ROBERT Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Cewka i kable nowe (BERU), świece nowe (NGK), lmm nowy, sonda sprawdzona i jest ok
blind1 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2010 a moze poprostu zmienmy auta na Nowe ,najlepiej R8
M_ILES Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Sonda Lambda do sprawdzenia/wymiany wg mnie...
ROBERT Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Sonda Lambda do sprawdzenia/wymiany wg mnie... ... sonda sprawdzona i jest ok :gwizdanie:
blind1 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2010 czekamy na nastepna propozycje , lambda u mnie tez jest ok
ardian6 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam. Ciężko zdiagnozować problem falowania jeżeli na vagu nic nie pokazuje. Sugerowałbym odłączenie przepływki na początek mimo że np. była czyszczona. U mnie odkryłem dziurawy przewód odpowietrzający silnika(umieszczony pod kolektorem ). Ciężko to dostrzec a naprawdę często się ten element zużywa.
tredi Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 Mam podobne objawy plus szarpanie na małych biegach. VAG pokazuje błąd sondy lambda, z tym ze jezdze juz z tym błedem 2 lata i bylo ok. Moze sprobowac odłączyc sondę na chwile i sprawdzic wtedy? Druga rzecz to może byc cewka zapłonowa?
ardian6 Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 A może to był błąd sporadyczny przez aż się w końcu przepalił obwód.Wygląda na to, że masz za małą dawkę mieszanki skoro Ci muli. Zobacz w vag jakie wartości pokazuje sonda
?ydzio Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 tez mam ten problem ale od nie dawna, wydaje mi się ze to może być przepustnica bo raz już wymieniłem i było ok filtr powietrza wymieniłem dziś będę zaglądał do sondy a u was dzieje sie tak na benzynie czy gazie
Rafi83 Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 hej u mnie występuje natomiast takie foalowaniena obrotach występuje to w trakcie jazdy na biegu jałowym gdy np.dolatuje na luzie do krzyrzówki a gdy juz stoje w miejscu sytuacja z obrotama się normuje,falowanie występuje tez gdy stojąc wprowadzam silnik na wyszsze obroty wracając zafaluje kilka razy i sytuacja sie stabilizuje spodkał sie ktoś może już ktos z tym
ardian6 Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Takie zjawisko najczęściej w gazie występuje- u mnie tak jest. Przy dieslu to chyba wina przepustnicy-od tego trzeba zacząć. To może być przepływka, przepustnica,sonda lambda itd.. Chłopaki jak macie problemy z autem to pierw VAG a między czasie czyszczenie przepustnicy problem może dotyczyć na prwdę wielu "nardządów" i bez właściwej diagnozy to jak z igłą w stogu siana
ROBERT Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 ... Przy dieslu to chyba wina przepustnicy-od tego trzeba zacząć. ... chyba chodziło Ci o EGR
ardian6 Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Sorki- nie mam diesla więc nie bardzo się orientuje .
sołtys85 Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Ja bym spróbował podmienić sie z kimś z forum na podmianę silniczka krokowego. Jak będzie uwalony to dopiero zakupić.
?ydzio Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 ja wczoraj wymieniłem sondę lambda dziś filtr powietrza i paliwa nadal to samo obroty spadają , co jeszcze mogę z tym zrobić
ROBERT Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 ja wczoraj wymieniłem sondę lambda dziś filtr powietrza i paliwa nadal to samo obroty spadają , co jeszcze mogę z tym zrobić nic ( może jeszcze pomoże czyszczenie przepustnicy )
ardian6 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 Można adpatację przepustnicy zrobić na nowo. Trzeba by było w vagu sprawdzić parametry sondy, prepływki
Rafi83 Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 chłopai a na czym polega czyszczenie a apaptacja przepustnicy jak ja mam z powrotem zaadoptowac[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 21:50_________________________________________________a i interesuje mnie tez cena cewki ponoc troszke za nią trzeba zabulic
ROBERT Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 chłopai a na czym polega czyszczenie a apaptacja przepustnicy jak ja mam z powrotem zaadoptowac[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 21:50_________________________________________________a i interesuje mnie tez cena cewki ponoc troszke za nią trzeba zabulic a masz taki silnik jak w profilu ???
Rekomendowane odpowiedzi