Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie konto oczędnościowe, ew. lokaty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym otworzyć konto oszczędnościowe. PKO już mi się znudziło swoimi opłatami za prowadzenie i prowizje.

Interesuje mnie oczywiście jak największy procent. Chciałbym mieć możliwość wybierania jakiejś części pieniędzy jeśli zajdzie taka potrzeba bez utraty odsetek.

Jakieś propozycje ?

Opublikowano

eMax w mBanku

Opublikowano

eMax w mBanku

Ja sobie ostatnio taka lokatę założyłem- tzw. jednodniowa, odsetki doliczane każdego dnia- fajnie to wygląda :decayed: Dodatkowym plusem jest prostota obsługi, praktycznie 3 kliknięcia myszą i lokata założona. :wink4:

Opublikowano

Potwierdzam em bank jest mistrzowski nic nie płacisz a jest mega konkurencyjny w porównaniu z innymi kolosami wyłożonymi granitem z naszych pieniędzy.

Opublikowano

jeśli chodzi o lokatę to mogę polecić Open Finance... lokata 3 miesięczna z zyskiem po podatku 5.60%....

wcześniej było to około 5%, ale teraz zrobili jakąś promocję i dają więcej... jutro będę wypełniał wniosek itp, więc podam więcej szczegółów jeśli jesteś zainteresowany...

Opublikowano
  • Autor

tutaj widać że toyota bank ma najlepszy % ale czy bank pewny ?

Opublikowano

tutaj widać że toyota bank ma najlepszy % ale czy bank pewny ?

popatrz ze toyota bank zabiera Ci jeszcze podatek, a Polbank EFG, Kredyt Bank i Euro Bank już nie.

a tak w ogóle czy to się opłaca jak np. przy kwocie 20tys. i lokacie na rok mamy ok. 1000zł ?

Opublikowano

jak zalezy Ci na tym żeby czasem wypłacić bez utraty odsetek ,t o raczej nie lokata tylko konto oszczędnościowe

zobacz ofertę Millenium i ING

Ja mam w ING konta zarówno firmowe jak i osobiste, razem 6 :decayed:

Powiem tak, za prowadzenie rachunku rozliczeniowego student płacę 2 zł na miesiąc + za kartę również 2 zł. OKO jest bezpłatne ale jeżeli chodzi o oprocentowanie to nie powala, 3.25 % poniżej 100tys i 3.5% pow. 100 tys. Kapitalizacja miesięczna czyli dochodzi podatek belki 19%, zatem realne oprocentowanie 2.63% :gwizdanie:

Dużą zaletą jest bank on-line który jest bardzo wygodny w obsłudze. Oczywiście jak to jest w przypadku OKO dostęp bez utraty odsetek.

Teraz o lokatach, mam trochę wolnych środków i chciałbym je dać gdzieś na lokatę roczną. Z tego co się zdążyłem zorientować i przejrzeć oferty najlepsza jest w GETIN Banku, Lokata bezkonkurencyjna 6% (czyli realnie 4,86% po podatku). Nie trzeba posiadać ROR

http://www.depozyty.getinbank.pl/kalkulator.html

Opublikowano

jak zalezy Ci na tym żeby czasem wypłacić bez utraty odsetek ,t o raczej nie lokata tylko konto oszczędnościowe

zobacz ofertę Millenium i ING

Ja mam w ING konta zarówno firmowe jak i osobiste, razem 6 :decayed:

Powiem tak, za prowadzenie rachunku rozliczeniowego student płacę 2 zł na miesiąc + za kartę również 2 zł.

To zmień na Direct - przez internet - jest całkowicie bezpłatne.

Opublikowano

Zawsze możesz wpłacić na moje konto :naughty: dogadamy się :wink4::ot:

Opublikowano

SKO też jest ok ... w podstawówie się już oszczędzało :naughty:

a tak poważnie zobacz ofertę Millennium ...

Opublikowano

Teraz jest czas na wydawanie,a nie oszczędzanie...

Mam konto w KBS,podstawowa zaleta,to że jest na miejscu i mam leprze warunki jak w Millennium :wink4:

Opublikowano

Kolego ja mam w polbanku, procent 5,35% kwota do 5 tyś(powyżej 5 tyś, 5%) na koncie oszczędniosciowym , mam 10 tyś wiec doradzili mi w banku żebym założył dwa konta i podzielił kwotę na pół. i mam wysoki procent. Dodatkowo założyli mi konto zwykłe, ponieważ z konta oszczedniosciowego przelewy zewnętrzne są płatne natomiast przelewy wewnętrzne pierwszy jest za darmo, wiec przelewam kasę na zwykłe konto z oszczedniosciowego a z tego już hulaj dusza w ten sposób mam przelew za darmo. Na lokacie nie ma takiej możliwości i musisz zamrozić kasę na jakiś czas. I NAJWAŻNIEJSZE NIE BIORĄ PODATKU I ODSETKI NALICZANE SĄ CODZIEŃ DZIĘKI TEMU ODSETKI TEŻ ZARABIAJĄ NA SIEBIE.