Gość Murzyn Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Widzisz ... oryginal rozpoznasz po tym, ze silnik nie zdechnie .. to by trzeba z 300k km przejechac...czyli 1 slowem sie nie da
baskecior Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Widzisz ... oryginal rozpoznasz po tym, ze silnik nie zdechnie .. to by trzeba z 300k km przejechac...czyli 1 slowem sie nie da Wystarczy z 10 kkm ... uwierz mi ... omal motoru nie przekręciłem , zaczal zaworami klepać ... TDI klepiace zaworami wyobrazasz sobie ? :shock: :shock: :shock:
Gość Murzyn Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Widzisz ... oryginal rozpoznasz po tym, ze silnik nie zdechnie .. to by trzeba z 300k km przejechac...czyli 1 slowem sie nie da Wystarczy z 10 kkm ... uwierz mi ... omal motoru nie przekręciłem , zaczal zaworami klepać ... TDI klepiace zaworami wyobrazasz sobie ? :shock: :shock: :shock: szczerze mowiac nie moze fakt...nawet jam mam orginal, to nie bede ryzykowal i sobie cos innego zaleje...mobil/elf/shell/motul?? jak myslisz? do mobila jestem niechetny po bezyniakach
baskecior Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Widzisz ... oryginal rozpoznasz po tym, ze silnik nie zdechnie .. to by trzeba z 300k km przejechac...czyli 1 slowem sie nie da Wystarczy z 10 kkm ... uwierz mi ... omal motoru nie przekręciłem , zaczal zaworami klepać ... TDI klepiace zaworami wyobrazasz sobie ? :shock: :shock: :shock: szczerze mowiac nie moze fakt...nawet jam mam orginal, to nie bede ryzykowal i sobie cos innego zaleje...mobil/elf/shell/motul?? jak myslisz? do mobila jestem niechetny po bezyniakach Sosobiscie leje Shella od poczatku do B4 a dzis zalalem tez do A4 ... wyjezdzalem z banankiem na twarzy ... cisza i muzyka jak u zegarmistrza :twisted:
dark79 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 a jakiego shella lejesz, jeśłi mozna wiedzieć, bo ja chyba trafiłem na podróbe Helixa półsynteksa, po zalaniu przy pierwszym odpaleniu auta to przez jakeś 2sek słychać klekot który szybko znika, ale niestey się pojawił po zmianie oleju, wcześniej był minerał i nie było takiego efektu
baskecior Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 a jakiego shella lejesz, jeśłi mozna wiedzieć, bo ja chyba trafiłem na podróbe Helixa półsynteksa, po zalaniu przy pierwszym odpaleniu auta to przez jakeś 2sek słychać klekot który szybko znika, ale niestey się pojawił po zmianie oleju, wcześniej był minerał i nie było takiego efektu Jak lales minerala to nie mozesz sie dziwic ze teraz masz efekt stukania, zebrały się nagary w silniku. Shella (pełny syntetyk) dostaje od kolegi ktory pracyje w serwisie VW, oryginalny stosowany przez Audi / VW , norma 505-01.
dark79 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 czyli wszy ok,mam zamiar zmienić na Mobila od germańskiego oprawcy i zobczymy co się bedzie działo
Gość Murzyn Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 no to czas na zmiane...po 5k km hahaha jeszcze tak nigdy nie zmienialem
baskecior Opublikowano 29 Czerwca 2006 Opublikowano 29 Czerwca 2006 czyli wszy ok,mam zamiar zmienić na Mobila od germańskiego oprawcy i zobczymy co się bedzie działo Na razie zalej polsyntetyka i obserwuj motor [ Dodano: 2006-06-30, 00:18 ] no to czas na zmiane...po 5k km hahaha jeszcze tak nigdy nie zmienialem ja zmieniem olejek po 8 tys km
dark79 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Opublikowano 30 Czerwca 2006 to jeszcze małe pytanko, jaki dokładnie półsysntetyk byś polecał??spróbować dalej na Shell Helix czy coś innego zalać??
baskecior Opublikowano 30 Czerwca 2006 Opublikowano 30 Czerwca 2006 to jeszcze małe pytanko, jaki dokładnie półsysntetyk byś polecał??spróbować dalej na Shell Helix czy coś innego zalać?? Shell,Valvoline,Mobil ... byle oryginały
piurko Opublikowano 30 Czerwca 2006 Opublikowano 30 Czerwca 2006 to jeszcze małe pytanko, jaki dokładnie półsysntetyk byś polecał??spróbować dalej na Shell Helix czy coś innego zalać?? Shell,Valvoline,Mobil ... byle oryginały Siedzę cicho bo jeżdżę na castrolu, przejechałem prawie 30 tys. km. i jak dotąd jest ok. Kupuję go w Niemczech więc chyba oryginał :?:
baskecior Opublikowano 1 Lipca 2006 Opublikowano 1 Lipca 2006 to jeszcze małe pytanko, jaki dokładnie półsysntetyk byś polecał??spróbować dalej na Shell Helix czy coś innego zalać?? Shell,Valvoline,Mobil ... byle oryginały Siedzę cicho bo jeżdżę na castrolu, przejechałem prawie 30 tys. km. i jak dotąd jest ok. Kupuję go w Niemczech więc chyba oryginał :?: Daj Ci Boże jak najlepiej , jesli lejesz w NIemcowie to raczej będzie ok.
piurko Opublikowano 1 Lipca 2006 Opublikowano 1 Lipca 2006 Daj Ci Boże jak najlepiej , jesli lejesz w NIemcowie to raczej będzie ok. Dzięki, ulżyłeś mi.... :mrgreen:
spanky Opublikowano 1 Lipca 2006 Opublikowano 1 Lipca 2006 Daj Ci Boże jak najlepiej , jesli lejesz w NIemcowie to raczej będzie ok. :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi