, niech pisze do niego...

:grin:

Opublikowano

ale to jest formu "tdi"racing, wiec co tam robi benzyniak? moze on ma po prostu 1.9 :polew:

Opublikowano

no to mnie teraz pocieszyles... :polew: a ja juz chcielm z kompresorem kombinowac... :polew: :polew:

Wiesz w wolnossacej benzynie 10KM to naprawde dobry rezultat, no chyba ze ktos wierzy w te magiczne pudełka z allegro ktore jak tylko znajda sie w okolicy auta to juz 30KM daja...

Opublikowano

obserwuje temat. Panowie nie piszcie pozniej: mam problem z.....

do takich spraw trzeba podejsc ostrozniej. Po 1 jakie parametry zmienia ten chip, ska ta moc?

Jakis gosc pisal ze jest podlaczany chip do czujnika temp paliwa. Ktorys tam z koleji sprawdzal na hamowni i mowil ze mu przybylo 10km i 25nm - niby nic ale w tym silniku cieszy :) Rozwiazalbym sprawe zakladajac go wkoncu i wybierajac sie na hamownie ale niestety najpierw czeka mnie wymiana wiska(400zl :()