v1ck Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 nie nie , jest pekniecie przy wlocie powietrza, przed tym lacznikiem plastikowym ktory idzie do filtra powietrza. a czy wywalenie bebechow z kata to trudna sprawa? nie jest trudna, ale troche rzezbienia jest u siebie odlaczylem tlumik srodkowy wzialem rurke i od strony kolektora walilem az wszystko sie wysypalo, pozbieraj sobie katalizator mozna to jeszcze sprzedac zawsze na piwo bedzie, a jak bedizesz mial juz odlaczony wydech od turbiny mozesz sprobowc sie przejechac i posluchac jak silnik pracuje jak prawdziwe V8 jak V8 powiadasz?? to fajne masz odczucia bo z tego co wiadomo wywalenie samych bebechów powoduje straszne rzężenie i metaliczny odglos, ktore nie jest przyjemne, napisz do moskala to ci powie bo jezdzil z wywalonymi bebechami. tylko zwykla rurka 70mm przejechalem sie troche z odlaczonym calym wydechem za turbina i mi sie podobalo, a katalizator wywalilem nie wspawujac zadnej rurki i chodzi tak samo jak z katalizatorem, zadnego rzezenia. to co masz zamiast katalizatora jak zadnej rurki nie masz ?
Dev Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 katalizator, raczej jego obudowe z wybitymi flakami
moskal Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 niestety, probowalem zrobic logi, jednak nie wiem gdzie w toruniu moge znalezc na tyle dluga, nieuczeszczana prosta zeby zrobic to w miare bezpiecznie ;/ chłopie , wyskocz na droge do Przysieka w strone Tyfusowa i tam bez problemu rozbujasz auto na 3 biegu do 170km/h
moskal Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 silnik wykończy.... :polew: :polew: ale logi zrobi od "A" do "Z" :gwizdanie:
Dev Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 co mu po logach jak silnik mu górą wyskoczy... albo dołem..... :polew: :polew:
moskal Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 co mu po logach jak silnik mu górą wyskoczy... albo dołem..... :polew: :polew: nie bedzie tak źle ,w zeszłym tygodniu ja robiłem i nie wyskoczył
Dev Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 AEB to pancerna konstrukcja, lubię sobie czasem pozartowac :wink4: :wink4:
moskal Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 AEB to pancerna konstrukcja, lubię sobie czasem pozartowac :wink4: :wink4: wiem znam cie na tyle :gwizdanie:
yooo25 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 .... tzn pewnym momencie czuc jakby turbina sie zalaczyla, ale nie przeklada sie to na osiagi.. natomiast na 4 i 5 powyzej 2.5k obr. autko robi sie juz bardziej dynamiczniejsze.. moja a4 lata ok ale nigdy nie odczułem "jak w dieslu załączenia się turbinki" p.s. zastanawiam się nad wywaleniem kata u siebie ma to sens mam 191 000 najechane co da sprawdzenie logów statycznych i dynamicznych ?
moskal Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 moja a4 lata ok ale nigdy nie odczułem "jak w dieslu załączenia się turbinki" no u mnie troszke czuc powyzej 3500rpm lekkie jebniecie ale nie jest to znowu jakas kosmiczna różnica
Dev Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 moja a4 lata ok ale nigdy nie odczułem "jak w dieslu załączenia się turbinki" no u mnie troszke czuc powyzej 3500rpm lekkie jebniecie ale nie jest to znowu jakas kosmiczna różnica masz robiony program ????? u mnie juz od 2000 obr/min do odcinki ma parę
moskal Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 masz robiony program ????? u mnie juz od 2000 obr/min do odcinki ma parę chyba nie , chociaz pompa daje do 0,9 bara :naughty: :naughty: no ale ty masz 180KM i chyba inną suszarke ,tak ??? :gwizdanie:
Dev Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 jak Ci pompuje 0.9 to na bank masz cos robione normalnie pompuje 0.55-0.6 ile pokazuje przepływka przy max otwarciu przepustnicy???? na pewno bedzie tego ok 160 g/s :mysli: :mysli: ja mam u sobie K04 i frontcooler, razem tego jest lajtowo ok 220kM w seriii było 180kM niestety nie wiem jakie jest doładowanie bo nie mam czasu zamontowac zegara
moskal Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 normalnie pompuje 0.55-0.6 wiem o tym , cos tam ktos grzebał ale dokładnie nie wiem :gwizdanie:
moskal Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 jedz na rolki :> wogóle jechałem w piątek na softa ale mi rozrząd strzelił na A2 jak chcesz pogadac to zapraszam tu : http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_parowa_tip_zalozony-t91309.0.html nie bedziemy smiecic w tym temacie
Rekomendowane odpowiedzi