Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Błąd 17994 i 654, 655 co to jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po podłączeniu interfejsu w sterowniku wykrywa mi błąd 17994- czujnik poduszki silnika zwarcie do B+. Nie da rady go skasować, a co ciekawe to ostatnio byłem za zbieżności i mechanik powiedział, że u mnie nie ma tych poduszek. Macie jakieś pomysły co to może być? Mam także 2 błędy w sterowniku AirBag 654 i 655- zapalnik napinacza kierowcy i pasażera, co to może być? Wszystkie przewody są podłączone. Samochód jest powypadkowy, ale prawdopodobnie żadna poducha ani napinacz nie byłe wywalone bo zdarzenie powypadkowe się wykasowało bez problemu.

Opublikowano

sprawdz poduszki silnika [widac mechanik sie pomylil albo ktos wlozyl zwykla poduche]

auto po dzwonie stad te 2 kolejne bledy

Opublikowano

Skasuj bledy i zobacz czy wracaja. Co do poduch to spanky juz napisal :gwizdanie:

Opublikowano

błędy wracają, ja wiem że są po dzwonie, ale co może być ich przyczyną bo nic nie jest wywalone. Możliwe, że ktoś włożył inne poduchy silnika, ale nie ma nigdzie przewodów, chyba, że ucięte, ale czy wtedy było zwarcie do B+ a nie do masy?

Opublikowano

odnośnie poduszek silnika mam ten sam błąd od czasu gdy kupiełm auto

śmiało możesz jeździć bo nic złego się nie dzieje

Opublikowano

odnośnie poduszek silnika mam ten sam błąd od czasu gdy kupiełm auto

śmiało możesz jeździć bo nic złego się nie dzieje

Już gdzieś czytałem, że nic się nie dzieje, ale ciekawy jestem czemu on jest :tongue4: