Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Świeci się kontrolka ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam taki problemik: Po wymianie rozrządu i odłączeniu akumulatora , jakieś 5min po rozpoczęciu jazdy zaświeca się kontrolka ESP i już się świeci do wyłączenia silnika.
Co z tym fantem zrobić.
Czy wystarczy skasować błąd przy pomocy vaga? (zamówiłem jeden na allegro)

Opublikowano

dobrze że VAG kupiłeś bo się przyda... ale tym razem pojeździj trochę i po jakimś czasie kontrolka zniknie... system musi sie ustawić - tak zwykle bywa... chyba że masz jakiś błąd ale w większości przypadków jest to wynik resetu...

ile przejechałeś na tym?

Opublikowano

Na początek zrób mu porządny hard reset (odłącz klemę :> ) na min. 15 minut, jak się nie naprawi to będziemy myśleć co dalej..... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie za informację.

Czyli pojeżdżę sobie jeszcze jakiś tydzień, i jak nie unormuje się , to reset 15 minutowy.

Aha, jeżdżę tak już od 6 dni i zauważyłem , że czas do jej zaświecenia wydłuża się.

Opublikowano

Dziwne trochę :mysli: wczoraj odłączyłam aku na ok 2 godziny i po ponownym podpięciu kontrolka zgasła po przejechaniu ok 20 metrów.

Opublikowano

Dziwne trochę :mysli: wczoraj odłączyłam aku na ok 2 godziny i po ponownym podpięciu kontrolka zgasła po przejechaniu ok 20 metrów.

Dokladnie, ja niedawno odlaczylem na całą noc i tez zgasla po przejechaniu kilkudziesieciu metrow, VAG rzuci troche swiatla dziennego na to...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To fajnie macie bo ja swój też odłaczylem na jakiś czas i z początku było dobrze ale teraz znowu zaczela się zapalac, chociaż już nie tak często jak wcześniej!! Może ktoś jeszcze coś wie jak sie z tym mozna uporac????? :wallbash:

Opublikowano

U mnie po odłączeniu aku też sie świeci ta kontrolka ale po przejechaniu kilkunastu metrów gaśnie. Jest jeszcze tylko problem z kluczykiem który sie rozkodowuje i nie działa pilot ale na to też jest sposób :)

Opublikowano

A ile razy odłączyłeś ten akumulator?? O kluczyku też się dowiedziałem po podłączeniu aku z powrotem ale odpaliłem auto na chwilkę i sam sobie sczytał kody :przebiegly:

Opublikowano

Miałem ten sam problem. Po kilku minutach jazdy zapalała się kontrolka ESP i nie gasła aż do zgaszenia silnika. Okazało się że rozkalibrował się czujnik skrętu. Po podłączeniu do VAGA pokazało że niknie sygnał. Po skalibrowaniu jest już ok. Cały zabieg razem z podłączeniem i skalibrowaniem zajęło może z 10 minut. Koszt 50 zł.

Opublikowano

O widzisz czyli jest jakaś nadzieja :good: Więc nic nie pozostaje jak podpinac vaga i sprawdzic ten czujnik!! Wielki dzięki :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

A czy ten koszt 50zł to było w aso czy inni mechanicy również potrafią to ustawić?[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2010, 19:58_________________________________________________U mnie wystąpił jakiś poważniejszy problem , ponieważ po podłączeniu do vaga wykazuje błąd:

Control Module Part Number: 8E0 614 517

Component and/or Version: ABS/ESP front D1320

Software Coding: 04255

Work Shop Code: WSC 00000

1 Fault Found:

18265 - Load Signal: Error Message from ECU

P1857 - 35-10 - - - Intermittent

Czy to może oznaczać , że podczas wymiany rozrządu przerwali jakiś kabelek lub odłączyli czujnkik i zapomnieli podłączyć?

Opublikowano

A czy ten koszt 50zł to było w aso czy inni mechanicy również potrafią to ustawić?[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2010, 19:58_________________________________________________U mnie wystąpił jakiś poważniejszy problem , ponieważ po podłączeniu do vaga wykazuje błąd:

Control Module Part Number: 8E0 614 517

Component and/or Version: ABS/ESP front D1320

Software Coding: 04255

Work Shop Code: WSC 00000

1 Fault Found:

18265 - Load Signal: Error Message from ECU

P1857 - 35-10 - - - Intermittent

Czy to może oznaczać , że podczas wymiany rozrządu przerwali jakiś kabelek lub odłączyli czujnkik i zapomnieli podłączyć?

Mogli przerwac ale polączyli spowrotem albo poprostu cos nie lączy.

Gdy pisze INTERMITTENT to znaczy ze blad wystepuje sporadycznie. Wykasuj go, pojezdzij troche i zobacz czy znowu sie pojawia - jesli tak to dopiero wtedy mozesz zaczac sie martwic. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Po wykasowaniu pojawia się zaraz znowu :( i przy każdej jeździe włącza się po ok 5 minutach i tak do zgaszenia silnika.

Na forum passata wyczytałem , że człowiek miał podobny problem i podobny błąd i pomogła wymiana przepływomierza, z tym że to był silnik benzynowy z gazem i miał również jakiś problem z silnikiem.

U mnie też wyskakuje jakiś błędzik silnika , ale dotyczy alternatora. Hmmmm, czyżby nie obyło się bez wizyty w aso? :shocked:

Opublikowano

u mnie tez po odlaczeniu aku po paru metrach wszystko wraca do normy :mysli:

Opublikowano

ja ostatnio odłaczylem akumulator i tez mialem podobny problem. po paru minutach jazdy zgasla kontrolka esp, wiekszym problemem bylo zakodowanie radia bo mialem zly kod na książeczce serwisowej.:D

Opublikowano
  • Autor

Tak, błąd esp pochodzi z silnika , prawdopodobnie jakieś złe połączenia od alternatora albo jakiś upływ na kablu. Jak rozwiążę problem , to napiszę co i jak.

Opublikowano

Bardzo czesto wpływ na palaca sie kontrolke esp jest czujni swiateł stopu wystarczy go wymienic i problem z esp znika przynajmniej umnie tak było.koszt to 50zl w aso.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo czesto wpływ na palaca sie kontrolke esp jest czujni swiateł stopu wystarczy go wymienic i problem z esp znika przynajmniej umnie tak było.koszt to 50zl w aso.

Kolego podaj mi nr części i gdzie jest ten czujnik?!

Opublikowano

Kolego podaj mi nr części i gdzie jest ten czujnik?!

wlaczstop.th.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek