Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B8 CAG] Czarny phantom - kolejne B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tej czerni wygląda za***iście super rewelacja.Pozdrawiam!!!!

Opublikowano

Mój dyrektor miał A5 3.0 TDI w manualu i była miazga, teraz ma A4 3.0 TDI manual pełen S-Line i też miazga, to chyba jedyny słuszny silnik do tych autek w TDI

Opublikowano

fura malina..szkoda tylko nie że 3.0tdi :cool1:

A no szkoda, szkoda. Może kiedyś w odległej przyszłości będzie okazja takiego engina mieć pod machą.

Ładna furka - przy tych zmianach B8 (który mi się nie podoba, szczególnie tył i linia z boku) wygląda lepiej dużo.

Nawet detal z przodu łądnie się wkomponował. Powodzenia w modach i gratku furki i modów na 200 km... chciałbym aby mój wykres z BRD tak łądnie wyglądał.

mumen - będe niedługo w GDA to chetnie porównam B8 po modzie z moim BRD po modzie ;-) wynik troche niższy się spodziewam... około 195 km... ale zobaczymy, jak przed wypadem zrobie program i inne rzeczy planowane to zapukam do ciebie :-)

wiem że w standardzie 170 w B8 ma lepsze osiągi niz w B7, jak dobrze pamiętam 8,3 vs 8,6 do 100km/h..wiec podejrzewam że obejrze twój tył. ale co tam... for fun.

Myślę że spokojnie sobie poradzisz z B8, to ciężkie jakieś takie i wcale tak dobrze nie przyspiesza, ale spróbować nie zaszkodzi, jeśli tylko będziesz w okolicach pomorskich dawaj znać.[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 01:15_________________________________________________

Bardzo fajnie to wygląda do czarnego lakieru :good: widziałem już kilka sztuk z takim modem i jest spoko :wink4:

możesz jeszcze listwy te okienne pomalować na czarno, choć niekoniecznie w sumie to już zależy od Ciebie :gwizdanie:

a jak sprawa z progami od S4? jaki koszt jest ich mniej więcej? orientuje się ktoś? mumen?

Podpytaj u kolegi Rossi_46, ma zamontowane takie fajne progi od eski, kiedyś mi pisał że w serwisie listwy około 2000 zł, chociaż On sam kupował chyba na Allegro.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

mumen kupiłeś te listwy kanalio czy nie ?? Kiedy zalecisz na przymiarkę 19?? Sprawdzilibyśmy przy okazji kilka kodowań czy ten Twój parch przyjmie :decayed::kox:

Opublikowano

E no ja teraz zamiatam na 16 calowych zimówkach, kanalia ma piękniutkie kołpaczki :) Zalece, zalece, wkrótce. Zima teraz to się tak nie bardzo chce dłubać zawsze wszystko upaćkane w śniegu. Ciekawe kiedy Ty swoją gangrene wyciągniesz hehe :)

Opublikowano

Mi też ciężko jakoś zebrać się i zalecieć - to może spotkanie na moście Wiślanym :decayed: a tak na serio zalecę jakoś w tym tygodniu :wink4:

Opublikowano

alo mumen

Mam pytanko. Kolezka zakupil A4 B8 2009 2.0TDI 143 QAVA i mu troche mocy brakuje.. Mowilem zeby szukal jak juz 170km ale znalazl u Niemcow taki wypas ze glowa mala. Ma wszystko z wyposazenia co jest mozliwe w B8! Jakies auto pokazowe chyba, odkupione od Audi AG.

Ale do tematu. Widze po wykresie ze 164km/364Nm to wynik z suszarka od CAH.

1. A jak bylo z orginalnym turbo, hamowales auto na serii?

2. Jaki miales przebieg w momencie modyfikacji a ile masz teraz?

3. Jak to teraz jezdzi?? :) Bo widze ze wynik jest lepszy niz u mnie po samym programie.

4. Zmieniales tylko turbine? Zadnych innych czesci mechaniczych? Pasuje plug&play?

Z gory dziekuje za pomoc..

Opublikowano

_Makki_ niech się koleżka loguje i chwali wozem , co do Janusza to powiem tylko to co wiem czyli turbo pasi p&p żadnych innych modów w mechanice nie ma a co do tego jak to jeździ to wspominał coś o sprzęgle które się powoli kończy ale zaczekamy żeby Janusz się wypowiedział :wink4:

Opublikowano

yo

No widzę że alvaro jest prędki jak zawsze :)

Jeśli chodzi o wymianę turbinki to od 170 KM pasuje bez przeróbek, coś tam przy montażu pamiętam że na kruciec na zasilaniu nie pasowało, ale wstawiliśmy dłuższe śrubki i było ok, tak więc bez przeszkód można to montować. Ja kupiłem tylko w serwisie nowe nakrętki samokontrujące, dwie uszczelki i smar jakiś taki grafitowy do nakrętek tak więc dodatkowe koszty to około 30 zł.

Faktycznie pomiar był robiony pierwszy już z turbiną mocniejsza, nie hamowałem wcześniej na seryjnym wyposażeniu.

Jak zakładałem program to miałem przebieg około 15 tys. km, teraz mam 60 tys. i jak na razie jest wszystko ok no poza wspomnianym przez alvaro sprzęgłem które niestety ale nie wyrabia tempa i aż prosi żeby nie gazować, szczególnie jak auto jest załadowane w 4 ludziów i się wyciska ostatnie poty jadąc po górkę. Wówczas niestety ale mówić w skrócie się wyjebuje, a efekt jest taki że obrotomierz wchodzi na wyższe obroty niż przekazane na skrzynię.

To taki mały i duży zarazem mankament, jedzie fajnie, przyspiesza dobrze, ale co z tego jak trzeba uważać z gazem żeby nie upalić sprzęgła, hehe ciekawe ile jeszcze wytrzyma :)

No to powodzonka :)

[br]Dopisany: 18 Styczeń 2011, 11:25_________________________________________________Yo

Bardzo ciekawy przypadek mi się przydarzył z xenonem

Czy ktoś coś takiego widział kiedyś?

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=182388.0

Opublikowano
Czy ktoś coś takiego widział kiedyś?

Nie wiem czy już zamówiłeś na allegro, ale z cenami w ASO bywa różnie. Kiedyś się orientowałem mailowo w różnych aso skody czy vw i bez problemu znalazłem kilka za 300 zł. A to już cena uczciwa za pewność oryginału. W lecie vw nawet we wszystkich aso za tyle sprzedawał, co reklamował u siebie w gazetce z promocjami. Osramy to były.

Opublikowano

A no dzięki za info, sprawdzałem u nas w autoryzowanym serwisie VW i jeszcze drożej niż w tym Audi gdzie miałem ten niefartowny przypadek, tak więc zamówiłem te z Alledrogo po 150 2 szt. A zobaczymy co będzie, jest FV i wyglądają na solidne. Są też po 100 zeta, ale te to nawet naklejki mają biało czarne hehe chyba to już na prawdę jakaś ściema.

• 2 lata później...
Opublikowano

No i wreszcie moje A dostało czarny dach, oczywiście od środka. Jednak tak jak twierdził wrclaguna bez usuniecia przedniej szyby wymienić w sedanie się nie da. Szkoda tylko ze ori szyba nie ocalała ...

Opublikowano

No to graty moda :) a szyby cóż ....szkoda

ps. gdzie fotosy ?

Opublikowano

Mod fajny ale ile dłubania przy tym to masakra. Całe wnętrze poleciało plus ostatecznie i tak trzeba było szybę wyciąć. Ale jest GIT :)

a4_dach.jpg

Opublikowano

To teraz kazda srubke znasz od srodka :decayed:

Opublikowano

He he, no znam znam, ale miałem nadzieję że wyjdzie drzwiami dlatego są wykręcone. No ale miałeś rację ze trzeba szybę wytłuc. Na szczęście jest już w środku a za tą całą przy tym robotę cieszy bardziej niż te w Avantach hehe

---------- Post dopisany at 15:00 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ----------

Przy okazji wskoczył licznik kolor, fotele S-Line i wydech 3.0 z A5 a do tego obowiązkowo zderzak od S-Line. Przy okazji jakieś fotki wrzucę.

Opublikowano

Znajome miejsce...:whistling::decayed:

Opublikowano

Kumbaj w tle musi być :)

Opublikowano

szkoda szyby :kwasny: ale mody zacne :decayed:

... a kombajn to bizon-line :polew:

Opublikowano

hehe, tak zwany B-Line :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...