Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Brak mocy na niskich biegach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie nie , jest pekniecie przy wlocie powietrza, przed tym lacznikiem plastikowym ktory idzie do filtra powietrza. a czy wywalenie bebechow z kata to trudna sprawa?

nie jest trudna, ale troche rzezbienia jest u siebie odlaczylem tlumik srodkowy wzialem rurke i od strony kolektora walilem az wszystko sie wysypalo, pozbieraj sobie katalizator mozna to jeszcze sprzedac zawsze na piwo bedzie, a jak bedizesz mial juz odlaczony wydech od turbiny mozesz sprobowc sie przejechac i posluchac jak silnik pracuje jak prawdziwe V8

jak V8 powiadasz?? to fajne masz odczucia bo z tego co wiadomo wywalenie samych bebechów powoduje straszne rzężenie i metaliczny odglos, ktore nie jest przyjemne, napisz do moskala to ci powie bo jezdzil z wywalonymi bebechami. tylko zwykla rurka 70mm

przejechalem sie troche z odlaczonym calym wydechem za turbina i mi sie podobalo, a katalizator wywalilem nie wspawujac zadnej rurki i chodzi tak samo jak z katalizatorem, zadnego rzezenia.

to co masz zamiast katalizatora jak zadnej rurki nie masz :)?

Opublikowano

katalizator, raczej jego obudowe z wybitymi flakami

Opublikowano

niestety, probowalem zrobic logi, jednak nie wiem gdzie w toruniu moge znalezc na tyle dluga, nieuczeszczana prosta zeby zrobic to w miare bezpiecznie ;/

chłopie , wyskocz na droge do Przysieka w strone Tyfusowa i tam bez problemu rozbujasz auto na 3 biegu do 170km/h :wink4:

Opublikowano

silnik wykończy.... :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

silnik wykończy.... :polew: :polew: :polew: :polew:

ale logi zrobi od "A" do "Z" :gwizdanie:

Opublikowano

co mu po logach jak silnik mu górą wyskoczy... albo dołem..... :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

co mu po logach jak silnik mu górą wyskoczy... albo dołem..... :polew: :polew: :polew: :polew:

nie bedzie tak źle ,w zeszłym tygodniu ja robiłem i nie wyskoczył :wink4:

Opublikowano

AEB to pancerna konstrukcja, lubię sobie czasem pozartowac :wink4: :wink4: :wink4: :wink4:

Opublikowano

AEB to pancerna konstrukcja, lubię sobie czasem pozartowac :wink4: :wink4: :wink4: :wink4:

wiem :wink4:

znam cie na tyle :gwizdanie:

Opublikowano

.... tzn pewnym momencie czuc jakby turbina sie zalaczyla, ale nie przeklada sie to na osiagi.. natomiast na 4 i 5 powyzej 2.5k obr. autko robi sie juz bardziej dynamiczniejsze..

moja a4 lata ok ale nigdy nie odczułem "jak w dieslu załączenia się turbinki" :confused4:

p.s.

zastanawiam się nad wywaleniem kata u siebie ma to sens mam 191 000 najechane

co da sprawdzenie logów statycznych i dynamicznych ?

Opublikowano

moja a4 lata ok ale nigdy nie odczułem "jak w dieslu załączenia się turbinki" :confused4:

no u mnie troszke czuc powyzej 3500rpm lekkie jebniecie ale nie jest to znowu jakas kosmiczna różnica :wink4:

Opublikowano

no u mnie troszke czuc powyzej 3500rpm lekkie jebniecie ale nie jest to znowu jakas kosmiczna różnica :wink4:

masz robiony program ?????

u mnie juz od 2000 obr/min do odcinki ma parę

Opublikowano

masz robiony program ?????

u mnie juz od 2000 obr/min do odcinki ma parę

chyba nie , chociaz pompa daje do 0,9 bara :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

no ale ty masz 180KM i chyba inną suszarke ,tak ??? :gwizdanie:

Opublikowano

jak Ci pompuje 0.9 to na bank masz cos robione

normalnie pompuje 0.55-0.6

ile pokazuje przepływka przy max otwarciu przepustnicy????

na pewno bedzie tego ok 160 g/s :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

ja mam u sobie K04 i frontcooler, razem tego jest lajtowo ok 220kM w seriii było 180kM

niestety nie wiem jakie jest doładowanie bo nie mam czasu zamontowac zegara

Opublikowano

normalnie pompuje 0.55-0.6

wiem o tym , cos tam ktos grzebał ale dokładnie nie wiem :gwizdanie:

Opublikowano

jedz na rolki :>