Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Klimatyzowany schowek - gdzie jest i jak go zamontować

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeciez tam jest temperatura 11 stopni to jak ma cos zamrozic ?

Opublikowano

Ale to jest takie zjawisko jak w kanałach wentylacyjnych z klimatyzacją. Po pewnym czasie zbierają się bakterie i grzyby i trzeba czyścić.

Z tym że schowek nie do końca jest wentylowany bo powietrze wpływa a wypływa tylko nieszczelnościami i cała wilgoć z powietrza zostaje w schowku. Dochodzi do tego jeszcze różnica temperatur w schowku ( niska) i na zewnątrz schowka w kabinie (wyższa) i już sie będzie wykraplało.

Jest takie ryzyko niestety.

Opublikowano

Bedziemy to testowac jak sie nie uda to bedzie trzeba poszukac specjalnych plastikow do tego :wink4:

Opublikowano

A ja myśle że raz na jakiś czas wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką z jakimś detergentem i zostawiśc otwarty do wysuszenia/przewietrzenia.

Tym bardziej że nie zawsze sie na klimie jeździ a przeważnie parkuje w słońcu gdzie samochód sie nagrzewa no i osusza (przy otwartym schowku)

Opublikowano

to fakt bedzie trzeba tak robic ale jest jeszcze tam jest pokretlo kotrym sie odcina doplyw powietrza z klimy i jak nie masz nic w schowku to po co ma go chlodzic

Opublikowano

o racja zapomniałem zaworek :thumbup:

Szkoda że nie można puścić klimy na sam schowek.

:mysli: chociaż nie wiem ku czemu miałoby to służyć :blink:

Opublikowano

Pytanko...

Czy nie zamarznie zmieniarka CD?? :mysli::blink:

p.s

u mnie pierwszy grzybek się pojawił :sick3:

No co ty kurde w zimie ci zamarza ? A zresztą tam nie zrobi sie temperatura minusowa :)

Opublikowano

Kto dał Oniakowi młotek do ręki ? :polew: :polew: :polew::notworthy:

Opublikowano

Młotkiem ja operowalem bo oniak stwierdzil ze jest za delikatny do takiej roboty i moze "zejsc" :D

jak wspominalem mlotek nie jest potrzebny :th:

Opublikowano

wypas ! fajnie to wygląda - 3 rezaczy :decayed:[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2007, 08:30 _________________________________________________Uwaga panowie, mam ważny komunikat:

Ja tu widzę fakturę z ASO z częściami, które użyliście do budowy lodówy (no... schładzacza...)

:gwizdanie:

Opublikowano

wypas ! fajnie to wygląda - 3 rezaczy :decayed:[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2007, 08:30 _________________________________________________Uwaga panowie, mam ważny komunikat:

Ja tu widzę fakturę z ASO z częściami, które użyliście do budowy lodówy (no... schładzacza...)

:gwizdanie:

Tzn. rozumiem, że chciałbyś zobaczyć? Oniak zamawiał i płacił. Niech zeskanuje i wklei.

Opublikowano

Nie mam przy sobie tych faktur ale musisz kupić dwie części są takie same do B6 i do B7 nr części to :8E1816311 i 8E0820701 , rura kosztuje 24 zł a dysza 70 coś. Ogólnie 90 pare zł.Dostałem wszystko w 4 dni robocze :) Jak znajde to zrobie scana.

Opublikowano

Kurde drogo za tą dyszę. A to kawałek plastiku tylko :bicz:

Opublikowano

Zalej raz opału to ci zostanie na dysze hyhyhy

Opublikowano

:polew: fakt ja to teraz na gazie przez miesiac bede jezdzil zeby odrobic :thumbup:

ale fakt kawalek plastiku a tyle kasy no ale ciezko byloby cos dorobic no chyba ze zwykla nakretka ale wtedy nie ma regulacji :thumbdown:

Opublikowano

No panowie jakość jakość :P

Opublikowano

heh lać opał żeby zaoszczędzić na kawałek plastiku to zbrodnia :>

Opublikowano

a w B5 też można coś takiego zrobić? :naughty:

kunio da sie w B5 ja u siebie juz wyrezalem i chlodzi do 6 stopni

UWAGA W b5 SIE DA WYREZAC

Opublikowano

dzis wrzuce jakies foto ale powiem ze koszt czesci to az 14 zl a i mozna ustawic zeby caly nawiew szedl do schowka