Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja modułu pamięci ustawień fotela kierowcy i lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego. Najpierw wypinasz kostkę od strony drzwi. Później wypinasz purpurowe zabezpieczenie i wypinasz resztę kostki ze slupka A w kierunku wewnątrz auta

Opublikowano

Ta kostka ma zabezbieczenie. Musisz przesunąć tą rórzową cześć do przodu lub w tył w zależności które dzrwi to są a potem naciśnąć w dół drugie zabezpieczenie górna część czrnej wtyczki. To wszystko jest widoczne między drzwiami a słupkim.

Opublikowano

Dzięki WIELKIE panowie za pomoc. Pomogło.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć!w spisie gratów potrzebnych do montażu pamięci lusterek jest joystick czy też regulator lusterek o nr 8EO 959 565 A... czy można go podmienić na wersję chrom z A4B8 o nr 8KO 959 565 E (4-pozycyjny)??

Opublikowano

Tak z b8 pasuje, mam taki założony.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak z b8 pasuje, mam taki założony.

Dzięki kolego, ale widzę że Ty masz b7, a ja b6 i jesteś pewien że pasuje?Pytam bo niby b6 i b7 jest prawie to samo, ale np z przełącznikiem świateł "auto", albo klimatronikiem nie są kompatybilne i różne jaja wychodzą :facepalm: a jak chcę dorzucić coś z b8 to jeszcze łatwiej o wtopę :suicide_anim:

Opublikowano

Powinno pasować na 99% numery są prawie takie same.

Opublikowano

Powinno pasować na 99% numery są prawie takie same.

ok, dzięki kolego:) a przełącznik lusterek też masz w chromie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

post-36061-1477937092,278_thumb.jpg

Tak

Panowie, nie mogę połączyć się z modułem pamięci, kabel z pewnego źródła, cany Oki, panel sterowania wybudza cany i słychać przekaźnik w sterowniku, k linia podpięta I też sprawdzona. Cały czas mam sterownik nie odpowiada :( co gorsze nie działa sterowanie elektryką fotela.

Opublikowano
  • Autor

A nie strzelił bezpiecznik foteli?

Opublikowano

Ooo witaj guru :)

Niestety nie, ledzwia działają :( sterowanie pozycja już nie do sterownika prąd dochodzi, sterownik z cabrio

Edytowane przez karol1981

Opublikowano
  • Autor

Le

Ooo witaj guru :)
Niestety nie, ledzwia działają :( sterowanie pozycja już nie do sterownika prąd dochodzi, sterownik z cabrio

Sterowanie odcinkiem lędźwiowym nie jest realizowane przez sterownik memo. Zakładając, że wiązka jest OK - możliwe, że padnięty masz moduł. Podmienić na inny i sprawdzić czy działa.

Opublikowano

Ale bez kodowania powinno działać sterowanie?

Opublikowano
  • Autor

Ale bez kodowania powinno działać sterowanie?

Nie - memo nie jest tu kodowane w magistrali danych. Zakładasz i działa.

Edytowane przez Bart-S

Opublikowano

Czyli mam uwalony sterownik? , a tilt lusterka działa na samym zapłonie czy muszę auto odpalić?

Opublikowano
  • Autor

Czyli mam uwalony sterownik? , a tilt lusterka działa na samym zapłonie czy muszę auto odpalić?

Nie wiem czy masz uwalony sterownik - trzeba to sprawdzić. Tilt działa po zapłonie.

Opublikowano

Temat chyba wyjasniony, kupiłem moduł od cabrio nie obsługujący pamięci tylko udogodnienie przy wysiadaniu, niestety sprzedawca zdarł etykietę w taki sposób że w numerze nie było widać literki A na końcu numeru, dodatkowo ten moduł ma zamiast 32 pin gniazda niebieskiego, szare. Niestety kupiłem go ponad pół roku temu i już nie zwrócę, szukam nowego modułu pamięci.

Poniżej zdjęcie jakiego modułu unikać

f17fe26e10c186761ad2f4c212dc1f67.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ponownie,

Mam pytanko jak sprawdzić czy w silniczku działa pamięć? Podłączyłem silniczek oparcia z 4 PIN i manualne sterowanie działa, a pamięć nie. Reszta silniczków działa poprawnie. Sprawdzałem na górnych pinach (tych mniejszych) rezystancję i nie ma nic - tak jakby układ był przerwany. Czy tak powinno być? (Sprawdzałem w trakcie pracy silniczka i na postoju).

Opublikowano
Godzinę temu, bartez napisał:

Witam ponownie,

Mam pytanko jak sprawdzić czy w silniczku działa pamięć? Podłączyłem silniczek oparcia z 4 PIN i manualne sterowanie działa, a pamięć nie. Reszta silniczków działa poprawnie. Sprawdzałem na górnych pinach (tych mniejszych) rezystancję i nie ma nic - tak jakby układ był przerwany. Czy tak powinno być? (Sprawdzałem w trakcie pracy silniczka i na postoju).

w silniczku nie ma pamieci. Pamiecia steruje sterownik. Jesli podlaczyles silniczek i dziala to dobry znak. Ale sama wymiana silniczkow niestety to nie pelny modzik

Opublikowano
13 minut temu, MiGsu napisał:

w silniczku nie ma pamieci. Pamiecia steruje sterownik. Jesli podlaczyles silniczek i dziala to dobry znak. Ale sama wymiana silniczkow niestety to nie pelny modzik

Moda całego zrobiłem i ogólnie cała pamięć działa. Brakowało mi tylko silniczka oparcia z 4 PINAMI. Teraz gdy go już zdobyłem i włożyłem to jak np. nacisnę jedynkę w drzwiach to fotel powraca do ustawień ale oparcie nie. Gdzie szukać przyczyny?