Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Prośba o rzut okiem na logi - odcina turbo kolo 3k obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie rzuccie okiem na logi moje AVFki, odcina mi turbo przy okolo 3tys obrotow. To moje pierwsze zebrane logi wiec prosze o wyrozumialosc :chytry:

Zrobilem statycznie grupy

Grupa 000)

Grupa 003)

Grupa 011)

oraz dynamiczne dla grup 03 i 11

Log (0 - 003)

Log (1 - 011)

w bledach mam

1 Fault Found:

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557 - 35-10 - - - Intermittent

czyli jak rozumiem zbyt duze cisnienie z turbo? co moze byc przyczyna? zapieczone kierowniczki??

gdyby bylo trzeba cos jeszcze pologowac to dajcie znac bo zanim sie w tym polapalem za pierwszym razem bateria w lapie juz umierala :kwasny:

dzienx!

pozdr

sm

Opublikowano

Turbo przeladowuje,Najprawopodobniej do czyszczenia/regeneracji

Opublikowano

Chcialbym zobaczyc logi 011 Basic Settings tego samochodu...

Opublikowano

Raczej nie bedzie n75

Opublikowano

Raczej nie bedzie n75

i wcale na niego nie stawiam :wink4:

Opublikowano

Raczej nie bedzie n75

i wcale na niego nie stawiam :wink4:

czujnik chyba tez nie ... :naughty:

Opublikowano

ja sie podlacze pod temat bo mam takie same objawy. Auto po zimie jakies takie slabsze i zamulone. Auto lapie kopa dopiero kolo 2000 obr. Wczesniej wciskalo juz kolo 1700. Tryb awaryjny dosc czesto, do tego moje logi statyczne i dynamiczne wygladaja prawie tak samo. N75 u siebie wykluczylem bo w 11 BS wszystko niby gra. Nie jestem znawca (dopiero zaczynam przygode z diagnostyka :) ) ale na moje oko zapieczone kierownice. Sztanga pracuje, ale wychyl jest troche chyba zbyt maly. Kiedys mialem wiekszy. Biore sie za to w przyszlym tygodniu. Przy okazji wyczyszcze MAF. Skazania mam takie jak u kolegi, czyli duzo zawyzone, szczegolnie w zakresie od 1700 do 3000 gdzie u kolegi smajko wystepuje przeladowanie. Choc z drugiej strony takie zawyzone wskazania mogą byc spowodowane wlasnie przeladowaniem. W sprężarce ze wzrostem cisnienia wzrasta tez strumien powietrza. Logi z gupy 3 BS tez mam wlasciwie takie same. Chyba troche syfu w tym dziadostwie sie nazbieralo i sie nie domyka. Wyczyszcze i zaslepie !! Czy moja diagnoza jest trafna ??

pozdro :)

Opublikowano

chyba cos popie... z linkami do logow ;(

przemik tutaj masz grupe 11:

Log (0 - 011,011,011,011)

co podejrzewasz???

Podejrzewam zapieczone VTG i to tak zdrowo... turbina kwalifikuje sie do czyszczenia.

ja sie podlacze pod temat bo mam takie same objawy. Auto po zimie jakies takie slabsze i zamulone. Auto lapie kopa dopiero kolo 2000 obr. Wczesniej wciskalo juz kolo 1700. Tryb awaryjny dosc czesto, do tego moje logi statyczne i dynamiczne wygladaja prawie tak samo. N75 u siebie wykluczylem bo w 11 BS wszystko niby gra. Nie jestem znawca (dopiero zaczynam przygode z diagnostyka :) ) ale na moje oko zapieczone kierownice. Sztanga pracuje, ale wychyl jest troche chyba zbyt maly. Kiedys mialem wiekszy. Biore sie za to w przyszlym tygodniu. Przy okazji wyczyszcze MAF. Skazania mam takie jak u kolegi, czyli duzo zawyzone, szczegolnie w zakresie od 1700 do 3000 gdzie u kolegi smajko wystepuje przeladowanie. Choc z drugiej strony takie zawyzone wskazania mogą byc spowodowane wlasnie przeladowaniem. W sprężarce ze wzrostem cisnienia wzrasta tez strumien powietrza. Logi z gupy 3 BS tez mam wlasciwie takie same. Chyba troche syfu w tym dziadostwie sie nazbieralo i sie nie domyka. Wyczyszcze i zaslepie !! Czy moja diagnoza jest trafna ??

Pokaz logi - okaze sie czy dobrze trafiles...

Opublikowano

chyba cos popie... z linkami do logow ;(

przemik tutaj masz grupe 11:

Log (0 - 011,011,011,011)

co podejrzewasz???

Podejrzewam zapieczone VTG i to tak zdrowo... turbina kwalifikuje sie do czyszczenia.

Pokaz logi - okaze sie czy dobrze trafiles...

http://www.a4-klub.pl/smf/diagnostyka_vag/zamulenie_po_mrozach_logi_do_analizy-t118919.0.html;new#new

Proszę bardzo :) Założyłem własny wątek, zapraszam :)

Opublikowano

turbo do czyszczenia

Opublikowano

turbo do czyszczenia

dokladnie, po czyszczeniu (550zl :wallbash:) autko smiga jak nowe

pozdr i dzieki za podpowiedzi