adamooo Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Chciałbym otworzyć konto oszczędnościowe. PKO już mi się znudziło swoimi opłatami za prowadzenie i prowizje. Interesuje mnie oczywiście jak największy procent. Chciałbym mieć możliwość wybierania jakiejś części pieniędzy jeśli zajdzie taka potrzeba bez utraty odsetek. Jakieś propozycje ?
filip1001 Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 eMax w mBanku Ja sobie ostatnio taka lokatę założyłem- tzw. jednodniowa, odsetki doliczane każdego dnia- fajnie to wygląda Dodatkowym plusem jest prostota obsługi, praktycznie 3 kliknięcia myszą i lokata założona.
sołtys85 Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Potwierdzam em bank jest mistrzowski nic nie płacisz a jest mega konkurencyjny w porównaniu z innymi kolosami wyłożonymi granitem z naszych pieniędzy.
stojann Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 zaden mbank sprawdz tutaj http://www.bankier.pl/kalkulatory/konta-oszczednosciowe/
retrikal Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 jeśli chodzi o lokatę to mogę polecić Open Finance... lokata 3 miesięczna z zyskiem po podatku 5.60%.... wcześniej było to około 5%, ale teraz zrobili jakąś promocję i dają więcej... jutro będę wypełniał wniosek itp, więc podam więcej szczegółów jeśli jesteś zainteresowany...
adamooo Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Opublikowano 10 Marca 2010 tutaj widać że toyota bank ma najlepszy % ale czy bank pewny ?
Szamek Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 tutaj widać że toyota bank ma najlepszy % ale czy bank pewny ? popatrz ze toyota bank zabiera Ci jeszcze podatek, a Polbank EFG, Kredyt Bank i Euro Bank już nie. a tak w ogóle czy to się opłaca jak np. przy kwocie 20tys. i lokacie na rok mamy ok. 1000zł ?
Andrzej88 Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 jak zalezy Ci na tym żeby czasem wypłacić bez utraty odsetek ,t o raczej nie lokata tylko konto oszczędnościowe zobacz ofertę Millenium i ING Ja mam w ING konta zarówno firmowe jak i osobiste, razem 6 Powiem tak, za prowadzenie rachunku rozliczeniowego student płacę 2 zł na miesiąc + za kartę również 2 zł. OKO jest bezpłatne ale jeżeli chodzi o oprocentowanie to nie powala, 3.25 % poniżej 100tys i 3.5% pow. 100 tys. Kapitalizacja miesięczna czyli dochodzi podatek belki 19%, zatem realne oprocentowanie 2.63% :gwizdanie: Dużą zaletą jest bank on-line który jest bardzo wygodny w obsłudze. Oczywiście jak to jest w przypadku OKO dostęp bez utraty odsetek. Teraz o lokatach, mam trochę wolnych środków i chciałbym je dać gdzieś na lokatę roczną. Z tego co się zdążyłem zorientować i przejrzeć oferty najlepsza jest w GETIN Banku, Lokata bezkonkurencyjna 6% (czyli realnie 4,86% po podatku). Nie trzeba posiadać ROR http://www.depozyty.getinbank.pl/kalkulator.html
Nosfer Opublikowano 11 Marca 2010 Opublikowano 11 Marca 2010 jak zalezy Ci na tym żeby czasem wypłacić bez utraty odsetek ,t o raczej nie lokata tylko konto oszczędnościowe zobacz ofertę Millenium i ING Ja mam w ING konta zarówno firmowe jak i osobiste, razem 6 Powiem tak, za prowadzenie rachunku rozliczeniowego student płacę 2 zł na miesiąc + za kartę również 2 zł. To zmień na Direct - przez internet - jest całkowicie bezpłatne.
ktokolwiek Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Polecam mBank i SFI (supermarket funduszy inwestycyjnych). http://www.mbank.pl/indywidualny/inwestycje/sfi/notowania/ Jesli cenisz bezpieczenstwo to zerknij na to http://www.mbank.pl/indywidualny/inwestycje/sfi/fi.html?GTPK Jak na fundusze rynku pienieznego gigantyczne oprocentowanie
Wąski Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 Zawsze możesz wpłacić na moje konto dogadamy się
Madas Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 SKO też jest ok ... w podstawówie się już oszczędzało a tak poważnie zobacz ofertę Millennium ...
GILI Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 Teraz jest czas na wydawanie,a nie oszczędzanie... Mam konto w KBS,podstawowa zaleta,to że jest na miejscu i mam leprze warunki jak w Millennium
szmekot Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 Kolego ja mam w polbanku, procent 5,35% kwota do 5 tyś(powyżej 5 tyś, 5%) na koncie oszczędniosciowym , mam 10 tyś wiec doradzili mi w banku żebym założył dwa konta i podzielił kwotę na pół. i mam wysoki procent. Dodatkowo założyli mi konto zwykłe, ponieważ z konta oszczedniosciowego przelewy zewnętrzne są płatne natomiast przelewy wewnętrzne pierwszy jest za darmo, wiec przelewam kasę na zwykłe konto z oszczedniosciowego a z tego już hulaj dusza w ten sposób mam przelew za darmo. Na lokacie nie ma takiej możliwości i musisz zamrozić kasę na jakiś czas. I NAJWAŻNIEJSZE NIE BIORĄ PODATKU I ODSETKI NALICZANE SĄ CODZIEŃ DZIĘKI TEMU ODSETKI TEŻ ZARABIAJĄ NA SIEBIE.
Rekomendowane odpowiedzi