Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AJL] Po wymianie skrzyni zostały kostki. Gdzie je wpiąć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Mam problem ponieważ ostatnio zmieniałem skrzynię biegów z automatycznej na manualną i nie wiem do czego służą kostki, które są przy skrzyni. Drugi problem to taki że nie pasuje mi uchwyt w sankach na poduszkę. Może ktoś wie czy lepiej zmienić całe sanki czy można pomyśleć i dospawać kawałek uchwytu do sanek tak żeby pasował do poduszki i łapy.

Opublikowano

Napewno w manualu nie będziesz miał ich do czego podpiąć, przewiduje z tego powodu problemy z pracą silnika, bo program sterownika silnika komunikuję się ze sterownikiem i czujnikami w automacie.

Dokładnie nie wiem jak jest u Ciebie , ale w najlepszym razie będziesz musiał zmienić kodowanie na manual.

A z łapą to bym nic nie kombinował, tylko kupił ori taką jaka powinna być do skrzyni którą włożyłeś.

Opublikowano

Kup łapy od manuala - koszt na allegro od 50zl za sztuke, albo rezaj te od automata - ktoś mi mówił że można

Opublikowano

heheheheh dobre sobie kup łapy do manuala toć kolega zmienił skrzynie i mówi ze nie pasuje mocowanie a dokładnie chodzi mu o przesuniecie uchwytu skrzyni na sankach przerabiałem to tak ze jak nie wiecie o co chodzi to się nie wypowiadajcie ok kolego są 3 sposoby odciąć uchwyt od sanek i przesunąć go żeby pasował albo dorobić coś aby pasowało na stare mocowanie i 3 wymienić sanki a przewody podepnij sobie gdzieś żeby nie przeszkadzały a kodowanie kompa zostaw to będzie chodził normalnie

Opublikowano

heheheheh dobre sobie kup łapy do manuala toć kolega zmienił skrzynie i mówi ze nie pasuje mocowanie a dokładnie chodzi mu o przesuniecie uchwytu skrzyni na sankach przerabiałem to tak ze jak nie wiecie o co chodzi to się nie wypowiadajcie ok kolego są 3 sposoby odciąć uchwyt od sanek i przesunąć go żeby pasował albo dorobić coś aby pasowało na stare mocowanie i 3 wymienić sanki a przewody podepnij sobie gdzieś żeby nie przeszkadzały a kodowanie kompa zostaw to będzie chodził normalnie

bezpieczenij chyba bedzie wymienic caly wozek pod silnikiem i nie bedzie problemu